Copy

Healthy Food Congress 2017

Gezonde voeding leidt tot betere gezondheid, dat is bekend. Maar wat is gezonde voeding en hoe overtuigen we de consument van een gezonde levensstijl? Laat u inspireren en praat mee over gezonde voeding tijdens het Healthy Food Congress op 8 september 2017.

Deze nieuwsbrief staat in het teken van het derde thema; ‘gepersonaliseerde voeding: welke weg naar de toekomst?’. Denk hierbij aan de werking van gezonde voeding voor diabetes type 2 patiënten. Verder worden de rol van de overheid en de leefomgeving in dit thema benoemd.
 
Nard Clabbers, Senior Business Developer bij TNO, start met een introductie. Vier inspirerende sprekers zullen tijdens het Healthy Food Congress dieper ingaan op het thema.
Het belang van overheidsbeleid om gezond eten te stimuleren
L. Codling, World Cancer Research Fund International 

Louise Codling vertelt meer over ‘NOURISHING framework’ dat ontwikkeld is door World Cancer Research Fund International. Dit project beschrijft hoe de overheid zich in kan zetten ter bevordering van gezonde voeding, waarbij drie domeinen centraal staan: voedselomgeving, voedselsystemen en individueel gedrag. 
Meten van gezondheid voor persoonlijk advies
Dr. Ir. B van Ommen, TNO

Betekent gezond eten voor iedereen hetzelfde? Een dieet kan worden afgestemd op persoonlijke gezondheidskwesties of levensdoelstellingen. Hiervoor is de koppeling tussen persoonlijk advies en de juiste kennis over voeding en gezondheid essentieel. Ben van Ommen legt uit hoe TNO een gezondheidssysteem ontwikkelt dat ons op een eenvoudige en begrijpelijke manier zal helpen.  
Persoonlijke leefstijl interventie voor diabetes type 2
Drs. T. de Weijer, Huisarts

Tamara de Weijer is huisarts en promovenda aan LUMC over voeding en levensstijl bij de behandeling van patiënten met diabetes mellitus type 2. Ze ziet gezonde voeding als een belangrijk medicijn en geeft aan dat diabetes type 2 patiënten er veel baat bij kunnen hebben. Ze vertelt hierover meer tijdens het Healthy Food Congress.
De gezonde stad: succesfactoren en valkuilen bij een algemene aanpak
Prof. J.C. Seidell, University of Amsterdam

De fysieke, sociale, economische en culturele (leef)omgeving bepalen grotendeels ongezond gedrag. Daarom wordt een geïntegreerde aanpak meestal aanbevolen om gedragsverandering te stimuleren, zowel binnen huishoudens als op scholen enz. Jaap Seidell presenteert zijn visie op samenwerkingsmogelijkheden en de bijbehorende valkuilen.
Is het Healthy Food Congress interessant voor u én uw collega’s en wilt u samen het congres bezoeken? Koop gezamenlijk uw kaarten en krijg bij aankoop van 5 (of meer) kaarten 50 euro korting per kaart.

Wat kan het Healthy Food Congress voor u en uw collega’s betekenen?
Vergroot tijdens het congres uw netwerk met professionals uit de gezondheidszorg en groente- en fruitsector. Laat uzelf en uw collega’s inspireren over gezonde voeding door de internationale sprekers en de honderden bezoekers. En verbreedt uw kennis op het gebied van (product)ontwikkeling en het aanbieden van producten en/of concepten die kunnen bijdragen aan gedragsverandering bij de consument.
 
Klik hier voor de kortingsactie
Rob Baan over het Healthy Food Congress

Rob Baan is mede initiatiefnemer van het congres en ziet ook kansen voor de tuinbouwsector:
“Dit congres is interessant voor een heel breed publiek. De medische wetenschap beveelt een hogere consumptie van groenten aan. Daar moeten we als tuinbouwsector ons voordeel mee doen. De tuinbouw is hofleverancier van gezondheid. Wetenschappers bieden in heldere taal unieke kansen aan de groente- en fruitsector. Een must voor hen die betrokken zijn bij de voedingstuinbouw.” 
Ook Rob Baan is één van de sprekers tijdens het Healthy Food Congress. Meer informatie hierover is te lezen in de volgende nieuwsbrief.
Inschrijven
Staat het Healthy Food Congress - 8 september 2017 - al in uw agenda?
Bestel nog snel uw ticket via onderstaande button of kijk op de website voor meer informatie. 
Koop hier uw ticket
Accreditatiepunten:
Kinderartsen (NVK): 5 punten toegekend
Jeugdartsen (ABSG): 5 punten toegekend
Diëtisten (ADAP): 5,5 punten toegekend
(Jeugd)verpleegkundigen (V&V): aangevraagd
Een Healthy Food Congress nieuwsbrief gemist? Lees hier de vorige nieuwsbrieven terug.
Volg het Healthy Food Congress ook op Twitter
Copyright © 2017 GroenteCongres, All rights reserved.


Uitschrijven

Email Marketing Powered by Mailchimp