Copy
Share
Tweet
Forward
Share

Nieuwsbrief zomer 2016


Beste lezers,
 
In deze nieuwsbrief staan de Spyker C8 Spyder, Nationale CabriodagClassic Cars & Coffee en de werkplaats van Classic Park centraal. Tevens blikken wij terug op gehouden events.

Recent zijn diverse interessante auto’s van onder andere de merken Porsche, Triumph, Mercedes-Benz, Shelby en Jaguar in de collectie gekomen.
In the spotlight: Spyker C8 Spyder
Exclusieve Nederlandse sportwagen: de Spyker C8 Spyder uit 2005. 

De firma Spijker werd in 1880 opgericht in Hilversum door de  broers Hendrik-Jan en Jacobus Spijker. Zij waren van origine smid en het bedrijf fabriceerde aanvankelijk koetsen, waarmee zij zeer succesvol waren. De welbekende Gouden koets is gemaakt door de gebroeders Spijker. Vanaf 1889 fabriceerde Spijker, onder de naam Spijker-Benz, in licentie automobielen.

De merknaam Spijker werd in 1903 veranderd in het internationaler ogende Spyker. In dat jaar bouwden de gebroeders de allereerste auto die zowel permanent vierwiel-aangedreven was, als een zescilinder motor had. In 1907 finishte een Spyker als tweede tijdens de Peking-Parijs rally. Tijdens de eerste wereldoorlog daalde de vraag naar auto's sterk en Spyker besloot vliegtuigen te produceren. In totaal maakte Spyker 300 vliegtuigen. Op 6 juli 1922 ging Spyker failliet. Een doorstart mocht niet baten, Spyker kon niet meekomen met de Amerikaanse concurrenten en in 1926 viel het doek.

In 1999 registreerde zakenman Victor Muller samen met ingenieur Maarten de Bruijn de naam Spyker en het merk werd weer een symbool van exclusieve sportautomobielen. Het Latijnse motto was het zelfde als 100 jaar eerder: "nulla tenaci invia est via" (voor volhouders is geen weg onbegaanbaar). Op 17 oktober 2000, na een afwezigheid van 75 jaar, presenteerde Spyker de nieuwe C8 Spyder tijdens de Birmingham Motor Show. 
 
De C8 Spyder wordt aangedreven door een 4.2 liter V8 motor van Audi. Deze motor produceert 400 PK, waarmee een topsnelheid van 300 km/h behaald kan worden. Uiterlijk vinden veel onderdelen van de moderne Spykers, zoals het dashboard en de schakeling, hun oorsprong in de vliegtuigindustrie.

De Spyker C8 Spyder uit 2005 die Classic Park aanbiedt heeft circa 38.000 km gereden, is APK gekeurd, periodiek onderhouden door de fabriek en voorzien van een hard-top. De historie van deze unieke en relatief zeldzame Nederlandse sportwagen is volledig bekend en geregistreerd. Ook de originele service- en onderhoudsboekjes zijn aanwezig. Het bijzonder luxueuze interieur verkeert in uitstekende conditie. De sportstoelen, middenconsole en deurpanelen zijn bekleed met topkwaliteit bruin leer en voorzien van speciale stiksels. Het geborstelde aluminium van het dashboard geeft een bijzonder cockpit-effect. Deze spectaculaire sportwagen is een zeldzame verschijning in het straatbeeld.

Terugblik: 'Dealerbijeenkomst DAF Trucks'

Categorie
Business Event – Internationale Dealerbijeenkomst DAF Trucks
 
Over dit project
Aantal gasten: 125 medewerkers
 
Op dinsdagavond 24 mei 2016 werd een internationaal gezelschap van 125 gasten met een drankje verwelkomd in de Miglia Lounge voor een dealerbijeenkomst van DAF Trucks. Na een hartelijk welkomstwoord door Anton van Dijke was er gelegenheid om een bezoekje te brengen aan het museum. Iets wat natuurlijk erg in de smaak viel bij de vele autoliefhebbers die aanwezig waren! Bij terugkomst in de Miglia Lounge werd nog een heerlijk en werelds 3-gangen walking diner / buffet uitgeserveerd, een mooie afsluiter van de dag!

Nationale Cabriodag  


Op zondag 12 juni 2016 staat de derde editie gepland bij Classic Park in Boxtel, dat geheel is gericht op eigenaren en liefhebbers van cabrio’s, exclusief, modern of klassiek. Door de aanwezigheid van live muziek, een concours d'Elegance, gratis fotoshoot en de diversiteit aan cabrio's valt er weer veel te zien en te beleven. 
Lees meer over 'Nationale Cabriodag' op 12 juni

Classic Cars & Coffee


Op zondag 19 juni organiseert Classic Park voor de eerste keer ‘Classic Cars & Coffee’.

Presenteer uw klassieke, speciale of exclusieve auto en maak onder het genot van een lekkere kop koffie kennis met mede-autoliefhebbers. Natuurlijk is het ook mogelijk het museum te bezichtigen.

Iedereen is welkom bij Classic Park om zijn/haar trotse bezit te tonen. Wij maken in eerste instantie geen onderscheid in merk/type. Klassiekers van meer dan 40 jaar oud krijgen een speciale plaats aangewezen.


Valt uw auto niet onder de genoemde categorieën dan bent u natuurlijk ook van harte welkom. U kunt dan parkeren op de speciale bezoekersparkeerplaats. Ook voor klassieke motoren reserveren wij een apart gedeelte op het hoofdterrein.

Toegang tot het parkeerterrein is geheel gratis. Voor het museum, koffie of een eventuele lunch dient u wel te betalen.

Wij heten u graag welkom op zondag 19 juni 2016 bij Classic Park.

Lees meer over 'Classic Cars & Coffee' op 19 juni

RED Classic festival 


Op zondag 15 mei vond de eerste editie van het RED Classic festival bij Classic Park plaats. Tijdens dit festival stond het thema 'klassieke brandweerauto's' centraal. Het festival werd georganiseerd In samenwerking met REDBAG en de Nederlandse Brandwonden Stichting. Diverse live optredens, een parade van klassieke brandweerauto's en de kids playground maakten dit festival tot een geslaagde dag voor jong en oud.

Daarnaast is er een wereldrecord gevestigd van 51 klassieke brandweerauto's!
Classic Park Festivalagenda 2016
 
Datum Festival
12 juni Nationale Cabriodag
19 juni Classic Cars & Coffee
26 juni Tradition BMW
3 juli Swedish Connection
10 juli Concorso Italiano
17 juli Collection Française
31 juli Beetles in Boxtel
28 augustus Best of British
4 september Japan Classic Day
11 september Ford Mustang Family Day T.M.C.N.
18 september American Day
25 september Esperienza Alfa Romeo
1 oktober Particuliere verkoop
2 oktober PUUR. Park Porsche
9 oktober Edition Audi
16 oktober Supercars & Classics
versie 7 juni 2016
Kijk voor meer en actuele informatie in de agenda op onze website.
Ga direct naar onze online 'Festivalagenda'

Werkplaats Classic Park


Ook voor onderhoud aan uw (semi)klassieke auto bent u bij Classic Park aan het juiste adres. Motorenrevisie, (technisch)onderhoud, APK-keuring, reparatie, re-conditionering of taxatie, Classic Park is van alle markten thuis.

Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden voor uw klassieker(s), de monteurs van Classic Park staan voor u klaar.     
SPECIALE AANBIEDING JUNI - JULI
Kleine beurt, olie + filter en doorsmeren
 
Jaguar MK2: € 139,95*
Jaguar XK 150: € 129,95*
MGA: € 114,95*
 
*Deze bedragen zijn inclusief olie en oliefilter + arbeid (inclusief btw).

Nieuw in de Classic Park shop: Kids Corner

Vanaf de opening verkopen wij diverse leuke items voor kinderen. Nieuw is dat wij vanaf heden een speciale 'kids corner' hebben in de winkel.

Mooie T-shirts van McGregor (Grand Prix van Monaco collectie), een echte auto als broodtrommel of een stoer petje uit de Grand Prix Originals (Gulf) collectie! Het ligt nu allemaal gemakkelijk en overzichtelijk bij elkaar! 

Webshop: http://shop.classicpark.nl/
Facebook: https://www.facebook.com/ClassicParkShop/

Classic Park

Koppenhoefstraat 14, 5283 VK Boxtel
T +31 (0)411 - 60 50 00

info@classicpark.nl

 
Share
Tweet
Forward
Share
+1
Copyright © 2016 Classic Park, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences