Copy
YADDIKTI 6/2016

 
Eikö viesti näy kunnolla?
Avaa selaimessa

YAD Youth Against Drugs ry:n uutiskirje

Tästä uutiskirjeestä löydät ajankohtaista tietoa YADin vapaaehtoistyöstä ja toimintamahdollisuuksista, koulutuksista ja muista menoista. Yaddikti lähetetään kaikille YAD ry:n postituslistan jäsenille.

STREET TEAM

Street Teamissä on ollut vauhdikas marras-joulukuun vaihde: uusi Polta kumia, älä pilveä -tarra sai Facebookin moporyhmässä odottamattoman suuren suosion, ja uusia tarroja ollaan postitettu satojen kirjeiden verran aivan ympäri Suomen. Jotain suosiosta kertoo se, että kun Street Teamin vuositavoite uusia rekisteröityneitä on 350, tuli nyt kahdessa vuorokaudessa uusia yli 500.

Street Teamin ylläpito lomailee 23.12.–1.1., jolloin toiminnassa joulutauko.

Tammikuussa 13.1.–15.1. Jyväskylän toimistolla järjestetään ensimmäistä kertaa Street Teamin miitti! Ei ole väliä, oletko striibaillut vasta vähän aikaa vai vuosia, olet tervetullut miittiin. Tärkeintä on se, että haluat viettää kivan viikonlopun toisten Street Teamiläisten kanssa. Ilmoittaudu miittiin täällä. Mukaan mahtuu 20 street teamiläistä.

YAD:n Jyväskylän toimistolle Street Teamiin haetaan työharjoittelijoita / työkokeilijoita / kuntouttavan työtoiminnan tekijöitä (2 hlöä)! Työ alkaa mahdollisimman pian. :)

Otathan yhteyttä:
Anne Hämäläinen
0400 234 317
anne.hamalainen@yad.fi

INFOPISTE- JA FESTARITYÖ

Infopistekoulutus Tampereella 3-4.12. sujui mallikkaasti ja palautteen perusteella vapaaehtoiset ovat valmiita infoille. Osana koulutusta infopistetyötä harjoiteltiin käytännössä pitämällä infopistettä Setan ja YADin yhteisissä bileissä lauantai-iltana.

PAIKALLISTOIMINTA

YAD:n paikallistoiminta on mahdollista ottaa osaksi paikkakuntasi nuorisotyötä. YADin paikallistiimi voi olla esim. nuorisotalolla nuorisotyöntekijän johdolla kokoontuva ryhmä, joka järjestää tietoiskuja ja älyiltoja eri päihdeteemoista, järjestää päihteetöntä vaihtoehtoista toimintaa esimerkiksi perjantai-iltaisin, tai käy vaikka paikallisissa tapahtumissa pitämässä YADin infopistettä. Valtakunnallinen YAD voi tukea taloudellisesti paikallistoimijoiden osallistumista valtakunnallisiin koulutuksiin ja tapahtumiin, ja jos osallistujia on riittävästi, on koulutuksia mahdollista järjestää myös suoraan toimintapaikkakunnalla.

Kiinnostuitko? Saarijärven erityisnuoriso-ohjaaja Marko Henttinen on käyttänyt YADin toimintaa työvälineenään jo vuosien ajan. Jos haluat kuulla kokemuksia, ajatuksia ja käytännön vinkkejä siitä, miten YAD-meiningeistä saa parhaat hyödyt irti osana omaa työtä, voit kysyä suoraan Makelta. Parhaiten Maken tavoitat numerosta: 044 4598 740 tai sähköpostitse: marko.henttinen@saarijarvi.fi

Lisätietoja YADista ja paikallistoiminnasta:
Hanna Lamberg, hanna.lamberg@yad.fi, 050 522 8708 ja
Petra Karinen, petra.karinen@yad.fi, 040 553 5701

Paikallistiimien vastuunkantajien tapaaminen 9.-11.12 Jyväskylässä antoi mahdollisuuden jakaa tiimin ohjaamiseen liittyviä asioita. Päätettiin myös talvileirin ajankohta 23.–26.2. Leiri järjestetään pohjoisessa Suomessa. Leirin ohjelmassa on talviulkoilua ja sitä kuuluisaa yhdessäoloa, saunaa ja relaamista. Leirille ovat tervetulleita kaikki yadilaiset ympäri Suomen. Yhteiskyytiin pääsee Tampereelta ja Jyväskylästä. Omavastuu hinta on 10 euroa/naama. Lisätietoa ja ilmoittautuminen.

PÄIHDEKASVATUS

Päihdekasvatukseen liittyen on julkaistu syksyn mittaan monia lukemisen arvoisia juttuja. Huumeslangisanastoa käsittelevään Ylen juttuun haastateltiin YAD:n Petra Karista. Ehkäisevän päihdetyön viikolla Turun Sanomat ja Savon Sanomat julkaisivat Petran kirjoituksen Kauhutarina jumppasalissa ei opeta nuorelle elämäntaitoja. Kannattaa lukea!

Viikon väite -videot pyörivät hyvää vauhtia YAD:n tubessa. Väitteisiin ei välttämättä ole oikeaa vastausta; tarkoitus on herättää ajatuksia ja auttaa muodostamaan omia mielipiteitä päihteisiin liittyen. Viikon väite -videoita voi käyttää nuorten kanssa työskennellessä päihdekasvatuksen apuvälineenä.

Vuonna 2017 käynnistyy koulutusyhteistyö nuorisoalan ehkäisevän päihdetyön osaamiskeskus Preventiimin kanssa. Lisätietoja uusista koulutuksista saat seuraamalla YAD ry:n ja Preventiimin tiedotusta.

Merkkaa kalenteriin:

13.1.–15.1. Street Teamin miitti. Lisätietoa ja ilmoittautuminen.

6.–12.2. (VKO 6) MEDIATAITOVIIKKO Street Teamin mediakasvatuskoulutuksen pilotti julkaistaan

23.–26.2. TALVILEIRI - tervetuloa kaikki yadilaiset ympäri Suomen! Lisätietoa ja ilmoittautuminen.

YAD esittäytyy:

Kim Hokkanen
Oppisopimustyöntekijä

Meikäläisen vuoro esittäytyä: päädyin YADille ensiksi vapaaehtoiseksi parisen vuotta sitten. Muistaakseni viime vuoden lopulla mua houkuteltiin kuntouttavaan työhön ja sitten kesällä olinkin Jyväskylän toimistolla jännien ja uusien asioiden äärellä, oppisopimuksella (nuoriso- ja vapaa-ajan ohjaaja). Tästä olenkin todella kiitollinen. Mun työnpäiviin sisältyy monenlaista, milloin olen mukana festarikoulutuksessa, milloin itse festareilla, erilaisissa tapahtumissa, nuorisofoorumeilla ja nuokkareilla. Haluan tehdä paljon kaikkea, jotta oppisin talon tavoille ja voisin sitä kautta mahdollisesti olla vapareitten tukena.

Mielestäni YADissa on aivan huikeat vaparit, jotka ovat meidän sielu, työkaverit, ’’joukkuehenki’’ ja mahdollisuus opetella asioita ilman suurempia epäonnistumisen pelkoja. Täällä saa olla oma ittensä ja pelleillä jos siltä tuntuu. Puhumme YAD-perheestä, johon kuuluvat työntekijät ja vapaaehtoiset.

Mukavaa Joulun odotusta ja kivaa tulevaa vuotta kaikille!

Kiinnostaako huumeet -blogissa:

TONI auttaa ammattilaista kohtaamaan huumeriippuvaisen

Syksyn aikana Exp2:ssa on tähän mennessä kohdattu 93 nuorta ja tehty yhteensä 12 päihdekasvatuskeikkaa. Näiden lisäksi kokemusasiantuntijat ovat olleet kertomassa ja keskustelemassa kannabiksesta - - Lue lisää...

www.yad.fi
YAD Facebookissa
YAD Twitterissä
YAD YouTubessa
YAD Instagramissa
yad@yad.fi
RAY tukee hyviä tekoja

Copyright © | 2016 |YAD Youth Against Drugs ry, All rights reserved.
 
Email Marketing Powered by Mailchimp