Copy

Stichting Shakenbaby.nl

Medische & juridische hulp bij onterechte beschuldiging

Nieuwsbericht #6 2016

Beste <<First Name>>
De shaken-baby- hypothese op zich is geen bewijs voor baby-schudden.

Uitspraak hoogste gerechtshof (Supreme Court) in Zweden. nov 2014. Case B 3438-12.
Citaat: ‘It can be concluded that, in general terms, the scientific evidence for the diagnosis of violent shaking has turned out to be uncertain’. 
Sindsdien zijn er in Zweden geen of nauwelijks strafzaken meer met alleen de shaken-baby-hypothese als bewijs waarbij alternatieve ziekte-oorzaken niet met zekerheid zijn uit te sluiten. 

In Nederland en België zijn we betrokken bij drie recente volstrekt vergelijkbare zaken waarin veroordelingen tot twee jaar cel uitgesproken zijn en waartegen hoger beroep is ingesteld. 
Eens zal ook in Nederland en België het echte recht zegevieren.
Steun de Stichting
Het 'shaken-baby-syndroom' (SBS) is een medisch veronderstelde vorm van mishandeling van een baby van 1 tot 6 maanden. Deze 'diagnose' is niet met zekerheid te stellen. Veelal worden andere medische oorzaken voor het letsel over het hoofd gezien. Het gevolg is dat ouders ten onrechte kunnen worden beschuldigd door de kinderarts, met afgrijselijke gevolgen.
 
Stichting Shakenbaby.nl is opgericht om ouders die onterecht verdacht worden van het mishandelen van hun baby (shaken-baby-syndroom) te helpen, zowel juridische als via medische second opinion(s) en het huidige beleid in Nederland te doen aanpassen zodat minder onterechte beschuldigingen van ‘shaken-baby-syndroom’ plaatsvinden.
Share
Tweet
Forward
Copyright © 2016 Stichting Shakenbaby.nl, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by MailChimp