Copy
YADDIKTI 1/2016

 
Eikö viesti näy kunnolla?
Avaa selaimessa

YAD Youth Against Drugs ry:n uutiskirje

Tästä uutiskirjeestä löydät ajankohtaista tietoa YADin vapaaehtoistyöstä ja toimintamahdollisuuksista, koulutuksista ja muista menoista. Yaddikti lähetetään kaikille YAD ry:n postituslistan jäsenille.

STREET TEAM

YAD Street Team 2 -hankkeen sosiaalinen tilinpito on nyt julkaistu ja se löytyy täältä.

Lisäksi hankkeen materiaaleja voi käydä selailemassa Innokylän hankepankista.

Street Teamin blogiin kerätään parhaillaan street teamiläisten omia tekstejä julkaistavaksi, käy tsekkaamassa ohjeet Street Teamin sivuilta ja lähetä oma tekstisi ylläpidolle. Tekstien julkaisu aloitetaan tammikuun lopulla, mutta tekstejä saa laittaa tulemaan pitkin kevättä.

 

INFOPISTE- JA FESTARITYÖ

Talvifestarit vuonna 2016 starttaavat käyntiin Assembly Winter -tapahtumalla 5-7.2.

Käytännön työ talvifestareilla on samanlaista ihmisten kohtaamista, kuin kesälläkin. Joitain tapahtumakohtaisia buusteja keksitään, että homma palvelisi mahdollisimman hyvin tapahtumissa kävijöitä. Assyilla on ainakin extratietoa netissä tapahtuvista päihdepalveluista.

Talvifesuille valitaan festarivastaava ja 4-7 koulutuksen käynyttä infopistetyöntekijää. Retket on mallia all inclusive, eli matkat, majoitus, liput ja ruoka on infopistetyöntekijän puolesta hoidettu. Ilmoitus varmistuneesta infopisteestä julkaistaan YADin Infopiste- ja festaritiimin FB-ryhmässä. Homman koordinoinnin hoitaa Hanna, niinkuin ensi kesän fessutkin.
 
Edelleen etsitään lisää talvifestareita ja muita mielenkiintoisia bileitä, että voitaisiin tehdä infopistetyötä valtakunnallisesti talvellakin. Vinkit edellä mainittuun FB-ryhmään tai Hannalle. Jokainen toteutettavaan vihjeeseen johtanut vinkki palkitaan vinkkaajan sijoittumisella ko.festarin YADin infopistetyöntekijäksi. Ihan hullujakin ideoita otetaan vastaan.

Kalenteriin voi laittaa jo riehakkaan festarikesän mahdollistajan:
  • Infopistekoulutus 21-22.5. Jkl
  • Festarivastaavakoulutus 22.2. Jkl
     

PAIKALLISTOIMINTA

Talvileiri 11.-14.2.2016 @Tahko

YADin paikallistoiminnan yhteisleiri järjestetään Tahkolla. Leiri sisältää ulkoriehaa (mahdollisuus myös rinteeseen), oleilua, ohjattua hölläilyä, pelailua, saunaa, hyvää ruokaa ja huippuseuraa, huumeaihetta unohtamatta. Käytössämme on Tahkon leirikeskus, jossa myös majoitumme.

Leirille voi lähteä kuka tahansa YADin jäsen tai toiminnasta kiinnostunut. Leiri on myös hyvä tilaisuus tavata YAD tuttuja ympäri Suomea ja uusille ihmisille loistotilaisuus tutustua meihin ja järjestöön. Yleensä näissä tapahtuu asioita, joita ei muuten tulisi koettua! Rahat takaisin, jos petyt. Ai niin - täähän ei maksanutkaan mitään :)

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan!

PÄIHDEKASVATUS

Kokemusasiantuntijuus-hanke sai jatkoa

Kokemusasiantuntijuus ehkäisevässä huumetyössä -projekti saa jatkoa vuosiksi 2016-2018 nimellä EXP2. Tänä aikana toimintaa pyritään laajentamaan useammalle paikkakunnalle, tarjoamaan kokemustietoa myös sosiaali- ja terveysalan opiskelijoille sekä vakiinnuttamaan toiminta ylipäätään osana YAD:ta.
 
Kokemusasiantuntijat lähtevät nauttimaan Suomen talvesta leirille 18.-20.3. Liity face-tapahtumaan tietämään lisää!
 

VuorovaikutusWorkshop la 6.4.2016 @Jkl

Voiko vuorovaikutusta opetella liikaa? Jos vastasit ei, niin tässä mahtitilaisuus meille kaikille. Helpottaa YADin vapaaehtoistyössä, mutta myös elämässä ylipäätään! Lisätietoa ja ilmoittautumisohjeet.


 

YAD esittäytyy:

Susanna Kärki

EXPA kokemusasiantuntijuus ehkäisevässä huumetyössä -hanketyöntekijä

Löysin tieni YADiin EXPA-projektin kautta, jossa aloitin Juuson kanssa huhtikuussa 2013. Tämän projektin aika päättyy maaliskuussa, mutta iloksemme RAY päätti tukea toiminnan jatkamista ja jatkokehittämistä. EXP2 siis starttaa huhtikuun alusta. Jei :) !

Omassa työssäni olen suurimman osan ajasta tietokoneen ja näppäimistön seurassa, mikä on (täytyy myöntää) ihan luontevaa. Antoisinta on kuitenkin tavata vapaaehtoisia ja tehdä asioita yhdessä heidän kanssaan. Työnkuvani on sisältänyt kokemusasiantuntijoiden kouluttamisen (koulutuksen kehittämisen), päihdekasvatusmenetelmän kehittämisen yhdessä kokemusasiantuntijoiden kanssa ja muun käytännön työn organisoinnin. Kirjoitimme myös Petran ja Juuson kanssa kokemusasiantuntijuudesta ja kokemusasiantuntijatoiminnan aloittamisesta julkaisun, joka ilmestyy alkukeväästä.

YAD:ssa arvostan arkailematonta rehellisyyttä, monentasoista huumoria ja vastuullista työntekoa. Parasta päivissäni on naurut ja keskustelut työkaverien ja vapaaehtoisten kanssa. Pidän puhtauden tunteesta, jonka saa raksittaessaan asioita pois TO DO -listalta (ja pidän myös erityisen paljon listoista). Näin projektin lopussa on antoisaa nähdä työn tuloksia, vaikka niistä tuntuisi ihan hassulta ottaa suurempia krediittejä. EXPAn sisällön ja sydämen tekevät kokemusasiantuntijat. Oman roolini olen kokenut enemmänkin luurangoksi, joka pitää hommat kasassa ja jossain muodossa. Jään helposti kyhäilemaan asioita itsekseni, vaikka yhdessä tekeminen on aina kivempaa ja parempaa. Siksi rooli toisaalta haastaa, mutta on samalla ihanan antoisa.

 

Kiinnostaako huumeet -blogissa:

Kestääkö tammikuun?
Asioita, jotka innostavat toisia ja tuntuvat toisista jo tammikuun alussa kulahtaneilta: uusi alku, uuden vuoden lupaukset... Lue lisää...

Kättä pidempää -koulutus @ Tre:

30.1.2016, Tampere
Kaipaatko kättä pidempää päihdekasvatukseen? Ilmoittaudu YAD:n menetelmäkoulutukseen 22.1.2016 mennessä. Lisätietoa ja ilmoittautumisohjeet

 

www.yad.fi
YAD Facebookissa
YAD Twitterissä
YAD YouTubessa
YAD Instagramissa
yad@yad.fi
Copyright © | 2015 |YAD Youth Against Drugs ry, All rights reserved.

Peru tämän uutiskirjeen tilaus    Päivitä tietosi
 
Email Marketing Powered by Mailchimp