Copy
Koppenhoefstraat 14 | 5283 VK Boxtel
T: +31 (0)411 60 5000 | F: +31 (0)411 60 5005
E: info@classicpark.nl | I: classicpark.nl
Share
Tweet
Forward
Share
+1

Goede dagen toegewenst!


Het team van Classic Park wenst u in deze laatste nieuwsbrief van 2014 het allerbeste toe: Prettige feestdagen in een ontspannen sfeer, een goede en veilige jaarwisseling en een gesmeerd begin van een klassiek en exclusief 2015!
Classic Park is gesloten op 1e Kerstdag. Op 2e Kerstdag zijn wij geopend van 10.00 – 18.00 u. Oudjaar zijn wij geopend van 10.00 – 16.00 u en tijdens nieuwjaar zijn wij gesloten. Vanaf 2 januari volgen wij weer onderstaande reguliere tijden:
 
Maandag t/m donderdag:   10.00 tot 18.00 uur
Vrijdag:   10.00 tot 19.00 uur
Zaterdag:   10.00 tot 18.00 uur
Zondag:   10.00 tot 17.30 uur

Attentie: op afspraak is ons restaurant ook buiten openingstijden voor gezelschappen geopend.

U bent van harte welkom, vraag gerust naar onze arrangementen!

Actualiteiten zijn te vinden op twitter.com/classicparknl en facebook.com/classicparkbv. Het actuele aanbod aan klassiekers vindt u op classicpark.nl. Voor bewegende beelden én het ronkende geluid van de auto’s www.youtube.com/user/classicpark1.
 

December cadeautip

Wilt u een andere autoliefhebber verrassen met een aardig cadeautje voor onder de kerstboom en heeft hij (of zij natuurlijk) al vele autoboeken, tijdschriften of modelauto’s? Denk dan eens aan een jaarkaart van Classic Park, daarmee kan een jaar lang het museum worden bezocht. Het museum kent een steeds wisselende collectie bijzondere en klassieke auto’s en daarom is er iedere keer weer iets nieuws te zien. Een jaarkaart kost 49,50 euro. Wordt nu lid en ontvang 1 maand gratis! Maakt u iemand anders lid? Dan ontvangt u gratis één entree ticket voor ons museum.

Like Nieuwsbrief december on Facebook

Classic Park geeft u kaarten voor de Excellent beurs in Ahoy Rotterdam!


Op 20.000 m² staat alles in het teken van luxueus wonen en leven en wordt het beste van nu gepresenteerd door vakbekwame specialisten uit verschillende branches. 
 
U vindt in Rotterdam alles op het gebied van interieur & exterieur, kopen & verbouwen, health & beauty en second home. Ook kunt u genieten van exclusieve kunst, fraaie auto’s (waaronder enkele auto’s uit de Classic Park collectie), jachten en exclusieve sieraden en horloges. Naast al dit prachtigs kunt u zich laten verwennen bij verschillende gastronomische etablissementen en genieten van live-entertainment van topartiesten en spraakmakende modeshows van topcouturiers.

Wilt u kaarten ontvangen voor deze beurs? Meld u zich dan bij de receptie van Classic Park. De beurs is namelijk aankomend weekend! Op=op! De openingstijden van de beurs zijn als volgt:

 
Vrijdag 12 december:   19.00 tot 01.00 uur
Zaterdag 13 december:   13.00 tot 22.00 uur
Zondag 14 december:   11.00 tot 18.00 uur
Maandag 15 december:   11.00 tot 18.00 uur

Graag tot ziens op standnummer 621 tijdens de Excellent beurs in Ahoy Rotterdam!

Like Nieuwsbrief december on Facebook
 

23 november: tien jaar Autoblog bij Classic Park


De 10e verjaardag van autoblog.nl is gevierd op zondag 23 november bij Classic Park. Alle fans, volgers, reageerders en andere petrolheads waren van harte welkom. Toen autoblog zijn verjaarsdagsfeestje aankondigde, hadden zich binnen twee dagen al 500 gasten aangemeld! Dat is een prachtig spektakel geworden op het terrein van het buitenmuseum. Vele bezoekers hebben hun  bijzondere, uitbundige, exotische, klassieke of anderszins-de-moeite-waard-zijnde vierwieler meegenomen. Hieronder een aantal foto’s, zodat u kunt nagenieten:

Like Nieuwsbrief december on Facebook
Verkrijgbaar bij Porsche centrum Eindhoven: Porsche 918 Spyder
Zeer veel bekijks in Boxtel voor de supercars.
Een prachtige Lamborghini Murcielago SV.

Classic Park naar Maastricht


Net als bij de vorige editie zijn wij aanwezig op de beurs Interclassics en topmobiel in het MECC Maastricht, van donderdag 8 tot en met zondag 11 januari 2015. Ten opzichte van eerdere jaren is de beurs met een dag verlengd, mede vanwege het grote succes in 2014, toen er bijna 28.000 bezoekers werden geteld.
Het thema van de manifestatie in 2015 is Grand Prix Classics en 80 Jaar Jaguar.

Like Nieuwsbrief december on Facebook
 
De stand van Classic Park bij de 2014-editie van Interclassics en Topmobiel.

Classic Park collectie: Porsche 356B T5
Paardenkrachten uit Koninklijke Stal

Rijden in een iconische auto met een prinselijk tintje. Waar dromen meestal fantasie blijven, maakt Classic Park het mogelijk in dit geval een droom om te zetten in realiteit. Tot onze collectie behoort sinds kort een Porsche 356B T5 Cabriolet die in het bezit is geweest van Prins Maurits. En zoals verreweg de meeste auto’s van onze museumcollectie is deze prachtige Porsche te koop.

Like Nieuwsbrief december on Facebook
 
Een begrip

In autokringen en ver daarbuiten is de naam Porsche een begrip. Voor liefhebbers steken daarbij twee typen met kop en schouders boven de rest uit, de beroemde 911 en zijn niet minder befaamde voorganger, de 356. Dit was de eerste productieauto van het merk, in 1948 gelanceerd en pas in 1965 uit productie genomen. In de tussentijd werd het ontwerp steeds verfijnd, zonder aantasting van het oorspronkelijke concept. Dit exemplaar is van 1961. Het koetswerk is van Reutter in Stuttgart, aanvankelijk een zelfstandige carrosseriebouwer, maar later door Porsche ingelijfd. (De familie Reutter legde zich ook toe op het maken van autostoelen. De naam Reutter is misschien niet zo bekend, maar Recaro van de autostoelen des te meer.)

Ferry Porsche en Erwin Komenda

Het idee van een kleine sportwagen was afkomstig van Ferry Porsche, zoon van Ferdinand Porsche, het technisch autogenie dat verantwoordelijk was voor de ontwikkeling van de Volkswagen Kever. De 356’s deelden dan ook onderdelen van de techniek met de Volkswagen. Erwin Komenda ontwierp de carrosserie. De 356 was er als coupé, hardtop coupé, cabriolet, speedster én roadster. De eerste typen werden gemaakt in Oostenrijk, maar al snel verhuisde de nieuwe sportwagenfabrikant naar Stuttgart, waar nog altijd de hoofdzetel van het bedrijf is gevestigd.
 
Prinselijk

Kenners hebben uitgezocht dat ongeveer de helft van de 76.000 gebouwde 356’s nog bestaat. In dat opzicht is het een bekende klassieker. Van al die modellen zijn er echter niet veel die zich kunnen  beroepen op Prinselijke connecties zoals dit exemplaar! De auto verkeert in een zeer mooie conditie.
Meer informatie en foto’s op onze website http://www.classicpark.nl/nederlands/collectie/voorraad/porsche-356-b-t5-cabriolet/11947

In de spotlight


Deze maand staat Classic Park in verschillende bladen met de volgende automobielen, namelijk:

- Alvis TD 21 in “het Automobiel klassieker” magazine.
- Porsche 911T uit 1973 in “Porsche Scene Live” magazine.
- Bentley Continental convertible uit 1989 in “Great British Cars” magazine.

Like Nieuwsbrief december on Facebook

De restauratie van een klassieker – deel 3

Hoe gaat het met de renovatie van de Rolls-Royce Silver Cloud Drophead Coupé waarover we eerder berichtten in onze nieuwsbrieven van september en oktober?

De auto is inmiddels grotendeels gedemonteerd waarbij alle onderdelen meteen worden gelabeld en schoongemaakt. Onder leiding van Classic Park buigen specialisten zich momenteel over de hydrauliek van de kap van onze cabriolet. Het openen en sluiten moet uiteraard vlekkeloos verlopen.

Like Nieuwsbrief december on Facebook

Zo stond de auto er bij in ons museum voordat het project begon.
Zo staat de auto er nu bij.
Verschillende mensen

Bij de demontage is naar voren gekomen dat verschillende mensen in de fabriek en bij het koetswerkbedrijf onderdelen van de auto hebben gemaakt. Ieder scherm en onderdeel heeft een uniek nummer. Sommige nummers zijn erin geslagen, andere werden geschilderd. Hieruit kun je afleiden dat het om een zeer originele auto gaat. Daarbij zijn verschillende handschriften te herkennen. Ook de kwaliteit van de onderdelen loopt uiteen. De auto wordt in perfecte staat gerestaureerd zonder de originaliteit aan te tasten. De minieme verschillen tussen de uiteenlopende ambachtslieden van deze auto, evenals de unieke nummers, zijn uiteraard na de grondige restauratie ook terug te vinden. Het gaat immers om een unieke combinatie van ambachtelijk vakmanschap en het streven naar perfectie, zo kenmerkend voor Rolls-Royce.

Vooruitblik 2015

Het nieuwe jaar laat nog even op zich wachten, maar voor de planning is 2015 voor onze evenementen-organisatie al een feit.

Naast onze eigen Classic Park Festivals zijn wij er trots op te kunnen melden dat het Young timer Event op 17 mei naar Classic Park komt. Dit jaar vond de manifestatie plaats in Ulft.

Young timers kunnen zich in een groeiende belangstelling verheugen: het zijn de modellen waar velen mee zijn opgegroeid en die vaak nostalgische reacties oproepen. Ook onze museumcollectie kent een aantal van dergelijke auto’s.

De nieuwe agenda voor 2015 is als volgt:
 
29 maart   Corvette meeting bij Classic Park
5 april   Park Porsche
26 april   Faszination Mercedes
10 mei   Wir leben Opel
24 mei   Designo Fiat
7 juni   Generation Mini
14 juni   24 uur van Boxtel + 24 uur van Le Mans
21 juni   Nationale cabrio dag
28 juni   Tradition BMW
12 juli   Ford Fest
19 juli   Collection Française
26 juli   Swedish Connection
2 augustus   Beetles in Boxtel
9 augustus   Mopeds, coats and helmets
10 tot 17 augustus   Pre-War car expositie
18 tot 29 augustus   Historische tractoren expositie
30 augustus   Best of British
6 september   Japan Classic day
13 september   Tricolore
20 september   American day
27 september   Esperienza Alfa Romeo
4 oktober   Army day
11 oktober   Edition Audi


Like Nieuwsbrief december on Facebook

 

Een echte youngtimer: een Alfa Romeo 164 S.

Op zoek naar een origineel cadeau voor de feestdagen?


Kom dan eens een kijkje nemen in onze gratis toegankelijke shop! Bij ons vindt u allerlei leuke cadeaus in elke prijscategorie zoals:
 
  • Diverse autoboeken
  • Manchetknopen met het logo van verschillende automerken zoals Ferrari, Rolls Royce, Aston Martin, Volkswagen en Audi
  • Het nieuwe Onschatbare Klassieker Jaarboek 25-2015
  • Handige gereedschapsetjes van het merk Facom
  • Belgische Chocolade met afbeeldingen van klassieke auto's op de verpakkingen
  • Horloges met als wijzerplaat de snelheidsmeter van uw favoriete auto
  • Auto handschoenen
  • Poetsmiddelen voor uw auto
  • Jaarkaart Classic Park Museum (een jaar lang onbeperkt toegang tot het museum incl. de door Classic Park georganiseerde festivals in 2015)
  • Cadeaubonnen en cadeaupakketjes
Bezoek voor het opdoen van ideeën ook eens onze webshop: shop.classicpark.nl

Like Nieuwsbrief december on Facebook
 
Share
Tweet
Forward
Share
+1
Copyright © 2014 Classic Park, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp