Copy
Share
Tweet
Forward
Share
+1

Nieuwsbrief november 2015


Beste lezers van onze nieuwsbrief,
 
Classic Park is volop in beweging! Er is veel te melden. In deze nieuwsbrief zetten wij een Rolls-Royce Phantom II in de spotlight, vertellen wij u over de festivalagenda 2016, onze nieuwe website, veranderingen in het Classic Park team en over de jacht op auto’s. Als laatste een kleine vooruitblik op Kerstmis bij Classic Park.

In de spotlight - Rolls-Royce Phantom II Sports Saloon by James Young


Rolls-Royce mag als merk nooit ontbreken in onze collectie. Na de verkoop van onze mooie Rolls-Royce 20/25 three position dhc by Gurney Nutting en de verkoop van enkele Phantoms moest er wel een museum waardige vervanger worden gevonden. Onze keuze is gevallen op een prachtige Rolls-Royce Phantom II Sports Saloon by James Young van 1934. 

De Rolls-Royce Phantom II wordt beschouwd als het vooroorlogse meesterwerk van Rolls-Royce. De Phantom II werd in 1929 geïntroduceerd op de Olympia Auto Show in London en was het laatste eigen ontwerp van Sir Henry Royce zelf. De Phantom II hoort thuis in de voorname lijn van zescilinder auto’s, onder aanvoering van de 40/50 hp Silver Ghost.

De Phantom II was zeer gewild bij industriëlen, Europese adel en koningshuizen. De klantenlijst leest als een internationale Who's Who.
Onze Rolls-Royce Phantom II Sports Saloon by James Young is op 1 maart 1934 verkocht aan zijn eerste eigenaar: de heer A.C. Wall Esq. uit Birmingham, een (destijds) bekend industrieel. De automobiel is een zeer fraai voorbeeld van de op maat gemaakte carrosserieën van de firma James Young, één van de beste in die jaren.
Het bijzondere en elegante design van deze Phantom II was een vermelding waard in twee naslagwerken: “Rolls-Royce, The Derby Phantoms” en “The Rolls-Royce Phantom II & III”.
Lees meer op onze website!
Wij worden vaker gevraagd welke auto onze voorkeur heeft. Ons antwoord is dan altijd dat dit afhankelijk is van het seizoen en onze stemming. Een Rolls-Royce heeft onze voorkeur met Kerstmis. Het is een bijzonder gevoel om dan fully dressed up en weg van de snelweg door prachtige bomenlanen met op de neus een flying lady naar het ouderlijk huis te rijden op weg naar het kerstdiner!
 
De Phantom II bieden wij aan voor een prijs van € 139.500,--.
Afgelopen maanden hebben wij prachtige auto-evenementen gehad! Wat te denken van PUUR. Park Porsche met als meest bijzondere auto de Porsche 356B Carrera Abarth GTL. Stond er zomaar voor een slordige vijf miljoen euro aan waarde voor de shop geparkeerd……. De bezoekers van dit evenement wisten dit wel te waarderen.

Een Porsche is snel en compact, mooi om te zien. Niet snel, niet compact, wel beestachtig sterk en ook prachtig om te zien: 120 klassieke trucks die Classic Park aandeden.

Momenteel plannen wij de festivalagenda voor 2016. In 2016 voegen wij een aantal nieuwe evenementen toe aan onze kalender. Zo besteden wij meer aandacht aan de Italiaanse merken. In 2016 organiseren wij voor het eerst een tweedaags Rolls-Royce & Bentley event. Een bijzonder event wordt de 24h of Classic Park. Wij willen dan 24 uur lang met 24 teams van 8 personen met trapauto’s over het terrein van Classic Park racen! Naast de genoemde en bestaande evenementen hebben we komend jaar twee particuliere verkoopdagen. Kortom: een boeiende agenda voor 2016. Voor meer informatie kijk op onze website onder de kop Agenda. Zoals gemeld, de agenda is momenteel in bewerking en kunnen er nog veranderingen optreden. Houd daarom de agenda goed in de gaten.

Nieuwe website!


Sinds begin november is de nieuwe website van Classic Park online. De oude website was zeer bewerkelijk in onderhoud. De nieuwe website is gekoppeld aan het administratiesysteem en kan daardoor sneller en vollediger van informatie worden voorzien. Op de nieuwe website is ook meer ruimte voor foto’s en wij kunnen, naast de aandacht voor het automuseum en de autoverkoop, meer aandacht besteden aan zakelijke events en de publieksevenementen als autofestivals.
Bezoek onze nieuwe website op het vertrouwde adres: www.classicpark.nl 

Het Classic Park Event Team

 
Met de groei van de activiteiten binnen Classic Park groeit ook het Classic Park team. Classic Park is naast het automuseum, de  in- en verkoop van auto’s, shop en werkplaats ook zeer actief op de gebieden van zakelijke en publieksevenementen.
 
Zakelijke events en meetings vragen om een professionele aanpak. Wij zijn dan ook verheugd te melden dat 15 november 2015 bij ons in dienst is getreden Charlotte Becker.
Charlotte heeft haar sporen verdiend bij het innovatieve evenementenbedrijf BYLEI, gevestigd in Eindhoven. Onder de bezielende leiding van de directie van BYLEI heeft ze daar bijgedragen aan prachtige evenementen als Polo Waalre. Bij Classic Park is Charlotte nu eindverantwoordelijk voor de zakelijke events. Zij zal daarbij ondersteund worden door Esry Lavrijssen die al vanaf de opening in Boxtel in de horeca van Classic Park werkt.
 
Ook het management van het restaurant is versterkt. In de zomer is Nico de Graaf onze gelederen komen versterken. Nico heeft tientallen jaren ervaring in de horeca en maakte de overstap van manager van theater De Enck uit Oirschot naar horecamanager bij Classic Park. Naast de verantwoordelijkheid voor de Miglia Lounge krijgt Nico ook verantwoordelijkheden op het gebied van de publieksevenementen.
 
Per 1 oktober 2015 is Patrick van der Heijden bij ons in dienst getreden als gebouwbeheerder. Hij is daarnaast actief op de gebieden marketing en publieksevenementen. Op het gebied van de autofestivals zal hij Nico de Graaf ondersteunen in de organisatie.
 
Velen kennen Martijn Verbeek. Martijn was al in de pioniersfase van Classic Park bij ons werkzaam, eerst als stagiair en later in vaste dienst met name op het gebied van de autofestivals. Martijn heeft per 1 december 2015 bij het mooie bedrijf CycloMedia een nieuwe functie aanvaard. Wij feliciteren Martijn met deze stap!  Zijn functie zal worden overgenomen door Nico de Graaf die daarbij ondersteund wordt door Patrick van der Heijden.

De speurtocht naar klassiekers

 
Voorbije maanden zijn er veel prachtige auto’s uit de collectie verkocht. Het zoeken naar vervangende auto’s is voor ons een continue opgave. Vooral als er bijzondere museumstukken zijn verkocht, willen wij gelijkwaardige auto’s terug. Na de verkoop van enkele Porsches startte de zoektocht naar een bijzondere Porsche. In Italië liepen wij tegen deze auto aan!
Een Porsche 911 Speedster van 1989 met slechts 22.000 km op de teller. In bezit van de laatste eigenaar sinds 1994. De introductie van deze auto vond in 1987 plaats op de Frankfurt Motorshow. Uiteindelijk kwam de auto in twee versies op de markt, de turbolook werd in 1988 getoond aan de pers. In de korte productieperiode, van januari tot juli 1989, zijn er in totaal, narrow body en turbo look tezamen, slechts 2.104 van deze Speedsters geproduceerd.
 
Met 22.000 kilometers op de teller mag je verwachten dat de auto er fantastisch uitziet. Dat is ook zo. De auto heeft nog zijn eerste lak en is gespoten in de kleur Silber. Natuurlijk heeft de auto nog zijn eerste interieur en eerste dak. Weet u hoeveel stickers Porsche op een auto plakt als hij nieuw uit de fabriek komt? Wij weten dat en wij hebben ze gezocht. Ze zijn er allemaal nog. Zelfs de chassisnummersticker achter de kentekenplaat op de achterbumper is nog aanwezig!
 
De turbolook, zoals onze auto, was destijds het meest populair en is nu erg gezocht. Binnenkort staat de auto bij ons in het museum. Vraagprijs € 269.500,--.

Kerstmis bij Classic Park

 
Momenteel wordt er hard gewerkt om de Miglia Lounge en de eventruimte Two-Tone in kerstsfeer te brengen. Kom voor een lekkere lunch en een heerlijk drankje naar de Miglia Lounge. Een lunch op tweede kerstdag is alleen mogelijk na reservering. Voor het diner zijn wij volgeboekt. 

Feestdagenacties in onze shop!


Nog op zoek naar een leuk en origineel geschenk voor de feestdagen? Bij ons vindt u dat ene bijzondere cadeau! En verschillende artikelen zijn nu ook nog eens aantrekkelijk geprijsd.
 
Op onderstaande artikelen krijgt u namelijk tot en met 31 december 2015 20% korting op de originele verkoopprijs.
Prachtige lederen (auto)handschoenen van het Zweedse merk HESTRA/Gaucho voor onder de kerstboom. Originele verkoopprijzen vanaf € 45,--.
Elk uur even een blik werpen op de snelheidsmeter van uw favoriete auto? Dat kan met de horloges van Speedo Chrono. Het uurwerk is namelijk net zo uitgevoerd als de snelheidsmeter van bijvoorbeeld een Porsche 911 of Mercedes W113 Pagode. Originele verkoopprijzen variëren van € 139,-- (kwartsuurwerk) tot € 269,-- (automatisch uurwerk).
Elke vrouw wil verrast worden met een mooie en stijlvolle lederen tas of portemonnee van Claudio Ferrici. Nu ook met 20% feestdagenkorting. 
Met een sportieve race look het nieuwe jaar in. Dat kan met de lederen sneakers van Grandprix Originals! Op deze schoenen zit ook een korting van 20%. Originele verkoopprijzen vanaf € 139,--

Classic Park

Koppenhoefstraat 14, 5283 VK Boxtel
T +31 (0)411 - 60 50 00
info@classicpark.nl

 
Share
Tweet
Forward
Share
+1
Copyright © 2015 Classic Park, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences