Copy
Share
Tweet
Forward
Share

Nieuwsbrief oktober 2016


Beste lezers,
 
In deze nieuwsbrief staat de Volkswagen T1 centraal en vragen wij aandacht voor de komende interessante festivals PUUR. Park Porsche en het nieuwe festival SuperCars & Classics. Tevens blikken wij terug op gehouden events.

Daarnaast vragen wij uw aandacht voor diverse interessante auto’s, die nieuw in onze collectie zijn gekomen, van onder andere de merken Peugeot, BMW, Mercedes-Benz en Ferrari.
Ferrari 308 GTS
Mercedes-Benz 170 V Lueg
BMW 840 Ci
Peugeot 201 D
In the spotlight: Volkswagen T1

Deze Volkswagen T1 uit 1958 is een zeer vroeg exemplaar met onder andere de begeerde ronde achterlichten, de kleine achterruit en het is de walkthrough versie zonder tussenwand. 

In 2015 wordt deze bijzondere bus door de eigenaar van één van de meest genormeerde schadeherstelbedrijven van Nederland opgemerkt in Amerika. De Volkswagen blijkt bij een nadere inspectie zo goed als compleet te zijn. Bijzonder is dat de bus in het verleden nooit grote schades heeft gehad. Bovendien lijkt de bus bijzonder hard door het vriendelijke klimaat aldaar. 

Besloten wordt de T1 te kopen en naar Nederland te halen. Direct bij aankomst medio 2015 wordt begonnen met de restauratie. De T1 wordt compleet gestript en tot op het blanke metaal kaal gemaakt. De vermoedens blijken gelukkig juist, onder de lak komt een schitterend ongeschonden exemplaar tevoorschijn. Er is nauwelijks aan gelast en er is ook nauwelijks laswerk nodig. Dit is de goede basis om tot een perfect resultaat te komen.

Het doel van de restauratie is om de auto zo origineel als mogelijk te laten. Vervangende onderdelen zijn voldoende verkrijgbaar voor deze populaire bus. Het merendeel is echter imitatie, met een veelal mindere kwaliteit of pasvorm. Dit project wordt anders aangepakt. Alle originele onderdelen die nog maar enigszins te redden zijn worden gered. Zo heeft deze T1 bijvoorbeeld nog immer de originele en zeldzame bumpers. Dagen worden gespendeerd om ze weer perfect te krijgen. Het resultaat is perfect aansluitende en strakke originele bumpers. 

Ondanks de perfecte basis neemt de restauratie van de T1 toch ruim een jaar in beslag. Een team van bevlogen vakmensen heeft er met enthousiasme aan gewerkt!. De Volkswagen is nu klaar om weer ingezet te worden of om aan een mooie collectie toegevoegd te worden.

Deze bus is enorm strak, heeft perfecte pasvormen, is niet dicht geplamuurd en is bovendien een gewilde vroege variant. De som is ook eigenlijk niet zo moeilijk. Begin met een zeer solide, complete en originele basis. Laat vakmensen eraan werken, bespaar niet op materialen en arbeidsuren en ziedaar, zoals ook nu, een verbluffend mooi resultaat. 

Wellicht niet één van de goedkoopste op de markt, absoluut wel één van de beste.

Bekijk de Volkswagen T1 van Classic Park

Terugblik: 'Gentlemen's Lunch'

Categorie
Gentlemen’s lunch 
 
Over dit project
Aantal gasten: 50
 
Je 70ste verjaardag vier je met een Gentlemen's Lunch bij Classic Park!. De gasten werden bij binnenkomst ontvangen met een kopje thee of koffie en een heerlijke chocoladebol. Na eerst gezellig te hebben bijgepraat werd de gasten verzocht plaats te nemen aan ronde tafels. 

Omstreeks 12.30 uur werd er gestart met een uitgebreide 3-gangen 'Gentlemen’s Lunch'. Natuurlijk kon na afloop van de lunch een bezoek aan het museum niet ontbreken.  

De gasten konden deze verjaardagsviering wel waarderen! Zij genoten zichtbaar van deze lunch en het museum van Classic Park. Kortom: Een geslaagde 70ste verjaardag! 

PUUR. Park Porsche 

Op zondag 2 oktober 2016 vindt het evenement 'PUUR. Park Porsche' plaats. Dit evenement wordt georganiseerd door Classic Park Festivals, in samenwerking met PUUR. Porsche Magazine. PUUR. Park Porsche is gericht op de liefhebber en/of eigenaar van luchtgekoelde Porsches! Maar ook watergekoelde Porsches zijn van harte welkom. Op de locatie van Classic Park zal het genieten worden van vele Porsches in alle uitvoeringen!
Lees meer over 'PUUR Park Porsche'

SuperCars & Classics

Op zondag 16 oktober 2016 vindt voor de eerste keer SuperCars & Classics plaats. SuperCars & Classics is een nieuw evenement van de makers van de SuperCar Sunday op het TT Circuit Assen. Er is plaats voor honderden showplaatsen, waar je tijdens deze dag getuige kunt zijn van supercars, maar natuurlijk ook mooie klassiekers en tal van zogenaamde Superclassics.
Lees meer over 'SuperCars & Classics'
Classic Park Festivalagenda 2016
2 oktober PUUR. Park Porsche
9 oktober Edition Audi
16 oktober Supercars & Classics
Ga direct naar onze online 'Festivalagenda'

Classic Park Shop: Nieuwe collectie binnen!

Nu in de winkel in Boxtel én online de nieuwe collecties van o.a. State of Art, Grand Prix Originals en McGregor. 

Webshop: http://shop.classicpark.nl/
Facebook: https://www.facebook.com/ClassicParkShop/
Shop

Classic Park

Koppenhoefstraat 14, 5283 VK Boxtel
T +31 (0)411 - 60 50 00

info@classicpark.nl

 
Share
Tweet
Forward
Share
+1
Copyright © 2016 Classic Park, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences