Copy
Koppenhoefstraat 14 | 5283 VK Boxtel
T: +31 (0)411 60 5000 | F: +31 (0)411 60 5005
E: info@classicpark.nl | I: classicpark.nl
Share
Tweet
Forward
Share
+1

Een mooi jaar...

 

Classic Park kijkt terug op een mooi eerste jaar in Boxtel en blikt vooruit naar een goed klassiek en exclusief 2015, in de hoop dat het al onze relaties ook goed zal gaan.

Dit voorjaar start weer een grote serie evenementen die tijdens de weekenden zullen plaatsvinden op ons terrein, waarbij de parkeerplaats voor de bezoekers weer wordt omgetoverd tot een buitenmuseum. In combinatie met het binnenmuseum bieden wij daarmee een aantrekkelijk aanbod voor de autoliefhebber.

Aan het eind van het eerste kwartaal begint het seizoen met een bijeenkomst rond de Chevrolet Corvette op 29 maart. Kort geleden hadden we nog kunnen schrijven dat in het binnenmuseum ook twee “Vettes” te zien zouden zijn, maar inmiddels is de C1 verkocht. Zo gaat dat met een dynamische collectie…

Supercar weken in Boxtel tot 9 februari!

Tot 9 februari hebben wij naast de Ferrari F40 nog een aantal bijzondere supercars in het automuseum. Trots bij elkaar staan onder andere opgesteld: Lamborghini Countach, Spyker C8 Spyder en een Ferrari Testarossa.

Evenementenkalender 2015
Datum Titel
29 maart Corvette Meeting
5 april Park Porsche
26 april Faszination Mercedes
10 mei Wir leben Opel
17 mei Youngtimer event
24 mei Disegno Fiat
30 mei Kiwanis rally Tilburg
31 mei Lions Meijerij Classic
7 juni Generation Mini
14 juni 24 uur van Boxtel + 24 uur van Le Mans
20 juni Nierstichting rally
21 juni Nationale Cabrio dag
28 juni Tradition BMW
5 juli Made in Holland
12 juli Ford Fest
19 juli Collection Franҫaise
26 juli Swedish Connection
2 augustus Beetles in Boxtel
9 augustus Mopeds, coats & helmets
10 – 17 augustus Pre War expositie
18 – 29 augustus Tractoren expositie
30 augustus Best of British
30 augustus Classic Park Brabantsedag rally
6 september Japan Classic Day
13 september Tricolore
20 september American Day
27 september Esperienza Alfa Romeo
4 oktober Army day
11 oktober Edition Audi

Succesvolle manifestatie in Maastricht


Het nieuwe jaar is goed begonnen met de beurs Interclassics en Topmobiel in het MECC in Maastricht. Meer dan 26.000 bezoekers kwamen voorbij de kassa. Een deel kwam speciaal naar de Limburgse hoofdstad op zoek naar een interessante klassieker, specifieke onderdelen of automobilia. Anderen kwamen alleen om te kijken, bijvoorbeeld naar de bijzondere Jaguars in het kader van het 80-jarig bestaan van het merk en naar de unieke collectie klassieke Grand Prix-wagens. Over belangstelling had ook de stand van Classic Park niet te klagen. Diverse exclusieve auto's hebben hun weg gevonden naar een nieuwe eigenaar. Naast de klassieker-enthousiasten is de jury de Classic Park stand ook niet voorbij gegaan, want Classic Park heeft vanuit Maastricht twee prijzen naar Boxtel mee kunnen nemen!
 

Classic Park over de grens


Ons team dat de buitenlandse beurzen voor zijn rekening neemt, is zich aan het voorbereiden op de beurs Retro Classics in Stuttgart. Deze toonaangevende bijeenkomst heeft een breed karakter en showt oldtimers, young timers, neo-classics, bijzondere Amerikanen, historische motorfietsen, bedrijfswagens en landbouwvoertuigen. Vorig jaar kwamen er meer dan 80.000 bezoekers uit 24 landen. Classic Park zal ook op deze beurs prominent aanwezig zijn.

Miglia Lounge & Business Events


Waar in 2014 de Miglia Lounge en evenementenruimte door een derde partij werden uitgebaat, verzorgd Classic Park vanaf januari 2015  de uitbating van deze ruimten zelf. In de Miglia Lounge staat nu eigen personeel dat u, zoals u dat van ons gewend bent, vriendelijk en gastvrij zal verwelkomen.
 

Classic Park in de media


Het liefhebbersblad Volvodrive blikte onlangs terug op de manifestatie Swedish Connection, vorige zomer. Hoewel de opkomst van Volvo- en Saab-minnaars lager was dan gehoopt, was het er niet minder gezellig om, constateert de auteur. Een pluim kreeg ons museum en het overdekte terras. En natuurlijk gaf het blad ook aandacht aan de bijzondere Volvo in onze collectie, de P1900 uit 1956, waarvan er in de hele wereld nog maar zo’n vijftig bestaan.

In de spotlight  –  Fiat 127, maar 54(!) verklaarbare kilometers op de teller


De in 1971 geïntroduceerde Fiat 127 was de opvolger van de Fiat 850. De superkleine, aanvankelijk alleen als tweedeurs sedan verkrijgbare, 127 werd in Italië en Spanje (als Seat) gebouwd tot 1983. Ook in Polen werd een 127 als Polski Fiat geproduceerd. In 1972 werd het model uitgeroepen tot "Europese Auto van het Jaar".
De eerste serie Fiat 127 had een dwarsgeplaatste voorwiel-aangedreven motor die eerder gebruikt was in de Fiat 850 serie. Deze motor met 903 cc inhoud produceerde 47 pk (34,5 kW) bij 6200 rpm.

In 1977 werd de tweede serie Fiat 127 gepresenteerd. Zowel het exterieur als interieur was gerestyled. Als optie was de auto nu verkrijgbaar met een 1.049 cc motor.

In 1983 volgde nog een laatste, derde serie. De Fiat 127 was een hit in Scandinavië en de Baltische staten. Er rijden er daar nog steeds rond. De productie in Italië eindigde in 1983 toen de Fiat 127 werd opgevolgd door de Uno.
De Fiat 127 uit 1980 die Classic Park aanbiedt heeft een bijzondere geschiedenis. Hoewel inmiddels al 35 jaar oud, heeft de auto maar 54 km gereden. Nee, geen 54.000, geen 5.400 en ook geen 540 kilometer. De auto heeft werkelijk maar 54 kilometer gereden! De Fiat is afkomstig uit de zogenaamde "vergeten autoshowroom" in Kolding, Denemarken. De plaatselijke, koppige Fiat-dealer, Jens Sørensen, weigerde in de jaren '60 verkopers in dienst te nemen en kon in zijn eentje niet alle in voorraad genomen auto's verkopen. Zodoende ontstond er een stuwmeer aan allerlei nieuwe en tweedehands Fiat en Autobianchi modellen. Toen Fiat zijn dealer in 1981 dwong te kiezen tussen de verkoop van vrachtwagens of personenwagens, koos Sørensen voor het eerste. De personenwagens, meer dan 200 stuks, liet hij staan. In 2006 overleed hij en zijn zoon Kjeld verkoopt sindsdien de achtergebleven auto's.
Deze ongebruikte Fiat 127 wordt geleverd met originele instructie- en (lege!) Deense onderhoudsboekjes. Ook een aantal Deense krantenartikelen over de bijzondere herkomst is aanwezig.

De restauratie van een klassieker – deel 4


Hoe staat het met de restauratie van onze Rolls-Royce cabriolet, waarover in vorige nieuwsbrieven werd geschreven? Vaklieden hebben zich ontfermd over het koetswerk van de edele Engelse dame. Voor een perfecte restauratie is vakmanschap een vereiste. Hieronder enkele foto's van de restauratie, waarbij het demontageproces nog steeds gaande is. Tijdens de demontageperiode wordt er tegelijkertijd aan de gedemonteerde onderdelen gewerkt. Onderstaande beelden zeggen meer dan woorden, kijk en huiver…

Toertochten en meetings


Een van onze wensen is het organiseren van toertochten naar en van Classic Park, maar inmiddels doen ook veel rally’s Classic Park aan. Deze rally’s staan open voor extra deelnemers. Onderstaande rally’s zetten wij daarom graag in de schijnwerpers:
- Corvette meeting bij Classic Park op 29 maart
- de Kiwanis rally doet ons aan op 30 mei
- de Lions Meijerij Classic doet ons aan op 31 mei
- Nierstichting rally zal vertrekken bij Classic Park op 20 juni
- Classic Park Brabantsedag rally op 30 augustus

Even wat extra aandacht voor de Lions Meijerij Classic.
Deze sportieve toertocht voor oldtimers, cabrio’s en sports cars leidt ook de 3e keer wederom door het prachtige landschap van de Meierij. Zij gaan opnieuw van start vanaf  Conferentieoord De Ruwenberg in Sint-Michielsgestel. De middaglunch gebruiken ze in de Miglia Lounge bij Classic Park. Er wordt afgesloten met een diner nabij Abdij Heeswijk. De ontvangst is vanaf 10.00 uur en de afsluiting is rond 19.00 uur. Verdere informatie kunt u vinden op de website www.meierijclassic.nl . De organisatie heeft ons gevraagd om te vermelden dat er voor deze rally nog plaatsen beschikbaar zijn. Doet u mee? U steunt dan direct een goed doel.

Test uw kennis en win…


Test uw kennis van de wereld van klassieke en bijzondere auto’s. Beantwoord de vragen en zet de eerste letters van het antwoord achter elkaar. U krijgt een mooie bestemming als antwoord. Stuur het antwoord voor 5 februari naar media@classicpark.nl. Onder de inzenders met het goede antwoord verloten wij een jaar abonnement voor Classic Park.
 
 1. Volgens kenners de enige echte Amerikaanse sportwagen, in 1953 geïntroduceerd.
 2. Deze fabrikant maakte als eerste een auto met zelfdragend koetswerk.
 3. Spaanse fabriek, in 1965 opgericht, die onder meer de Mini fabriceerde.
 4. Nederland sportwagenmerk dat onlangs failliet werd verklaard.
 5. Brits klassiek automerk met dezelfde naam als een bekende Engelse naaimachinefabrikant.
 6. Eerste Japanse automerk op de Nederlandse markt (in 1963).
 7. Franse autofabrikant die zijn naam op de Eiffeltoren liet zetten.
 8. Dit merk dwong Porsche om zijn model 901 om te dopen in 911.
 9. Naast DKW, Horch en Wanderer het vierde merk dat behoorde tot Auto Union.
 10. Drager van de Spirit of Ecstacy.
 11. Zweedse supersportwagen, sinds 2002 te koop.

Kledinglijn van Suixtil in de Classic Park Shop


In onze shop kunt u kennismaken met de kledinglijn van Suixtil, nauw verbonden met historische autoraces. Het merk gaat terug tot 1948, als Argentijnse topcoureurs naar Europa komen om deel te nemen aan de kampioenschappen in de formule 1 en 2. De coureurs droegen voor het eerst teamkleding, waarmee een traditie was geboren. De racekleding was herkenbaar aan de kleurencombinatie van een lichtblauwe broek met een geelwit shirt met korte mouwen. Die eerste kledinglijn is nog altijd de inspiratiebron voor de huidige exclusieve Suixtil collectie.
 
Share
Tweet
Forward
Share
+1
Copyright © 2015 Classic Park, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences