Copy
YADDIKTI 1/2017

 
Eikö viesti näy kunnolla?
Avaa selaimessa

YAD Youth Against Drugs ry:n uutiskirje

Tästä uutiskirjeestä löydät ajankohtaista tietoa YADin vapaaehtoistyöstä ja toimintamahdollisuuksista, koulutuksista ja muista menoista. Yaddikti lähetetään kaikille YAD ry:n postituslistan jäsenille.

STREET TEAM

Street Teamin ensimmäinen miitti järjestettiin Jyväskylässä 14.-15.1. Nuorten Akatemian Mahis-tuen avulla.

Mukana oli kahdeksan tiimiläistä ympäri Suomea ja viikonloppu oli mahtava ja yhteisöllinen. Miitin tunnelmiin pääset tästä: https://www.youtube.com/watch?v=6TuAOdEHYKo&list=PLqVZLLcrf1FhSoRep7eNMx2wYfwxERs4_&index=5

"Miitti paransi fiilistä, sai tutustua mahtaviin ihmisiin ja pitää hauskaa."
- Street Teamiläisen palaute.

Olemme Mediataitoviikon yhteistyökumppanina vuonna 2017. Street Teamin Kamaa Somessa -verkkokoulutus julkaistaan Mediataitoviikon maanantaina 6.2. osoitteessa www.kamaasomessa.fi.
 

PAIKALLISTOIMINTA

PK-seudun paikallistiimi toimii jälleen. Uusina vastuunkantajina aloittivat Annina Santamäki ja Milo Savolainen. Toiminnasta lisää tietoa saa helsinki@yad.fi tai FB:ssä löytyy YAD Helsinki. Milo ja Anniina ottavat mielellään uudet ja vanhat ihmiset heti alussa mukaan suunnittelemaan toimintaa, joten tätä saa mainostaa!

Laumautusviikonloppu 18.–19.3. Jyväskylässä
Kyseessä siis ryhmänohjauskoulutus, jossa mietitään hyvän ryhmän edellytyksiä ja niihin pääsyä, ryhmän elinkaarta, menetelmiä ongelmanratkaisuihin ja ryhmäytymiseen sekä ohjaajuuden haasteita. Viikonloppu on tarkoitettu kaikille yadilaisille, jotka haluavat vaikka vain työkaluja ohjaajuuteen. Viikonlopun opeilla voisi YADissa olla käyttöä paikallistiimien vastuunkantajilla, festarivastaavilla ja miksei tukihenkilöilläkin. Sinulla ei tarvitse olla ryhmää itselläsi tällä hetkellä ohjattavana. Ilmoittaudu mukaan täällä.

YAD:n talvileiri lähestyy ja muutamia vielä mahtuu mukaan. Leiri järjestetään 23.–26.2. Tahkon leirikeskuksella. Leiri tulee sisältämään ulkoilua, yhdessä hengailua ja tottakai saunomista! Mahtava sauma tutustua muihin yadilaisiin. Leirille voi hakea kaikki yadilaiset ympäri Suomen. Yhteiskyyti Tampereelta lähtee klo 15.30 ja Jyväskylästä kello 18.00. Takaisin tullaan puolen päivän jälkeen sunnuntaina. Omavastuuhinta on 10 euroa per henkilö. Ilmoittaudu täällä. Tervetuloa mukaan!

PÄIHDEKASVATUS

TAMKin sairaanhoitajaopiskelijat Saija Huotilainen ja Emma Eljaala tekevät vuoden 2017 aikana YAD ry:lle opinnäytetyötä Addiktiokortteihin liittyen. Osana Saijan ja Emman opinnäytetyötä toteutetaan huhti-toukokuun aikana päihdekasvatustuokiota ko. kortteja käyttäen Tampereen alueella. Mikäli löytyy innokkaita päihdekasvatustiimiläisiä tulemaan mukaan näihin tuokioihin esimerkiksi jonkun toisen menetelmän tai vaikkapa päihdepilkin kanssa, niin olkaa yhteyksissä Petraan.
 
2.2. klo 13-15 YAD vierailee yksin maahan tulleiden maahanmuuttajalasten ja -nuorten ryhmäkoti Satakielessä. Tarkoituksena on käydä siellä nuorten kanssa päihdeasioita läpi keskustellen ja mahdollisesti myös menetelmäkorttien avulla. Mukaan lähtee myös työntekijä, mutta kaveriksi saa ehdottomasti lähteä! Satakieli sijaitsee Tampereella Hatanpään alueella. Ilmoittautumiset: petra.karinen@yad.fi
 
22.3. klo 18.00 alkaen on Tampereen Elokolossa kumppanuustalo Arttelissa keskiviikkopuheenvuorossa YAD ry:n Petra Karinen puhumassa otsikolla "Miten puhua nuorten kanssa huumeista". Tilaisuus on avoin kaikille ja ilmainen. Ei tarvitse erikseen ilmoittautua. Tervetuloa!
 
27.–29.3. Tampereella Tampere-talossa on vuoden suurin nuorisotyö- ja kasvatusalan kohtaamistapahtuma Nuori2017-messut. YAD ry on mukana sekä ohjelman puolesta (Verkkonuorisotyön suunnittelija Anne Hämäläinen esittelee Street Teamiä) että esittelemässä toimintaa Preventiimi-verkoston yhteisellä messupisteellä (Petra ja Anne). Tervetuloa moikkaamaan, jos satutte paikalle!

Merkkaa kalenteriin:

6.–12.2. (VKO 6) MEDIATAITOVIIKKO. Street Teamin Kamaa Somessa -verkkokoulutus julkaistaan Mediataitoviikon maanantaina 6.2. osoitteessa www.kamaasomessa.fi.

23.–26.2. TALVILEIRI Tahkon leirikeskuksella - Lisätietoa ja ilmoittautuminen.

18.–19.3. Laumautusviikonloppu Jyväskylässä. Lisätietoa ja ilmoittautuminen,

22.3. klo 18 Tampereen Elokolon keskiviikkopuheenvuoro: "Miten puhua nuorten kanssa huumeista" (YAD ry:n Petra Karinen)

27.–29.3. Nuori2017-messut Tampere-talolla. YAD mukana!

YAD esittäytyy:

Petra Karinen
Ehkäisevän huumetyön suunnittelija

Petra Tampereelta moikka! Pyydettiin kirjoittamaan esittely tähän Yaddiktiin, ja jopas onkin vaikea miettiä mistä aloittaisi. Mun YAD-historia on sellainen, että nyt 35-vuotiaana olen ollut elämästäni enemmän YADilainen kuin ei-yadilainen. Pahan luokan yaddiktoituminen kyseessä, siis! Ensikosketus yhdistykseen tuli joskus 90-luvun puolivälin tienoilla Jyväskylän idyllisellä Huhtasuon alueella, jossa keltamustat vekkulit päättivät kokeilla pienryhmätoimintaa Huhtaharjun koulun oppilashuoltoryhmän ykköspuheenaiheen kanssa. Pienryhmähommien jälkeen pyristelin paikkarijutuissa ainakin Jyväskylässä, Tampereella, Lohjalla ja Lahdessa ja muutaman kauden hallituksessakin. Keväällä 2009 siirryin väliaikaisesti yhdistyksen palkkalistoille tekemään parin viikon sairasloman sijaisuutta, ja sillä tiellä olen edelleen. Jossain matkan varrella onnistuin rimpuilemaan yhteisöpedagogin ja yhteiskuntatieteiden maisterin paperit tuomaan vähän backupia arjen työhön.

Tällä hetkellä työskentelen siis Tampereen toimistolla ehkäisevän päihdetyön suunnittelijana. Mun työhön kuuluu vapaaehtoisten ja nuorten kanssa työskentelevien ammattilaisten kouluttamista, materiaalien suunnittelua ja päivittämistä, yhteiskunnalliseen päihdekeskusteluun osallistumista ja laadukkaan päihdekasvatuksen ilosanoman saattamista. Minulle on ollut ilo seurata, miten YAD ry on onnistunut kehittymään vakavasti otettavaksi asiantuntijajärjestöksi tinkimättä silti vapaaehtoisten roolista tai tiukoista mielipiteistä. Parasta YADissa ovat yadilaiset. On suuri etuoikeus tehdä työtä juuri teidän kanssa, ja se tekee minut iloiseksi joka ikinen päivä.

#viikonväite

YAD:n Youtubessa pyörii viikon väite #12:"Huumeidenkäyttö täytyy rahoittaa rikoksilla". Käy katsomassa ja kommentoimassa www.yad.fi/youtube. Muista liittyä samalla YADin kanavan tilaajaksi!

SEKASIN-chat

Sekasin-chat tarjoaa nuorille ilmaista ja anonyymia keskusteluapua mielenterveyden ammattilaisten ja koulutettujen vapaaehtoisten kanssa vuoden jokaisena päivänä klo 07-00. Chattia koordinoi Suomen Mielenterveysseura.
www.yad.fi
YAD Facebookissa
YAD Twitterissä
YAD YouTubessa
YAD Instagramissa
yad@yad.fi
RAY tukee hyviä tekoja

Copyright © | 2017 |YAD Youth Against Drugs ry, All rights reserved.
 
Email Marketing Powered by Mailchimp