Copy

Healthy Food Congress 2017

Gezonde voeding leidt tot betere gezondheid, dat is bekend. Maar wat is gezonde voeding en hoe overtuigen we de Europese consument van een gezonde levensstijl?
Dat staat centraal tijdens het Healthy Food Congress op 8 september 2017.

Deze maand staat de Healthy Food Congress nieuwsbrief in het teken van het tweede thema: Best practices die de gezondheid bevorderen. Algemene ontwikkeling bij kinderen, zelfbeheersing in combinatie met voedingskeuzes en diabetes type 2 komen in dit thema aan bod. 
 
De volgende vier sprekers vullen het programma tijdens het thema ‘best practices die de gezondheid bevorderen’.
Voldoening van gezond eten: vanaf de start vaste voeding
Dr. S. Nicklaus, INRA, French National Institute of Agricultural Research   

Sophie Nicklaus vertelt over hoe aanvullende voeding vanaf jonge leeftijd helpt bij het opbouwen van gezonde eetgewoonten. Dit geldt zowel voor de algemene ontwikkeling, als voor de consumptie van groenten en fruit. Ook herkenning, variatie en de bereiding spelen hierbij een rol.
Voedingslessen op scholen: een gezonde maaltijd?
Drs. R van den Top, Wageningen Universiteit

Hoe ruikt een abrikoos? Hoe groeien sperziebonen? En zijn kinderen bereid om iets te proeven wat ze niet kennen? Door het lesprogramma ‘Smaaklessen’ verkennen kinderen hun eten door te proeven, voelen, ruiken, horen en kijken. Rinelle van den Top legt uit waarom deze lessen helpen bij het ontwikkelen van een gezonde leefstijl.
Hoe impulsief gedrag kan leiden tot gezonde voedingskeuzes
Prof. Dr. E.W.M.L. de Vet, Wageningen University & Research

Er wordt vaak aangenomen dat een gebrek aan zelfbeheersing leidt tot ongezonde voedingskeuzes. Mensen laten zich automatisch en impulsief verleiden. Emely de Vet zal aantonen dat een gebrek aan zelfbeheersing kan worden gebruikt om gezonde en impulsieve voedingskeuzes te bevorderen.
SLIM – levensstijl interventies tegen diabetes type 2
Prof. Dr. E.J.M. Feskens, Wageningen Universiteit

Niet alleen in Nederland maar ook wereldwijd groeit het aantal diabetes type 2 patiënten enorm. Het goede nieuws is dat het te voorkomen is. Edith Feskens zal de resultaten van twee van haar studies onthullen die aantonen dat met een gezond dieet en voldoende lichaamsbeweging de ziekte uitgesteld kan worden.
Groente Challenge: Beste Groente Idee 2017

Net als vorig jaar wordt ook dit jaar de Groente Challenge georganiseerd genaamd: Beste Groente Idee 2017. Hoe gaan we Nederlanders meer groenten en fruit laten eten? Dat is de vraag waar Nederlandse studenten de twee komende maanden mee aan de slag gaan.

De studenten worden uitgedaagd om creatief en innovatief na te denken over ‘het Beste Groente Idee’. Tijdens het Healthy Food Congress worden de beste ideeën gepresenteerd in een korte pitch, die dienen als inspiratiebron voor de deelnemers van het congres.  
9 t/m 12 september 2017 wordt het internationale ESPEN congres georganiseerd in het World Forum in Den Haag. Dit jaar luidt het thema: ‘Nutrition meets Innovation’. Binnen vier thema’s (‘chronische ziekten’, ‘acute ziekte’, ‘kinderen’ en ‘ouderen’) worden er 14 educatieve en 18 wetenschappelijke symposia aangeboden.  Het congres wordt speciaal georganiseerd voor voedingsverpleegkundigen, verpleegkundige specialisten, (ziekenhuis)apothekers, diëtisten en artsen met interesse in voeding.

Het ESPEN congress sluit mooi aan bij het Healthy Food Congress. Wilt u meer informatie, klik dan hier.
Inschrijven
Het Healthy Food Congress; 'Waar staan we en waar willen we naar toe?'
Praat en denk mee op vrijdag 8 september in het World Forum, Den Haag. 
Bestel hier uw ticket.
 
Meer informatie over het Healthy Food Congress
Accreditatiepunten:
Kinderartsen (NVK): 5 punten toegekend
Jeugdartsen (ABSG): 5 punten toegekend
Diëtisten (ADAP): 5,5 punten toegekend
(Jeugd)verpleegkundigen (V&V): aangevraagd
Een Healthy Food Congress nieuwsbrief gemist? Lees hier de vorige nieuwsbrieven terug.
Copyright © 2017 GroenteCongres, All rights reserved.


Uitschrijven

Email Marketing Powered by Mailchimp