Copy
Koppenhoefstraat 14, 5283 VK Boxtel
T +31 (0) 411 - 60 50 00

info@classicpark.nl
 

Nieuwsbrief juli 2015


Beste lezers  van de nieuwsbrief, het is al weer enige tijd geleden dat wij de laatste nieuwsbrief verzonden, dus het is hoog tijd voor nieuwe info. 

De afgelopen maanden kenden wij een onverwacht sterke vraag naar onze prachtige klassieke en exclusieve auto’s. Wij zijn dan ook druk geweest met aan- en verkoop en het in consignatie nemen van prachtige automobielen. Uit onze verkopen blijkt dat nationale en vooral ook internationale klanten de weg naar Boxtel goed weten te vinden! 

Onze referenties voor de zakelijke evenementen zijn flink uitgebreid, de volgende bedrijven hebben wij onder andere verwelkomd bij Classic Park: Nissan, Rabobank Nederland, IAK Private Insurances, coöperatie DEP en de Van Kampen Groep. 

Onze autofestivals groeien in bezoekersaantallen en sfeer. Het museum, de zakelijke events, autofestivals en het restaurant maken dat Classic Park nu al een markante plek is voor veel bezoekers.
 

In de spotlight


Dit keer een wel heel bijzondere sportwagen met een opmerkelijke historie in onze rubriek “In de spotlight”, namelijk een Alvis 3.5 Liter MC Special uit 1936. Voor kenners van de Britse autohistorie is dit merk zeker niet onbekend, al zal bij het grote publiek niet meteen een lampje gaan branden.
Alvis stamt – net als vele andere beroemde Britse merken – uit de autostad Coventry. In 1919 werd de onderneming opgericht en specialiseerde zich in sportieve auto’s, militaire voertuigen en vliegtuigmotoren. In 1965 nam Rover het merk over, maar trok na twee jaar de stekker uit de verliesgevende personenwagenproductie.
In 1920 werd de eerste personenwagen gebouwd, de 10/30. Hoewel de fabriek bekend stond om de goede kwaliteit van de producten kwam men niet toe aan massaproductie, waardoor het merk exclusief bleef. In 1928 werd de 12/75 geïntroduceerd, voorzien van voorwielaandrijving, een noviteit in die dagen. Zoals bij veel luxe automerken in die tijd, werd het maken van de koetswerken overgelaten aan gespecialiseerde carrosseriebouwers zoals Hooper, Mulliner, Mayfair, Vanden Plas en Tickford.
 
De Alvis 3.5 liter werd slechts één jaar (1935-1936) geleverd. De motor, hoewel lijkend op zijn voorganger, was geheel vernieuwd. De zescilinder had een inhoud van 3571cc die 102 pk produceerde. Hiermee haalde de auto een zeer behoorlijke 152 km/u (95mph) en was ook nog eens opvallend stil. Er werden 62 chassis geproduceerd en door de bekende coachbuilders van carrosserieën voorzien.
 
Het chassis van onze Alvis 3.5 liter werd in 1936 afgeleverd bij de Mayfair Carriage Company om voorzien te worden van een saloon-carrosserie, speciaal in opdracht van Lord Henry Frederick Hotham (7th Baron, 1899-1967). In 1973 kocht Brian Chant, een bekend VSCCA racer en autorestaurateur, de auto als een niet gerestaureerd rollend chassis. De carrosserie was sterk verwaarloosd. Hij bouwde de Alvis om tot een éénzits sportwagen met ingekort chassis. De auto nam deel aan vele race-evenementen.
 
De volgende eigenaar, huizenbezitter in Engeland en Amerika, exporteerde de Alvis in 1979 naar Virginia. Daar bleef de auto tot aan de terugkeer in het Verenigd Koninkrijk. Na terugkeer in Engeland werd de Alvis opnieuw onder handen genomen door Brian Chant. Dit keer bouwde hij deze om tot een tweezits sportwagen met een geheel aluminium koetswerk. Tegelijkertijd werd de  motor gereviseerd. In 2003 werd het project afgerond. Sindsdien is deze speciale sportwagen nauwkeurig onderhouden en verkeert daardoor in perfecte conditie.

Deze prachtige Alvis is recent toegevoegd aan de Classic Park collectie.
Ook in 2015 vinden weer vele bijeenkomsten van klassieke en bijzondere auto’s plaats op het buitenterrein van Classic Park. De Heartbeat Corvette club nam de aftrap van het seizoen op 29 maart 2015 bij Classic Park met een bijeenkomst. De Chevrolet Corvette heeft die dag centraal gestaan. De Corvette wordt door velen gezien als de enige echte Amerikaanse sportwagen (tot het moment dat Chrysler met de Viper kwam).
Op 5 april 2015 organiseerden wij Park Porsche. Het Duitse sportwagenmerk behoeft geen nadere toelichting, noch voor de kenners, noch voor het grote publiek. Dit was te merken ook! Met meer dan 900 bezoekers was het een gezellige drukte op het terrein. Verschillende modellen van het merk zijn aanwezig geweest, waaronder een Heijnsdijk die de derde plaats in het concours d’elegance mee naar huis heeft genomen. De tweede prijs ging naar een Porsche Speedster 964. Een perfect tot in de details gerestaureerde Porsche 356 Speedster troefde het complete deelnemersveld af.
 
Het meest bezochte event was het Youngtimer Event op 17 mei 2015. Meer dan 2500 bezoekers bezochten die dag Classic Park. Voor het eerst moesten wij ook ons overloop parkeerterrein in gebruik nemen. Dank zij de goede organisatie van Alberto Radstake en zijn mensen en de ruime logistieke mogelijkheden van Classic Park verliep het event vlekkeloos. Verrassend voor de bezoekers was de aanwezigheid van Jort Kelder die veel aanwezigen tot nadenken dwong. De bezoekers waren zeer enthousiast en wij zien uit naar de volgende editie op 8 mei 2016.
 
Meestal hebben wij mooi weer bij onze festival dagen. Laat nu juist op onze nationale cabriodag het hemelwater met bakken uit de lucht vallen. Volgend jaar hopen wij op beter weer.
Evenementenkalender 2015
Datum Titel
5 juli Made in Holland
12 juli Ford Fest
19 juli Collection Franҫaise
26 juli Swedish Connection
2 augustus Beetles in Boxtel
9 augustus Mopeds, coats & helmets
10 – 17 augustus Pre War expositie
18 – 29 augustus Tractoren expositie
30 augustus Best of British
6 september Japan Classic Day
13 september Team Mustang Center Nederland: Family day
20 september American Day
27 september Esperienza Alfa Romeo
4 oktober Army day
11 oktober Edition Audi
18 oktober PUUR Park Porsche

Wijzigingen van bovenstaande data voorbehouden. Kijk voor actuele data altijd op onze website www.classicparkfestivals.nl

Het verrassings-event!


Vorige nieuwsbrief meldden wij dat achter de schermen bij Classic Park hard gewerkt werd aan een bijzonder evenement op 18 oktober. Tijdens Park Porsche is de primeur aangekondigd bij de uitgang: het magazine PUUR Porsche vind Classic Park dé locatie voor auto evenementen en organiseert dan ook in samenwerking met Classic Park op 18 oktober “PUUR Park Porsche”! De samenwerking met het magazine beloofd wederom grote aantallen Porsches bij Classic Park. Hou de website in de gaten voor de ontwikkelingen!
 

Test uw kennis en win…


In de vorige nieuwsbrief vroegen we naar zeven achternamen van bekende mensen uit de autowereld aan wie uitspraken worden toegeschreven. De winnaar van de kwis is door notaris Broekmans uit Eindhoven vastgesteld: het is Anthony de Waele. Van harte geluk gewenst. De oplossingen:

1. Chrysler topman Lee Iacocca zei in een tv-commercial voor zijn merk: “If you can find a better car, buy it!”.
2. Henry Royce is de man achter “The quality remains long after the price has been forgotten”, terwijl Henry Ford zei:
3. “Any customer can have a car painted any colour that he wants  as long as it is black”.
4. Enzo Ferrari sprak over “Aerodynamics are for people who can’t build engines”.
5. Van Ettore Bugatti zijn de weinig vleiende woorden “Bentley builds the worlds' fastest trucks”.
6. Aan Gottlieb Daimler wordt de slagzin van Mercedes-Benz toegeschreven: “Das Beste oder Nichts”.
7. En van Ferry Porsche is de zin “Wir bauen Autos, die keiner braucht aber jeder will”.

Alleen de achternamen waren voldoende.
 

De restauratie van een klassieker - deel 5


De vorige nieuwsbrief lieten wij alleen enkele foto’s zien van ons restauratieproject: een klassieke Rolls-Royce Drophead Coupé die weer in concoursconditie wordt gebracht. Vandaar de titel in onze vorige nieuwsbrief:  “aflevering 4B”. Dit keer kunnen we in aflevering 5 weer wat meer vertellen over de werkzaamheden.
 
De specialisten hebben zich inmiddels gebogen over de kachel en het luchtverversingssysteem. Als eerste zijn de systemen gedemonteerd en werden alle onderdelen geïnventariseerd. Vervolgens zijn ze gestraald. Dat is gedaan door middel van glasparelen. Daarbij worden kleine glasdeeltjes in de richting van het voorwerp gestraald. Deze werkwijze is beter dan conventionele methoden als onderdelen van aluminium zijn. Dat materiaal is namelijk tamelijk zwak vergeleken met andere materialen. Vervolgens zijn de onderdelen gerepareerd, daarna gespoten met een laag primer en vervolgens in de matzwarte chassis lak gezet.
 
Bij de demontage komen de specialisten ook boutjes en moertjes tegen die niet origineel zijn en niet bij de Rolls-Royce passen. Deze zijn afkomstig van eerdere – minder vakkundige – reparaties. Ze worden uiteraard niet meer opnieuw gebruikt. De juiste onderdelen gaan een zogeheten vibrerende polijsttrommel in. Door toevoeging van kleine kogeltjes, pinnetjes en driehoekjes zijn ze na een week (!) in de automaat weer helemaal schoon. Het woord polijsttrommel geeft de suggestie dat het proces veel lawaai maakt. Dat is niet het geval. De machine is zo stil, dat je ’s avonds bijna vergeet het apparaat uit te zetten. Als de boutjes en moertjes uit de automaat komen, krijgen ze nog een waslaag, zodat ze beschermd zijn tegen invloeden van buitenaf.
 
Onze restauratiedeskundigen hebben zich naast het bovenstaande vooral bezig gehouden met de elektrische onderdelen van de Rolls-Royce, zoals de ruitenwissermotor, startmotor, brandstofpomp en aircopomp. Alle elektrische onderdelen zijn inmiddels gereviseerd.

Trouw - of gala-auto


Vorige nieuwsbrief vroegen we lezeres of ze hun auto voor trouw- of galagelegenheden tegen betaling ter beschikking willen stellen. Aanleiding waren de verschillende verzoeken aan het adres van Classic Park. Wij hebben die mogelijkheid namelijk niet.

Inmiddels hebben enkele lezers gemeld hun auto ter beschikking te willen stellen. U kunt blijven aanmelden via een berichtje aan media@classicpark.nl, dan kunnen wij de vragers doorverwijzen.
 
Share
Tweet
Forward
Share
+1
Copyright © 2015 Classic Park, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences