Copy
YADDIKTI 5/2015

 
Eikö viesti näy kunnolla?
Avaa selaimessa

YAD Youth Against Drugs ry:n uutiskirje

Tästä uutiskirjeestä löydät ajankohtaista tietoa YADin vapaaehtoistyöstä ja toimintamahdollisuuksista, koulutuksista ja muista menoista. Yaddikti lähetetään kaikille YAD ry:n postituslistan jäsenille.

STREET TEAM

Street Teamista julkaistiin Ehkäisevän päihdetyön viikolla video, jonka tavoitteena on innostaa uusia vapaaehtoisia mukaan toimintaan.
 

Videon pääsee tsekkaamaan tästä.

Esittelyvideoita on lähiaikoina luvassa myös paikkareista ja festarityöstä, joten kannattaa pysytellä kuulolla ja ottaa YAD:n Youtube-kanava seurantaan!

 

INFOPISTE- JA FESTARITYÖ

Syksyn infopistekoulutus Tampereella on suoritettu 9 osallistujan voimin. Osallistujia oli ympäri Suomea: Lahdesta, Porista, Valkeakoskelta, Tampereelta ja Jyväskylästä. Osana koulutusta infopistetyötä kokeiltiin käytännössä YADin ja Tampereen SETAn halloween-bileissä. Tervetuloa uudet tiimiläiset!
 

 
Talvifestareita ja muita mielenkiintoisia bileitä etsitään edelleen, että voitaisiin tehdä infopistetyötä valtakunnallisesti talvellakin. Liity YADin Infopiste- ja festaritiimin FB-ryhmään ja kerro ideasi siellä. Jokainen toteutettavaan vihjeeseen johtanut vinkki palkitaan vinkkaajan sijoittumisella ko. festarin YADin infopistetyöntekijäksi ☺ Ihan hullujakin ideoita otetaan vastaan. 
 
Jo sovittuja valtakunnallisia infoja tälle vuodelle ovat infopisteet Music Against Drugs ry:n tapahtumissa Kajaanissa 19.11. ja Joensuussa 27.11. Mukaan mahtuu vielä. Kulut kustannetaan. Muun MADin porukan kyytiin pääset Jyväskylästä, jos olet tulossa sieltäpäin Suomea.
 

PAIKALLISTOIMINTA

Paikallisosastojen syksy on täydessä käynnissä. Sinulle, joka et ole vielä mukana, tahtoo paikkaritiimi toivottaa rohkeutta hypätä kyytiin. Ottamalla yhteyttä oman paikkakunnan yhdyshenkilöön saat tietää, mitä missäkin milloinkin tapahtuu. Luvassa on kivoja tyyppejä, mahdollisuus hölläilyyn tai itsensä ylittämiseen, huumekysymyksistä kouluttautumiseen, paikallisissa tapahtumissa infoiluun, tapahtumien suunnitteluun ja toteutukseen. Valitse hommista yksi tai kaikki!
 
Paikkareita on työllistänyt ehkäisevän päihdetyön viikko. Tapahtumia on ollut infopisteistä koulukeikkoihin ja yöpaikkareista koulutuksiin. Bileitäkin on pidetty. Ahkerat matkasaarnaajat ovat vieneet ehkäisevän huumetyön ilosanomaa kaikelle kansalle. Mutta niinhän me tehdään aina, oli ept-viikko tai ei...

PÄIHDEKASVATUS

28.11. Kamakoulutus / Jyväskylä

Kamakoulutus onkin ohjelmaltaan huisin monipuolinen. Yhteen päivään on saatu survottua monta isoa asiaa. Kannabiksesta on puhuttu nyt monella foorumilla ja koulutuksessa aihetta lähestytään kotikasvattajan ja kohtuukäyttäjän näkökulmasta. Aiheesta kanssamme keskustelee nainen, joka on ollut myös Savusaunan vertaisneuvojana.  

Päihdetyötä kolmannella sektorilla useissa eri järjestöissä toteuttanut Väentupa ry:n toiminnanjohtaja Jarmo Hakkarainen kertoo käyttäjän kohtaamisesta ja järjestölähtöisen päihdetyön arjesta. 

Kamakoulutuksen viimeinen osio mindfullnesista tehdään yhteistyössä Yeesi ry:n kanssa. Mindfullnes on toimivaksi havaittu menetelmä myös päihdetyössä. Kamakoulutuksessa opimme menetelmästä käytännön harjoitteiden kautta, jotka sopivat ihan jokaisen elämään!

Lisätietoa koulutuksesta YAD:n nettisivuilla.

Koulutukseen ilmoittautuminen Hannalle: hanna.lamberg@yad.fi

 

12.12. Kättä Pidempää -menetelmäkoulutus / Tampere

Yhden päivän mittainen koulutus, jossa perehdytään YAD ry:n päihdekasvatukseen ja toiminnallisiin päihdekasvatusmenetelmiin. Soveltuu nuorten ja nuorten aikuisten kanssa toimiville 16 vuotta täyttäneille vapaaehtoisille ja ammattilaisille.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen: sami.hoisko@yad.fi
 

Kiinnostaako huumeet -blogissa:

Expalaiset Lontoossa


12 Mar
YAD:n kokemusasiantuntijuus-hankkeen eli Expan työntekijöille kuluva syksy on ollut melkoista haipakkaa. Kaikki huipentui aktiivisimpien vapaaehtoistemme kanssa tehtyyn palkkioreissuun 29.10.–1.11. Lue lisää...

Savusauna lämpiää taas:

Miten kannabiksen käyttö koskettaa muita?

23.-29.11.2015
SAVUSAUNA on kannabiksen haittojen vähentämiseen tarkoitettu keskustelualue Päihdelinkissä (www.paihdelinkki.fi/savusauna) VIIKOLLA 48 (23.–29.11.2015) Savusauna lämpiää taas, kun teemana on käyttäjien ja läheisten välinen keskustelu. Lue lisää...

 

www.yad.fi
YAD Facebookissa
YAD Twitterissä
YAD YouTubessa
YAD Instagramissa
yad@yad.fi
Copyright © | 2015 |YAD Youth Against Drugs ry, All rights reserved.

Peru tämän uutiskirjeen tilaus    Päivitä tietosi
 
Email Marketing Powered by Mailchimp