Copy
Koppenhoefstraat 14 | 5283 VK Boxtel
T: +31 (0)411 60 5000 | F: +31 (0)411 60 5005
E: info@classicpark.nl | I: classicpark.nl
Share
Tweet
Forward
Share
+1

In de spotlight - Lancia Fulvia Coupé Rally 1.6

Vorige maand zetten we een Fiat 127 in de schijnwerper, ooit een alledaagse auto, maar vanwege zijn geschiedenis een heel bijzonder exemplaar. Meer auto’s bij Classic Park zijn door hun achtergrond en geschiedenis bijzonder. Dat geldt bijvoorbeeld ook voor deze Lancia Fulvia Coupé Rally 1.6 HF, afkomstig van de tweede eigenaar!
 
De voorgaande eigenaren hebben goed gezorgd voor de ‘Fanalone’, doordat met deze type automobielen veel rally wordt gereden zijn ze maar zelden te vinden in een dergelijke staat. Overigens betekend Fanalone, vertaald uit het Italiaans: grote koplampen. Deze bijnaam verwijst naar de vergrote rally koplampen ten opzichte van de  Lancia Fulvia 1.3 coupe.
 
Iedere Fulvia Coupé is een bezienswaardigheid, maar deze helemaal. Vanaf medio jaren zestig was het model meer dan tien jaar in productie. De auto had, net als de grotere Flavia, voorwielaandrijving, gecombineerd met schijfremmen, in die tijd nog geen gemeengoed. Naast de vierdeurs Berlina waren er twee coupéversies: een Sportversie van Zagato en de getoonde, nog veel karakteristieker Fulvia Coupé, met een tijdloos, gracieus en tegelijkertijd sportief ontworpen koetswerk van Pietro Castagneros. Met subtiele details zoals de lijnvoering bij de kofferklep creëerde hij een echte klassieker. In het najaar van 1968 presenteerde Lancia op de Autosalon van Turijn de sportieve 1.6 HF. De zogenaamde "540" motor met de karakteristieke gele klepafdekking, had een cilinderinhoud van 1584 cc. De cilinderhoek van de V-4 motor was slechts 11°20'. Met vergrote 40 mm Solex carburateurs en een compressieverhouding van 10,5:1 produceerde de motor 114 pk (86 kW) bij 6000/min. Daarmee kon een top van 180 km/u worden bereikt. Het exemplaar dat Classic Park aanbiedt, verkeert in originele staat aan binnen- en buitenkant.  De auto is één keer overgespoten. De auto is voorzien van een lidmaatschapskaart van de Automotoclub Storico Italiano (ASI - Historische Automobielclub Italië),een FIVA Identity Card en de inschrijving in het Lancia register.
Evenementenkalender 2015
Datum Titel
29 maart Corvette Meeting
5 april Park Porsche
26 april Faszination Mercedes
10 mei Wir leben Opel
17 mei Youngtimer event
24 mei Disegno Fiat
30 mei Kiwanis rally Tilburg
31 mei Lions Meijerij Classic en Flevo Klassiekers rally
7 juni Generation Mini
14 juni 24 uur van Boxtel + 24 uur van Le Mans
20 juni Nierstichting rally
21 juni Nationale Cabrio dag
28 juni Tradition BMW
5 juli Made in Holland
12 juli Ford Fest
19 juli Collection Franҫaise
26 juli Swedish Connection
2 augustus Beetles in Boxtel
9 augustus Mopeds, coats & helmets
10 – 17 augustus Pre War expositie
18 – 29 augustus Tractoren expositie
30 augustus Best of British
30 augustus Classic Park Brabantsedag rally
6 september Japan Classic Day
13 september Tricolore
20 september American Day
27 september Esperienza Alfa Romeo
4 oktober Army day
11 oktober Edition Audi

Wijzigingen van bovenstaande data voorbehouden. Kijk voor actuele data altijd op onze website www.classicparkfestivals.nl

Het verrassings-event!

Achter de schermen bij Classic Park wordt er op dit moment hard gewerkt aan een evenement op 18 oktober. In een volgende nieuwsbrief komen we hierop terug, maar reserveer alvast de datum in uw agenda!
 
Speciale dank gaat in deze nieuwsbrief  uit naar de officiële BMW Klassieke Autoclub Nederland. Zij zullen ons helpen bij het evenement Tradition BMW. BMW Klassieke Autoclub Nederland richt zich op liefhebbers van BMW-modellen van 25 jaar en ouder. Ook eigenaren van aan BMW gelieerde automerken, zoals Bristol, Glas, EMW, Frazer Nash en Veritas, zijn van harte welkom binnen de vereniging. BMW Klassieke Autoclub Nederland is een door BMW erkende club, die is aangesloten bij de BCNL (BMW Clubs Nederland) en in Europees verband bij de BCE (BMW Clubs Europa). De activiteiten van de club richten zich op de belangen van de leden, gezellige clubontmoetingen, communicatie met de leden onder meer via het clubblad "Van Dixi tot Barockengel" en het zichtbaar en inzichtelijk maken van de historie van het merk BMW.  Er vindt uitwisseling plaats van ervaringen en technische informatie over de modellen van BMW. Ook worden technische clubbijeenkomsten georganiseerd. Meer informatie treft u aan op: www.bmwklassiek.nl.
 

Winter

Nederland heeft inmiddels kennis gemaakt met de winter, in het bijzonder met sneeuw, ijzel en gepekelde wegen. Voor carrosserie en onderzijde van uw auto zijn dit niet de meest vriendelijke maanden. Mocht u met uw bijzondere auto naar buiten zijn geweest, zorg dan dat de auto schoon en wel de stalling weer opzoekt. Verwijder alle aanslag aan boven- en onderkant. Voor de carrosserie kunt u eventueel shampoo gebruiken, maar zorg er voor dat de auto daarna shampoovrij is. Maak de auto droog en let erop dat er geen vocht in kieren en gaten blijft zitten. Desgewenst kan de auto (opnieuw) in de was worden gezet. Let ook op de rubbers bij deuren en ruiten. Smeer ze in met speciaal daarvoor gemaakte middelen.
 

Business events bij Classic Park

Naast het automuseum en de bijeenkomsten voor liefhebbers biedt Classic Park uitgelezen mogelijkheden voor zakelijke bijeenkomsten. Daarbij kan gedacht worden aan congressen, productintroducties, personeelsbijeenkomsten, relatiebijeenkomsten en galadiners. De automobiele omgeving is natuurlijk zeer uitnodigend voor auto-gerelateerde manifestaties, maar de ervaring leert inmiddels dat ook voor andersoortige bijeenkomsten onze evenementenruimtes vele mogelijkheden bieden. Wij bieden u graag alle faciliteiten op maat aan en denken graag mee over de invulling van uw evenement. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen via 0411 – 60 5002 of info@classicparkevents.nl
Voorbeelden van recente bijeenkomsten zijn die van Mettler Toledo en de nieuwjaarsborrel van de Club Renault Sportives. Verder verwelkomden wij de Citroën CX-club , de Nederlandse tak van de DLOC, de Daimler and Lanchester Owners’Club en de buurtbus vrijwilligers van Arriva!

 

Voor Mettler Toledo werd onze Drive Through aangekleed met een Formule 1 race simulator en een bandenwissel station. Er is ruimte genoeg binnen en buiten het terrein om uw gasten te animeren.

Uw auto als trouwauto of voor galabijeenkomsten?

Classic Park krijgt vaker de vraag of het mogelijk is één van onze klassiekers in te zetten voor een trouwpartij of een galabijeenkomst. Hoewel wij graag zouden voldoen aan deze vraag, is het rijden met onze klassiekers voor deze bijeenkomsten geen core business voor ons. Mogelijk zijn er bij de lezers van de nieuwsbrief eigenaren van een klassieke of bijzondere auto die hun voertuig, al dan niet met chauffeur, voor dit doel tegen betaling ter beschikking willen stellen. Laat het ons weten, dan kunnen wij bemiddelen tussen vraag en aanbod. Stuur een berichtje aan media@classicpark.nl met de opgave van het type auto dat u graag zou willen verhuren met daarbij uw gegevens en condities.
 

Test uw kennis en win…

Vele lezers hebben vorige maand meegedaan om hun autokennis te testen. De winnaar  is door notaris Broekmans uit Eindhoven vastgesteld. De heer T. de Zeeuw is de gelukkige winnaar, van harte gefeliciteerd! De antwoorden vormden de naam Classic Park. De antwoorden: Corvette, volgens kenners de enige echte Amerikaanse sportwagen; Lancia, eerste fabrikant van een auto met zelfdragend koetswerk: Authi, Spaanse fabriek van onder meer de Mini; Spyker, het Nederlandse merk dat vorig jaar failliet werd verklaard; Singer als naam van een auto en naaimachine; Isuzu, het eerste Japanse automerk in Nederland; Citroën die zijn naam op de Eiffeltoren liet zetten; Peugeot, dat Porsche dwong de naam van de 901 te veranderen in 911: Audi, naast DKW, Horch en Wanderer het vierde merk binnen Auto Union; Rolls-Royce, de drager van de Spirit of Ecstacy en Koenigsegg , de Zweedse supersportwagen.
Dit keer vragen wij u niet om de eerste letters van een woord achter elkaar te zetten, maar om eenvoudigweg de zeven achternamen van beroemdheden uit de autowereld te noemen aan wie de volgende uitspraken worden toegeschreven:
  1. If you can find a better car, buy it!
  2. The quality remains long after the price has been forgotten.
  3. Any customer can have a car painted any colour that he wants  as long as it is black.
  4. Aerodynamics are for people who can’t build engines.
  5. Bentley builds the worlds' fastest trucks.
  6. Das Beste oder Nichts.
  7. Wir bauen Autos, die keiner braucht aber jeder will.
Stuur het antwoord voor  1 maart 2015 naar media@classicpark.nl
Onder de inzenders met het goede antwoord verloten wij een jaar abonnement voor Classic Park.

De restauratie van een klassieker - deel 4B

De restauratie van de Rolls-Royce Silver Cloud drophead coupé vordert gestaag. Hiernoder ziet u enkele sfeerbeelden:

Parade der verloren gegane merken

Wie langs de museumcollectie van Classic Park wandelt, komt opvallend vaak oog in oog te staan met automerken die in de naoorlogse periode zijn verdwenen. Veel van die verdwenen merken stammen uit de Verenigde Staten of Engeland. Tot de eerste groep behoren Hudson, Packard, Pontiac en Studebaker, tot de laatste Alvis, Austin-Healey, Lagonda, Morris, Rover, Triumph en Wolseley. Even leek het erop dat MG ook tot het rijtje overleden merken zou horen, maar onder Chinees bewind wordt vanuit Engeland voorzichtig gewerkt aan de wederopbouw. De toekomst van het Nederlandse Spyker is zeer ongewis. Het faillissement is door de rechter ongedaan gemaakt, maar het bedrijf heeft wel uitstel van betaling gekregen. De toekomst van Lancia is eveneens onzeker. Het merk zal straks alleen nog op de Italiaanse thuismarkt te koop zijn. Dit alles geldt voor nieuwe auto’s. Klassiekers van deze merken zullen natuurlijk in de toekomst overal te koop zijn. In liefhebberskringen hebben ze een klinkende naam. Daarom blijven onze inkoop-specialisten internationaal zoeken naar auto’s die in dusdanig goede staat verkeren dat ze een plekje in onze collectie verdienen, als tussenstap naar een nieuwe eigenaar. Recent kochten wij er nog een aantal bij, kijk daarvoor op onze website.
 

Nu korting op alle Porsche Design, Ray Ban en Ice-watch zonnebrillen in onze shop!

De verwachtingen van goed weer voor het aankomende weekend heeft ons in een zonnige sfeer gebracht. Vandaar dat wij u graag korting aanbieden op de zonnebrillen van Porsche, Ray Ban en Ice-watch.

Porsche Design zonnebrillen kenmerken zich door een strakke, tijdloze vormgeving en zijn gemaakt van een zeer lichtgewicht materiaal, titanium. Hierdoor dragen de zonnebrillen van Porsche Design erg comfortabel.
Deze prachtige zonnebrillen zijn nu met een aantrekkelijke korting te verkrijgen in onze shop in Boxtel: op alle modellen krijgt u namelijk maar liefst een korting van 25%!
 
Ook de Ray-Ban en Ice-watch zonnebrillen zijn nu scherp geprijsd:
Ray-Ban: 10% korting op alle modellen
Ice-watch: Afgeprijsd van € 59,- voor € 35,- per stuk.

Deze aanbiedingen gelden tot en met 31 maart 2015.

 
Share
Tweet
Forward
Share
+1
Copyright © 2015 Classic Park, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences