Copy
YADDIKTI 2/2017

 
Eikö viesti näy kunnolla?
Avaa selaimessa

YAD Youth Against Drugs ry:n uutiskirje

Tästä uutiskirjeestä löydät ajankohtaista tietoa YADin vapaaehtoistyöstä ja toimintamahdollisuuksista, koulutuksista ja muista menoista. Yaddikti lähetetään kaikille YAD ry:n postituslistan jäsenille.

Infopiste- ja festarityö

Uutena talvifessupaikkana valloitettiin Electric festival Helsingin messukeskuksessa kuun alussa.

Seuraava festarikoulutus järjestetään 20.–21.5. Jyväskylässä. Koulutuksen aiheita ovat mm. perustiedot huumeista ja YADista, YADin päihdepoliittiset linjaukset ja kannabisargumentointi, huumeet ja maailmankauppa, käytänteet infopisteellä ja huumetestien tekeminen. Koulutukseen kuuluva käytännön harjoittelu on Yläkaupungin Yö -festareilla. Jo aiemmin infopistekoulutuksen käyneet ovat myös tervetulleita kertaamaan tietojaan ja tutustumaan uusiin tiimiläisiin. Festarityöhön mukaan otetaan ikärajoitteisesti 16–35-vuotiaat. Ilmoittaudu festarityön koulutukseen 14.5. mennessä täällä.

Festarivastaavakoulutus uusille ja vanhoille 20.-21.5. Jyväskylässä infopistekoulutuksen yhteydessä. Koulutus on tarkoitettu infopistekoulutuksen käyneille, 18-vuotta täyttäneille ja infopisteillä jo aiemmin toimineille. Festarivastaavan työ on YADille äärimmäisen tärkeää. Ryhmä ei liiku ilman vastaavaa.

Työ itsessään ei ole ydinfysiikkaa, mutta vaatii aika-ajoin pitkää pinnaa, siksi maksamme työstä (pienen) korvauksen. Ajokortti on iso plussa, mutta ei välttämättömyys. Koulutuksen aikana pyritään jakamaan kesän festarit vastuullisille. Koulutus la 10-18 ja su 10-15.

Illalla Jyväskylän kivoin ilmainen kaupunkifestari Yläkaupungin Yö. Majoitusmahdollisuus toimistolla. Festarivastaavien koulutukseen saa ilmoittautua 14.5 mennessä täällä. Lisätietoja Hannalta.

STREET TEAM

KAMAA SOMESSA on nuorille suunnattu verkossa tapahtuva koulutus, joka sisältää erilaisia huumeisiin ja sosiaaliseen mediaan liittyviä hauskoja tehtäviä! Käy tutustumassa koulutuksen tehtäväpankkiin täältä: https://kamaasomessa.fi

Lähiaikoina on tullut muutenkin uusia tehtäviä joista yhdessä on tarkoitus lukea tai etsiä huumeisiin liittyviä kirjoja, raportoida joko kirjan nimi tai vaikka kirjoittaa kirja-arvostelu, tämän lisäksi huhtikuun lähestyessä 419 – Mieti vielä! -tehtävä tulee entistä ajankohtaisemmaksi! Käy tutustumassa tehtäväpankkiin osoitteessa: https://streetteam.yad.fi

Tammi- ja helmikuun aikana YAD Street Teamiin liittyneitä on tullut jo ennätyksellinen 307 ja palautuksia 595! Ihan mahtava alkuvuosi siis ja tuntuu sille että on tulossa hyvä vuosi muutenkin!

PAIKALLISTOIMINTA

Haloo Hankasalmi ja Helsinki - paikallistoimintaa viritteillä!

Helsingin paikallistiimiin on löytynyt uudet vastaavat Anniina Santamäki ja Milo Savolainen. Tervetuloa! Uudet ja vanhat yadilaiset, nyt mukaan suunnittelemaan toimintaa - ota yhteyttä suoraan tiiminvetäjä Anniina Santamäkeen 040 152 2242, helsinki@yad.fi tai FB YAD Helsinki.

Hankasalmelle on perustettu paikallistiimi, johon pääset mukaan ottamalla yhteyttä tiiminvetäjä Jenni Suhoseen, 045 840 8778, hankasalmi@yad.fi tai FB YAD Hankasalmi. Hankasalmen tiimi järjestää päihteetöntä tekemistä 13–35-vuotiaille hankasalmelaisille, nuorilta nuorille -periaatteella.

YADilla on paikallistoimintaa tällä hetkellä 8:lla paikkakunnalla pitkin Suomea. Paikallistiimien yhteystiedot löydät täältä.

Paikallistoiminnan yhteinen talvileiri vietettiin Tahkolla. Tunnelmia voit käydä kurkkaamassa YADin tubekanavalla.

PÄIHDEKASVATUS

EXP2

Villen sijaisena toimii Krista Rintala, johon saa yhteyden Villen puhelinnumerosta, sähköpostilla krista.rintala@yad.fi ja facesta nimellä Krista Yad.
 
Ammattilaisille suunnatun kohtaamiskoulutus Tonin kehittämistyö jatkuu. Koulutuksia tehdään kevään aikana mm. TAMKin ensihoitajaopiskelijoille, TREDUn lähihoitajaopiskelijoille, Tampereen sosiaalipäivystyksen työntekijöille sekä HUMAKin yhteisöpedagogiopiskelijoille. Toni on myös esittelyssä posterilla ja artikkelina julkaisussa TAITO 2017 – Osaamisen ydintä etsimässä -konferenssissa.

Merkkaa kalenteriin:

27.–29.3. Nuori2017-messut Tampere-talolla. YAD mukana!

20.–21.5. Festarityön koulutus Jyväskylässä

20.–21.5. Festarivastaavakoulutus Jyväskylässä

6.–7.6. Päihdepäivät Helsingin Kulttuuritalolla

YAD esittäytyy:

Ulla Kuokkanen
Toimistosihteeri

Aloitin YAD:n Jyväskylän toimistolla toimistosihteerinä kahdeksantoista vuotta sitten ja tulin kymmeneksi kuukaudeksi, mutta tässä olen vieläkin. Jotainhan tämä pitkä työsuhde kertoo tästä yhdistyksestä työpaikkana eli hyvin olen viihtynyt.

Työni selkärangan muodostavat laskujen käsittely, jäsenrekisterin ylläpito ja materiaalien postitus ja laskutus. Kirjanpidon ja palkanmaksun hoitaa tilitoimisto, mutta niidenkin parissa kuitenkin jonkun verran työskentelen eli valmistelen kirjanpitoa tiliöimällä laskut ja ilmoitan palkanlaskijalle muutokset työntekijöiden palkoissa, uudet työntekijät jne. Lisäksi postitan ja laskutan esitemateriaalia, huppareita, t-paitoja ym. YAD:n tuotteita sekä neljä kertaa vuodessa ilmestyvän jäsenlehden Yadilaisen. Näiden rutiinien lisäksi työtäni rytmittävät ja vaihtelua tuovat pitkin vuotta erilaiset yhdistyksen tapahtumiin liittyvät työtehtävät. Muutaman kerran vuodessa YAD:lla järjestetään koulutuksia ja kesällä vapaaehtoiset lähtevät festareille pitämään infopisteitä. En tapaa paljon vapaaehtoistyöntekijöitämme, mutta näiden tapahtumien yhteydessä heitä näkee toimistollakin.

Parasta YAD:ssa on työyhteisö. Perustyön lisäksi YAD:lla on käynnissä projekteja ja ikävää on kun joku YAD:n projekteista päättyy, koska silloin jotkut hyvät tyypit jättää meidät. Meillä on töissä loistotyyppejä, joiden kanssa on mukava tehdä työtä.

Vapaa-ajallani harrastan elokuvia, teatteria, lukemista ja ulkoilua. Parasta on kun pääsen pimeän elokuvateatterin penkkiin uppoutumaan hyvään elokuvaan tai lomalla luontopoluille tai Lappiin tunturiin vaeltamaan.
 

#puhumullehuumeista

Haasta kunnallisvaaliehdokas vastaamaan huumekysymyksiin:
www.yad.fi/puhumullehuumeista


Päihdepäivät 2017

Päihdepäivillä vapaaehtoiset, ammattilaiset, asiantuntijat ja päättäjät kohtaavat yhteisten aiheiden äärellä ja kehittävät omaa työtänsä. YAD on tänä vuonna mukana 4:ssä seminaarissa. Ohjelma ja ilmoittautuminen: www.päihdepäivät.fi
www.yad.fi
YAD Facebookissa
YAD Twitterissä
YAD YouTubessa
YAD Instagramissa
yad@yad.fi

Sosiaali- ja terveysministeriö tukee veikkauksen tuotoilla

Copyright © | 2017 |YAD Youth Against Drugs ry, All rights reserved.
 
Email Marketing Powered by Mailchimp