Copy
YADDIKTI 5/2016

 
Eikö viesti näy kunnolla?
Avaa selaimessa

YAD Youth Against Drugs ry:n uutiskirje

Tästä uutiskirjeestä löydät ajankohtaista tietoa YADin vapaaehtoistyöstä ja toimintamahdollisuuksista, koulutuksista ja muista menoista. Yaddikti lähetetään kaikille YAD ry:n postituslistan jäsenille.

STREET TEAM

Syyskuu oli tähän mennessä vuoden vilkkain kuukausi Street Teamissä, 68 uutta jäsentä ja 164 tehtäväpalautusta, mahtavaa!

Talvella on tulossa Street Teamin oma viikonloppumiitti, jonka tavoitteena on lisätä Street Teamiläisten yhteisöllisyyttä.

Uusia tehtäviä, mm. "Kysy entiseltä huumeidenkäyttäjältä", on tullut tehtäväpankkiin monta.

INFOPISTE- JA FESTARITYÖ

Infopiste- ja festaritiimi kokoontui viettämään kesän päätteeksi viikonloppua Jyväskylään, jossa ruodittiin kesän infopisteet, kehitettiin toimintaa ensi vuodelle ja rentouduttiin.

Tähän mennessä vuonna 2016 on valtakunnallisia infopisteitä pidetty 16 kappaletta + Kosmos, jossa oli jalkautuvan tiimin edustus mukana. Kävijöitä infoilla on kirjattu yhteensä 3 754 (!), joista huumetestin teki 1 611 tyyppiä. Eniten kävijöitä puhututtivat oma päihteiden käyttö ja kohtuukäyttö.

YADin infopistetyöntekijät ovat tehneet hurjan työn. Tähän mennessä infopisteillä on työskennellyt 50 eri vapaaehtoista ja festarivuorokausia on kertynyt yhteensä 35.

Purkuviikonlopussa linjattiin toiveiden pohjalta myös tiimin käytännöt kannabiksen itselääkinnällisestä käytöstä ja korvaushoidosta. Linjaukset täällä.

Mikäli haluat mukaan YADin infopistetyöhön, se onnistuu kun käyt infopistekoulutuksen. Seuraava infopistekoulutus järjestetään Tampereella 3.-4.12. Myös vanhat konkarit, tervetuloa kertaamaan. Lisätietoa ja ilmoittautuminen

 

PAIKALLISTOIMINTA

Paikallistoimintaa tehdään mahdolliseksi yhä useammalle nuorelle tarjoamalla nuorisotyötä tekeville mahdollisuus ottaa YADin paikallistiimin vetäminen itselleen työkaluksi. YADin paikallistiimi voi olla esim. nuorisotalolla nuorisotyöntekijän johdolla kokoontuva ryhmä, joka järjestää tietoiskuja ja älyiltoja eri päihdeteemoista, järjestää päihteetöntä vaihtoehtoista toimintaa esimerkiksi perjantai-iltaisin tai käy vaikka paikallisissa tapahtumissa pitämässä YADin infopistettä. Valtakunnallinen YAD voi tukea taloudellisesti paikallistoimijoiden osallistumista valtakunnallisiin koulutuksiin ja tapahtumiin, ja jos osallistujia on riittävästi, on koulutuksia mahdollista järjestää myös suoraan toimintapaikkakunnalla.

Saarijärven erityisnuoriso-ohjaaja Marko Henttinen on käyttänyt YADin toimintaa työvälineenään jo vuosien ajan. Jos haluat kuulla kokemuksia, ajatuksia ja käytännön vinkkejä siitä, miten YAD-meiningeistä saa parhaat hyödyt irti osana omaa työtä, voit kysyä suoraan Makelta.

Parhaiten Maken tavoitat numerosta: 044 4598 740 tai sähköpostitse: marko.henttinen@saarijarvi.fi

Lisätietoja YADista ja paikallistoiminnasta:

Hanna Lamberg, hanna.lamberg@yad.fi, 050 522 8708 ja
Petra Karinen, petra.karinen@yad.fi, 040 553 5701

Paikallistiimin vastuunkantajien tapaaminen ja koulutusviikonloppu 9.-11.12 Jyväskylässä.

PÄIHDEKASVATUS

Nuorisotyön viikolla lahjoitimme 50 päihdekasvatuspakettia nuorten kanssa töitä tekeville. Puhu huumeista nuoren kanssa – me tuemme sinua -kampanjan suosio yllätti meidät ja kaikki 50 päihdekasvatuspakettia varattiin heti Nuorisotyön viikon ensimmäinen päivän aikana. 

Nuorten kanssa käytävän päihdekeskustelun tueksi on luvassa myös koulutusta: Kättä Pidempää - päihdekasvatuksen menetelmäkoulutus järjestetään 12.11. Tampereella. Lisätietoa ja ilmoittautuminen.

Koulutuksen aikana käydään läpi vuorovaikutuksellisen päihdekasvatuksen perusteita ja tutustutaan erilaisiin toiminnallisiin päihdekasvatusmenetelmiin.

Merkkaa kalenteriin:

12.11. Kättä Pidempää - päihdekasvatuksen menetelmäkoulutus Tampereella. Lue lisää...

7.-13.11. Ehkäisevän päihdetyön viikko. Tänä vuonna Ehkäisevän päihdetyön viikolla halutaan kannustaa puhumaan ja kysymään rohkeasti päihteidenkäyttöön liittyvistä asioista. Lue lisää...

20.11. YAD ry:n syyskokous Jyväskylässä. Lue lisää...

3.-4.12. Infopistekoulutus Tampereella. Lue lisää...

4.11. Huumeisiin kuolleiden muistopäivä, tilaisuuksia eri puolella Suomea

3.12. Vapaaehtoisten päivä

YAD esittäytyy:

Anne Hämäläinen

Verkkovapaaehtoistyön suunnittelija


Minun perustyöpäiväni:

Saavun Tanssisali Lutakon pihaan vähän ennen yhdeksää. Portaat neljänteen kerrokseen, ja olen töissä. Huomenet muille, tietokone päälle, vettä tai teetä herättämään loputkin minusta horroksesta (en ole aamuihminen). Ensimmäisenä tarkastan puhelimeen tulleet viestit ja ilmoitukset, sitten koneelta sähköpostit. Tärkeintä on aina ensin hoitaa Street Teamiläisten tehtävien palautusten arvioinnit, sekä materiaalien postitus.

Minä luen raportit, kirjoitan jokaiseen palautteen tsemppeineen ja annan pisteet. Materiaalipyyntöjen kohdalla tarkastan onko kyseessä uusi vai vanha tiimin jäsen, laitan kirjekuoreen tarvittavat materiaalit, mahdolliset palkinnot sekä uudelle tiimiläiselle jäsenkortin. Jokaisen postin mukana lähtee myös henkilökohtainen kirje vastaanottajalle. Allekirjoitus käsin, kuori kiinni ja seuraavan kimppuun. On ihana lähettää ”vanhan ajan postia”.

Perusylläpitohommien jälkeen päivästä riippuen on ohjelmassa joko uusien tehtävien tai materiaalien suunnittelua, Mutku netissä luki.. -mediakasvatuskokonaisuuden suunnittelua, blogien tai artikkelien kirjoittelua, videoiden kuvaamista ja editointia sekä pöhköjen ideoiden mutustelua. Pitkin päivää yleensä tulee myös viestiteltyä eri Striibalaisten kanssa ja someiltua eri foorumeissa. Päivää piristää aina, jos joku vapaaehtoisista poikkeaa toimistolla vaihtamassa kuulumisia. Toisinaan minulla on myös tapana keksiä pieniä jekkuja kanssatyöläisille. Noin neljän maissa pakkaan koneen ja muut tavarat, puhun vähän höpöjä ikkunalaudallani nököttävälle Pirkko-chilille ja suuntaan kotia kohti.

Pidän YADista sen vuoksi, että täällä arvostetaan vapaaehtoisten tekemää työtä oikeasti korkealle, ja työ on tekijöidensä näköistä. Eivätkä puheet YAD-perheestä, johon kuuluvat sekä vapaaehtoiset että työntekijät, ole yhtään liioiteltuja. Täällä saan olla juuri sellainen pöhkö kuin olen. Viimeksi eilen minut onnelliseksi teki naapurihuoneesta kuulunut: ”Tossa yhdessä järjestössä on työpaikka auki. Et mee sinne. Et hae sitä. Tai tuun polkemaan sun pihasta krookukset.” En ole menossa. <3
 


YAD:n Jenna ehdolla Vuoden Vapaaehtoiseksi – käy äänestämässä!

Hei tyypit! Nyt äänestämään Jenna vuoden vapaaehtoiseksi! Äänestää voit tästä. Jenna löytyy kohdasta Tampere.


Blogissa:

Täällä tyydytään pärjäämiseen, ei tähdätä hyvinvointiin

"Pärjääminen riittää. Sillä pysyy pinnalla, menee rimaa hipoen ja sinnittelee. Se on flunssan jälkeinen olo, kun nenä ei enää valu, mutta ihminen kyllä. Oireeton – muttei hyvinvoiva." Lue lisää...

www.yad.fi
YAD Facebookissa
YAD Twitterissä
YAD YouTubessa
YAD Instagramissa
yad@yad.fi
RAY tukee hyviä tekoja

Copyright © | 2016 |YAD Youth Against Drugs ry, All rights reserved.
 
Email Marketing Powered by Mailchimp