Copy
Share
Tweet
Forward
Share
+1

Nieuwsbrief februari 2016


Beste lezers,
 
In deze eerste nieuwsbrief van 2016 starten wij met in de spotlight de Alfa Romeo 6C 2500 Sport Pinin Farina. De 6C kwam rond de jaarwisseling binnen en viel in Maastricht al meteen in de prijzen. Verder vragen wij uw aandacht voor enkele nieuwe en unieke evenementen en kijken wij met trots terug op een tweetal zeer geslaagde business events. De nieuwsbrief sluiten wij af met de salesactie van onze shop.

In de spotlight - Alfa Romeo 6C 2500 Sport Pinin Farina


In de zoektocht naar klassiekers is door Classic Park vlak voor de jaarwisseling een in mooie staat verkerende Alfa Romeo 6C 2500 Sport Pinin Farina ontdekt.

De allereerste Alfa Romeo 6C debuteerde in 1925 en was een ontwerp van de briljante constructeur Vittorio Jano. Basis voor de 6C was de succesvolle P2 Grand-Prix wagen. 
Het eerste model had een 1487 cc motor en een enkelvoudige bovenliggende nokkenas. De latere modellen kregen een zwaardere motor van 2500 cc.

Geheel volgens gebruik in die tijd werden auto’s uit deze hoogste prijsklasse voorzien van een carrosserie naar keuze van de gefortuneerde koper, die vervaardigd werd door gespecialiseerde carrosseriebouwers zoals Pinin Farina, Zagato en Touring.


Slechts een paar honderd exemplaren van de Alfa Romeo 6C 2500 zijn tussen 1940 en 1945 geproduceerd. Na de oorlog en de herbouw van de verwoeste fabrieken, werd de productie weer opgepakt. De 6C 2500 was voorzien van onafhankelijke ophanging, verbeterde remmen, sportieve besturing en eenvoudig en soepel bedienbare schakeling aan de stuurkolom. De motor was de laatste versie van de “Six” die speciaal ontwikkeld was voor de racerij.

De meeste van deze op maat gemaakte en met de hand gebouwde auto’s waren Superleggera coupés met Touring carrosserieën. Slechts 137 stuks werden door Pinin Farina voorzien van een cabriolet carrosserie. In die jaren was Pinin Farina op het hoogtepunt van zijn creatieve kunnen en kon vrijelijk experimenteren met vormgeving en het zoeken naar nieuwe oplossingen. De Alfa Romeo 6C 2500 was dan ook zeer geliefd bij royalty en filmsterren.
 
De indrukwekkende Sport Cabriolet met Pinin Farina carrosserie die wij aanbieden is op 8 juni 1949 nieuw geleverd aan de heer Tommaso Mastromatteo uit Vico del Gargano (Italië). De auto heeft 'matching numbers' en is zeer origineel. In de tachtiger jaren is de 6C slechts zeer licht gerestaureerd met behoud van zoveel mogelijk originaliteit. Zo heeft de Alfa bijvoorbeeld nog de originele met leder beklede deurpanelen. Het lakwerk is nu ongeveer dertig jaar oud en heeft een schitterend patina. 

Deze Alfa-Romeo is gekoesterd en heeft pas vijf eigenaren gekend, redelijk uniek voor een auto uit 1949. De laatste eigenaar van wie wij de auto mochten kopen heeft de auto maar liefst vijftien jaar in zijn collectie gehad.
Lees meer op onze website!
De Alfa Romeo 6C 2500 Sport cabriolet is uitermate geschikt voor deelname aan historische ritten en rally’s. Tijdens InterClassics in Maastricht 2016 won Classic Park de tweede prijs voor de beste naoorlogse auto.

De Alfa Romeo 6C 2500 cabriolet wordt door Classic Park aangeboden voor een prijs van € 349.900,--.
De festivalagenda voor 2016 is in deze maand verder uitgebreid met een aantal nieuwe festivals. In maart 2016 begint het seizoen met onze try-out Particuliere verkoop, gevolgd door Park Porsche.
Lees meer over 'Particuliere verkoopdagen'
Er zijn veel ideeën voor het weekend van 2 en 3 april 2016, waarin Rolls-Royce en Bentley centraal zullen staan. Speciaal voor dit evenement zullen er zeer kostbare klassiekers in Classic Park tentoongesteld worden. Trots zijn wij op het nieuwe evenement dat plaatsvindt op 10 juli 2016. Die zondag staat alles in het teken van Italiaanse auto's en lifestyle. Wij noemen dit evenement 'Concorso Italiano'. In de volgende nieuwsbrief besteden wij aandacht aan ons verrassingsevenement 'Supercars & Classics', dat in het najaar zal plaatsvinden.
Teaser 24 Uur van Classic Park
24 Uur van Classic Park
Zoals we in de nieuwsbrief van december 2015 al hebben vermeld, zal in het weekend van 18 en 19 juni 2016 de '24 Uur van Classic Park' worden georganiseerd. Inmiddels is de eerste 'Mammoet CP Pedal Racer 1' in Boxtel gearriveerd, een speciaal voor dit festival ontworpen skelter voor volwassenen. Vierentwintig uur lang strijden deelnemers, in teams van acht 'trappers', voor de winst én met de Nederlandse Brandwonden Stichting als goed doel. Maximaal kunnen er 24 teams aan de race deelnemen. Beleef het en schrijf in met een team!
Lees meer over '24 uur van Classic Park'
Classic Park Festivalagenda 2016
 
Datum Festival / Event
5 maart Particuliere verkoop
27 maart Park Porsche
2 april Excellent: Rolls-Royce & Bentley
3 april Excellent: Rolls-Royce & Bentley
10 april Heritage Triumph
24 april Faszination Mercedes
1 mei SCARB Alfa Romeo meeting
15 mei RED Classic
22 mei Youngtimer Event 2016
5 juni Generation Mini
12  juni Nationale Cabriodag
18 juni 24 Uur van Classic Park
19 juni 24 Uur van Classic Park
26 juni Tradition BMW
3 juli Swedish Connection
10 juli Concorso Italiano
17 juli Collection Française
31 juli Beetles in Boxtel
28 augustus Best of British
4 september Japan Classic Day
11 september Ford Mustang Family Day T.M.C.N.
18 september American Day
25 september Esperienza Alfa Romeo
1 oktober Particuliere verkoop
2 oktober PUUR. Park Porsche
9 oktober Edition Audi
16 oktober Supercars & Classics
versie 2 februari 2016
Kortom, ons festivalseizoen voor 2016 kent een boeiende agenda. Zoals in elke agenda kunnen er altijd nog wijzigingen plaatsvinden. Kijk voor meer en actuele informatie op onze website.
Ga direct naar onze 'Agenda'

Nieuwjaarsreceptie Pala Group


Categorie
Business Event – Nieuwjaarsreceptie Pala Group

Over dit project
Aantal gasten: 155 medewerkers

 
Op donderdag 14 januari 2016 werd de Miglia Lounge gereedgemaakt voor de ontvangst van zo'n 155 medewerkers van de Pala Group voor hun jaarlijkse nieuwjaarsreceptie. Om 17.30 uur werden de eerste gasten verwelkomd. Samen terugkijken naar 2015 en proosten op het nieuwe jaar. Tijdens deze avond was er ook gelegenheid om een kijkje te nemen in het museum van Classic Park. Verschillende oldtimers van merken als Rolls Royce, Ferrari en ook BMW waren voor deze avond extra goed gepoetst. Zij hebben het jaar goed ingeluid!

Internationale bijeenkomst van bestuursleden


Categorie
Business Event – International annual board meeting  – 15 januari 2016

Over dit project
Aantal gasten: 25 

 
Op vrijdag 15 januari werd de Miglia Lounge verhuurd voor de annual meeting van een internationale groep board members en managers  van een Europese organisatie.
Classic Park ondersteunde de ontvangst van de 25 gasten in het museum, de plenaire meeting in de lounge en een privé-rondleiding met Engelstalige gidsen in het museum.  
De opdrachtgever uit de auto-motive branche had als gastspreker trendwatcher Adjiedj Barkas, die een presentatie gaf over te verwachten trends in het vakgebied van deze organisatie. 
Met het Classic Park als decor voor deze bijeenkomst, werden verleden en toekomst op deze manier naadloos aan elkaar gelinkt.
Daarnaast werd er gelegenheid geboden voor een ontspannende afsluiting van de dag in de vorm van een echte Rift autoracer, die op locatie in het Classic Park werd opgebouwd.
De opdrachtgever was erg tevreden over het verloop van de dag en met name over de flexibiliteit en het ‘meedenken’ van Classic Park, wat een waardevolle bijdrage heeft geleverd aan het slagen van de bijeenkomst.

Sale in de shop!


Het is nog maar een paar weken SALE in onze shop, voordat de nieuwe collecties weer binnenkomen.
Kom dus nog snel langs om die leuke polo van State of Art Racing of dat mooie jack van Grandprix Originals tegen een aantrekkelijke prijs te bemachtigen!

Classic Park

Koppenhoefstraat 14, 5283 VK Boxtel
T +31 (0)411 - 60 50 00

info@classicpark.nl

 
Share
Tweet
Forward
Share
+1
Copyright © 2016 Classic Park, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences