Copy
YADDIKTI 3/2016

 
Eikö viesti näy kunnolla?
Avaa selaimessa

YAD Youth Against Drugs ry:n uutiskirje

Tästä uutiskirjeestä löydät ajankohtaista tietoa YADin vapaaehtoistyöstä ja toimintamahdollisuuksista, koulutuksista ja muista menoista. Yaddikti lähetetään kaikille YAD ry:n postituslistan jäsenille.

STREET TEAM

YAD Street Team on mukana Päihdepäivillä toukokuussa 2016 Preventiimin Verkko Vetää -kehittämistiimin työpajassa innostamassa ehkäisevän päihdetyön tekemiseen verkossa. Tule kuuntelemaan vinkkejä ja oivaltamaan uutta! Päihdepäivien ohjelma.

Toukokuussa Street Teamin tehtäväpankkiin avautuu talvensa varastossa viettänyt Katuluuta… eiku liitu! -tehtävä, joka on varma merkki lähestyvästä kesästä!

Muista, että omia striibailukuviaan voi jakaa somessa hastagilla #yadstreetteam.
 

INFOPISTE- JA FESTARITYÖ

Kevään infopistekoulutus on muotoutumassa spektaakkeliksi. Paikalla on 30 uuden koulutukseen tulijan lisäksi aikaa viettämässä vanhoja festarityöntekijöitä, lauantaina hallituksen jäsenet ja sunnuntaina festarivastaavat!

Festareille ilmoittautuminen tapahtuu 16.–20.5., mutta sen jälkeenkin voi peruutuspaikkoja kysellä. Ilmoittautuminen tapahtuu yadin sivujen kautta lomakkeella tai infopistekoulutuksessa saman viikon viikonloppuna. Valinnat festareille tehdään 21.5. ja ilmoitetaan lähtijöille mahdollisimman pian. Laita ilmoittautumispäivä kalenteriin, ilmoittaudu ja varmista paikkasi kesän suosituimmilla valmispakettimatkoilla! Festarivastaavaksi ilmoittautuminen tapahtuu suoraan Hannalle hanna.lamberg@yad.fi.
 

PAIKALLISTOIMINTA

YADin tiimipäiville Kööpenhaminaan osallistui paikallistiimin yhdyshenkilöitä kuudelta paikkakunnalta. Matkan antia on luettavissa blogista.

Helsingin pitkäaikainen tukiryhmä hakee uutta muotoa ohjaajan palkkarahoituksen loppuessa. Tukiryhmän lisäksi ja sen kanssa toimimaan toivotaan, että saataisiin perustettua muutakin paikallistoimintaa PK-seudulle. Jos olet PK-seudulta ja kiinnostunut vastuullisesta vapaaehtoistyöstä, niin ilmoittaudu Hannalle, hanna.lamberg@yad.fi!

Paikallistiimi kiittää isosti Tiina Gripiä, joka on toiminut toisena Oulun yhdyshenkilönä. Oulua jää luotsaamaan Liisa Kovalainen. Kokonaan Tiina ei meitä jätä, vaan Tiinaa tavataan ensi kesänä ainakin festarityössä.

Paikallistoimintaa on myös kesällä! Ottamalla yhteyttä oman paikkakunnan yhdyshenkilöön saat tietää, mitä missäkin milloinkin tapahtuu. Luvassa on kivoja tyyppejä, mahdollisuus hölläilyyn tai itsensä ylittämiseen, huumekysymyksistä kouluttautumiseen, paikallisissa tapahtumissa infoiluun, tapahtumien suunnitteluun, toteutukseen tai vain jompaankumpaan.

PÄIHDEKASVATUS

EXP2:n kesäleiriä vietetään perinteikkäästi yhdessä KRIS ry:n kanssa ja tänä vuonna paikkana on Vahojärven leirikeskus Parkanossa. Luvassa on taas pelejä, värikuulasotaa, saunomista, hyvää ruokaa ja erinomaista seuraa. Leirille on tervetulleita kaikki YAD:n käyttötaustaiset vapaaehtoiset, joten laita kalenteriisi 9.-12.6.2016! Ilmoittaudu mukaan Susannalle (susanna.karki@yad.fi tai 040 721 1872) viim. 25.5. :)

YAD esittäytyy:

Janne Paananen

Toiminnanjohtaja

Olen enemmän tai vähemmän ollut YAD:n kanssa naimisissa 2000-luvun alkupuolelta lähtien. Melko pian Jyväskylään muutettuani kävelin YAD:n toimistolle auttaakseni frendiäni, joka rimpuili aineiden kanssa ja hän halusi liittyä järjestöön toipumistaan helpottamaan. Jäin siinä itsekin järjestöön vapaaehtoiseksi ja pian löysinkin itseni töistä YAD:lla. Ensi alkuun olin töissä järjestön perustyöntekijänä ja sittemmin olen luotsannut useampiakin RAY-rahoitteisia hankkeita.

Nykyisessä työnkuvassani vastuullani on järjestön talous- ja henkilöstöasiat sekä järjestön linjan luotsaaminen. Arvostan sitä, että YAD:n sopassa kiehuu sydämen palolla vapaaehtoistyötä tekeviä nuoria, ammattitaitoisia työntekijöitä sekä käyttömaailman tuntevia kokemusasiantuntijoita. Tähän kolminaisuuteen tiivistyy hyvin minkälaiset kädet YAD:n työtä tekevät.

Työssäni pidän siitä, että YAD:lla on avoimeen keskusteluun pohjautuva työntekemisen kulttuuri. Hyviin ideoihin pystytään reagoimaan ja niitä voidaan toteuttaa ripeästikin. Esimerkkinä vaikkapa toissaviikkoinen 419-kampanja, joka sai alkunsa tarrasloganin suunnittelusta ja kasvoikin siitä kampanjasivuksi.

Vaikka työssäni melko paljon täytän erilaisia raportointilomakkeita ja rahoitushakuja, niin onneksi kohtaan usein myös YAD:n vapaaehtoisia. Kahdesti vuodessa olen YAD:n aktiivisimpien vapaaehtoisten kanssa Tiimipäivillä. On hienoa huomata olevansa osa järjestöä, jonka työllä on vapaaehtoisille suurta merkitystä.

 
Kilometrikisa taas käynnissä!

Viime vuoden kilometrikisassa YADin joukkue fillaroi 9500 km, tämän vuoden huimana tavoitteena polkaista 10 000 kilometrin rajapyykki rikki. Lähde mukaan pyörittämään YADin joukkueen ketjuja: rekisteröidy osoitteessa www.kilometrikisa.fi ja kirjoita osallistumiskoodi: drugfree. Lisätietoa YAD:n sivuilla.

Kiinnostaako huumeet -blogissa:

27.4. Piikityshuoneet osana päihdehuoltoa Kööpenhaminassa
Kööpenhaminassa on Skandinavian pahin huumetilanne, kovien huumeiden käyttäjiä on paljon. YAD:n Tiimipäivillä Kööpenhaminassa tarjoutui kahdeksalle meistä mahdollisuus vierailla Maendenes hjem -nimisen yhdistyksen tiloissa. Lue lisää...


419 - mieti vielä

YADin kannabistyö on koottu yhteen paikkaan. Tällä hetkellä sivuilla on YADin linjaukset kannabiksesta, tietoa YADin kannabistyöstä ja polttelunsa lopettaneiden kysymyksiä kannabista käyttäville. www.yad.fi/419
www.yad.fi
YAD Facebookissa
YAD Twitterissä
YAD YouTubessa
YAD Instagramissa
yad@yad.fi
Copyright © | 2016 |YAD Youth Against Drugs ry, All rights reserved.

Peru tämän uutiskirjeen tilaus    Päivitä tietosi
 
Email Marketing Powered by MailChimp