Copy
YADDIKTI 2/2016

 
Eikö viesti näy kunnolla?
Avaa selaimessa

YAD Youth Against Drugs ry:n uutiskirje

Tästä uutiskirjeestä löydät ajankohtaista tietoa YADin vapaaehtoistyöstä ja toimintamahdollisuuksista, koulutuksista ja muista menoista. Yaddikti lähetetään kaikille YAD ry:n postituslistan jäsenille.

STREET TEAM

Tänä keväänä Street Teamin ylläpidossa puhaltavat muutoksen tuulet, kun Hanna siirtyy uusien haasteiden pariin. Street Teamin toiminta jatkuu kuitenkin entiseen malliin uuden ylläpitäjän voimin, jota paraikaa etsimme. Jos sinusta tai tutustasi olisi Street Teamin ylläpitäjäksi, kehoitamme pikaiseen toimintaan, sillä haku päättyy jo 3.4.! Lue tästä työpaikkailmoitus.

Street Teamin tehtäväpankkiin avautuu maaliskuun lopussa uusi tehtävä YAD:n festarityöhön liittyen, samalla julkaistaan myös uusi Youtube-video YAD:n kanavalle. Uusia tehtäviä on tehtäväpankkiin luvassa myös 419-kampanjan ja uuden kannabistarran tiimoilta.

Huhtikuussa on luvassa striibalaisten reissutunnelmia YAD:n Tiimipäiviltä Street Teamin blogissa.
 

INFOPISTE- JA FESTARITYÖ

Talvifestarikokeilu Assemblyt meni mainiosti, kiitos siitä supertiimille. Kohdattuja ihmisiä oli 160, joista lähes kaikki miehiä, niinkuin Assyjen osallistujatkin. Huumetestejä tehtiin 66, keskustelujen fiilis oli odotetusti hyvä ja uusia ajatuksia ja näkökulmia tuli esille.  Kokemuksen perusteella näitä lisää! Ehdotuksia talvikauden tapahtumista otetaan vastaan. Assemblyjen tunnelmia voi käydä lukemassa festariblogista.Festarityön koulutus järjestetään 21.-22.5.2016 Jyväskylässä.
Jos huumeet ja festarit kiinnostavat, lähde YADin matkassa kohtaamaan festarikansaa Suomen kesään. Me tarjoamme matkat, murkinan, liput, seuran ja majoituksen. Sinä teet työn. Lisätietoa ja koulutukseen ilmoittautuminen täällä.

Festarivastaavien koulutus järjestetään festarikoulutuksen yhteydessä sunnuntaina. Jos festarivastaavan työ kiinnostaa, ilmoittaudu 15.5.2016 mennessä: hanna.lamberg@yad.fi. Voit tulla mukaan jo lauantaina tapaamaan uusia ja vanhoja vapaaehtoisia ja jakamaan osaamistasi! Majoitusmahdollisuus toimistolla.

Infopiste kohoaa tänäkin vuonna noin 15:lle festarille. Joitakin paikkoja on jo varmistuneina, mutta valmis festarilista on YADin nettisivuilla ma 16.5. Musiikkifesujen lisäksi uusina paikkoina kokeillaan partioleiri Roihua ja anomus on lähtenyt myös Animeconiin.

Varsinaista ilmoittautumisaikaa on 16.-20.5, mutta sen jälkeenkin voi peruutuspaikkoja kysellä. Ilmoittautuminen tapahtuu YADin sivujen kautta kaavakkeella tai festarikoulutuksessa saman viikon viikonloppuna. Laita ilmoittautumispäivä kalenteriin, ilmoittaudu ja varmista paikkasi kesän suosituimmilla valmispakettimatkoilla!

PAIKALLISTOIMINTA

Tampereen ja Jyväskylän vapaaehtoiset piipahtivat tutustumassa Prahan kevääseen ja huumetyöhön 21 hengen voimin. Juttuja näistä vierailuista voi lukea seuraavasta Yadilaisesta ja Kiinnostaako huumeet -blogista. Muutenkin yhteistyö eri YAD-kaupunkien välillä on ollut vilkasta, uusi Turun osasto vieraili Tampereella ja Tampere tulee Jyväskylään. Huhtikuussa paikkakuntien yhdyshenkilöt suuntaavat tiimipäiville Kööpenhaminaan muun YADin vastuunkantajajoukon kanssa. Tiimipäivät ovat opinto- ja palkintomatka tehdystä vapaaehtoistyöstä.

Helsingin pitkäaikainen tukiryhmä hakee uutta muotoa ohjaajan palkkarahoituksen loppuessa. Tukiryhmän lisäksi ja sen kanssa toimimaan toivotaan, että saataisiin perustettua muutakin paikallistoimintaa pk-seudulle. Jos olet pk-seudulta ja kiinnostunut vastuullisesta vapaaehtoistyöstä, niin ilmoittaudu Hannalle!

Ottamalla yhteyttä oman paikkakunnan yhdyshenkilöön saat tietää, mitä missäkin milloinkin tapahtuu. Luvassa on kivoja tyyppejä, mahdollisuus hölläilyyn tai itsensä ylittämiseen, huumekysymyksistä kouluttautumiseen, paikallisissa tapahtumissa infoiluun, tapahtumien suunnitteluun, toteutukseen tai vain jompaankumpaan. YADin paikallistoimintapaikkakunnat yhteystietoineen löytyvät täältä.

PÄIHDEKASVATUS

Viime uutiskirjeessä kerrotiinkin, että Kokemusasiantuntijuus ehkäisevässä huumetyössä -projekti sai jatkoa vuosiksi 2016-2018 nimellä EXP2. Susanna Kärki jatkaa hankkeen projektityöntekijänä ja toiseksi projektityöntekijäksi hanketta luotsaamaan valittiin yadilaisille tuttu Ville Nieminen. Jos et ole vielä tutustunut Villeen, niin esittely löytyy alta!

Muista huhtikuun VuorovaikutusWorkshop (16.4.)! Osallistavassa koulutuspäivässä petrataan vuorovaikutustaitoja YAD:n vapaaehtoistyötä ja elämää ylipäätään ajatellen. Lue lisää.

YAD esittäytyy:

Ville Nieminen


Oppisopimustyöntekijä
 
Moikka!
Mun vuoro esittäytyä. Eli tulin mukaan YADiin vapaaehtoistoimintaan osallistumisen ja työkokeilun kautta noin kolme vuotta sitten. Oltuani yhden alkukesän työkokeilussa, avautui mahdollisuus suorittaa nuoriso- ja vapaa-ajan ohjaajan tutkinto Tampereen toimistolla. Tällä hetkellä opintoni ovat jo loppusuoralla.

Opiskeluni reiluun kahteen vuoteen on mahtunut kaikenlaista, mm. infopistevastaavana toimimista festareilla, viime kesän festarityöntekijänä toimiminen (tähän sisältyy festareiden ja majoitusten järjestäminen sekä vapaaehtoisten koordinointi kesällä festareilla), erilaisten leirien järjestämistä ja niihin osallistuminen vapaaehtoisten kanssa, päihdekasvatuskeikkoja kouluilla tai tempauksia erilaisissa nuorten tapahtumissa, koulutuksien vetoa ja monia ohjaustilanteita erilaisten nuortenryhmien kanssa. Työni on ollut vaihtelevaa ja sisältänyt mm. toimistotyötä, päihdekeskusteluja infopisteillä, tutustumista eri Euroopan maiden ehkäisevän päihdetyön toimijoihin ja osallistumisen Ylen kannabis-Battle -ohjelmaan.

YADilla opiskelussa on ollut hienoa juuri sen toiminnan monipuolisuus, minkä kautta on avautunut mahdollisuus harjoitella todella erilaisia asioita ja kokonaisuuksia. Työyhteisön tuki ja kannustus on tehnyt mahdolliseksi eri kokoisten kynnyksien ylittämisen, uusien välillä pelottavienkin työtehtävien opettelussa ja sitä kautta ammatillisuus on kasvanut. Mukavinta kuitenkin on ollut se, että vaikka työtehtävät ovat välillä olleet haasteellisiakin, on YADissa vapaus käyttää omia ideoita ja luovuutta työssään, rakentaa uusia polkuja sinne missä aikaisemmin oli vain pystymetsää, tällainen vapaus on tehnyt todella helpoksi pitää työstäni.

Matkani oppisopimuksen jälkeen jatkuu YADilla, aloitan valmistuttuani projektityöntekijänä EXP2-hankkeessa Susanna Kärjen työparina.

Oikein mukavaa kevättä!
 
YAD hakee työntekijää
Street Teamiin!

Toimi nopeasti, haku päättyy 3.4.!
YAD Youth Against Drugs ry hakee Jyväskylään projektityöntekijää / verkkovapaaehtoistyön suunnittelijaa 30h/vko työajalle kahdeksi vuodeksi. Lue työpaikkailmoitus.

VuorovaikutusWorkshop

16.4.2016, Jyväskylä
Voiko vuorovaikutusta opetella liikaa? Jos vastasit ei, niin tässä mahtitilaisuus meille kaikille. Helpottaa YADin vapaaehtoistyössä, mutta myös elämässä ylipäätään! Lisätietoa ja ilmoittautumisohjeet.

www.yad.fi
YAD Facebookissa
YAD Twitterissä
YAD YouTubessa
YAD Instagramissa
yad@yad.fi
Copyright © | 2016 |YAD Youth Against Drugs ry, All rights reserved.

Peru tämän uutiskirjeen tilaus    Päivitä tietosi
 
Email Marketing Powered by Mailchimp