Copy
Share
Tweet
Forward
Share

Nieuwsbrief april 2016


Beste lezers,
 
In deze nieuwsbrief staan de Ferrari F430 Spider, de Lamborghini Diablo, het RED Classic festival en het Youngtimer Event centraal. Tevens blikken wij terug op de Classic Cocktail Night van 2 april jongstleden. Maar wij starten met aandacht voor de voorbije maanden.

De eerste maanden van 2016 was Classic Park present op de klassieke autobeurzen in Maastricht, Stuttgart en Essen. Daar, maar ook in Boxtel, zijn de nodige auto’s verkocht. Nieuwe instroom van mooie auto’s heeft dan ook altijd onze aandacht. Over die instroom zijn wij best tevreden, steeds meer particulieren weten de weg naar Boxtel te vinden, onze correcte afhandeling zal daar zeker aan bijdragen. 

Recent binnen zijn diverse auto’s van onder andere de merken, Bentley, Rolls-Royce, Mercedes-Benz, Ferrari en Jaguar. De aankomst van een  zeldzame Mercedes-Benz “Adenauer” van het type 300d wordt op korte termijn verwacht.

Het voorjaar komt wat moeizaam op gang, dat mocht toch de pret niet drukken voor onze autofestivals, voor een impressie hiervan klik hier.
 
In the spotlight: Ferrari F430 Spider
Nieuw binnen: Ferrari F430 Spider. 

Recent kochten wij een prachtige Ferrari F430 F1 Spider.  Deze F430 is compleet uitgerust en heeft maar 17.800 kilometer op de teller! Dit model werd tot medio 2009 gefabriceerd, onze F1 Spider  is dan ook één van de laatst gemaakte. De F430 was de opvolger van de 360 Modena en debuteerde in 2004 op de Mondial de l'Automobile. De F430 heeft een achtcilinder in V-configuratie met 490 pk, dat is bijna 100 pk meer dan de 360 Modena. De motor is in het midden geplaatst en is, dat is prachtig gemaakt, te zien door een transparante motorkap. De 0 tot 100 km/u werkt de Ferrari af in minder dan vier seconden. De opvolger van de F430 is de Ferrari 458 Italia.
 
Voor de F430 werden veel formule 1-technieken gebruikt, waaronder een elektronisch te bedienen differentieel met vijf standen om de tractie en de ophanging optimaal af te kunnen stellen. Het schakelen gaat via een sequentiële versnellingsbak met flippers aan het stuur.

Een dezer dagen verschijnen de “buitenfoto’s” en meer informatie over deze prachtige Ferrari F430 Spider op onze website. Deze week was het ook in Boxtel zeer regenachtig, daarom als smaakmaker wat eerste foto’s van deze prachtige en door zijn kleurstelling gedistingeerde Ferrari.

Terugblik: Exclusieve 'Classic Cocktail Night'

Categorie: bedrijfsevent Classic Park, mede sponsor Gassan

Over dit project: 
Aantal gasten: 200

Op zaterdag 2 april 2016, werd de congresruimte Two Tone gereedgemaakt voor een heuse Cocktail Night met een modeshow door couturier Paul Schulten, hij toonde zijn ‘ready to wear’ collectie. Gassan Diamonds was sponsor tijdens het Rolls-Royce en Bentley weekend waar wij voor de eerste keer een feestavond aan toe hebben gevoegd. Gassan toonde een prachtige collectie.

Tijdens de veiling is er een bedrag van maar liefst € 7.350 opgehaald ten behoeve van de Nederlandse Brandwonden Stichting. Een zeer geslaagde avond!

RED Classic


Op 1e pinksterdag barst RED Classic los! Het festival waar je heel veel klassieke brandweerauto’s kunt zien en mee kunt rijden met klassieke brandweerauto’s. De inzet is een vermelding te krijgen in het Guinness book of records met de langste parade van klassieke brandweerauto’s. Inmiddels hebben zich al meer dan 40 klassieke brandweerauto’s ingeschreven! Tijdens de World Record Parade kunnen de bezoekers genieten van geweldige live muziek en eten en drinken in brandweerstijl. 

Voor de kinderen  is er ook veel te doen; dance en graffiti workshops, junior brandweerwedstrijden en zelfs een schoorsteenbrand blussen. De leukste familie brandweerdag op 15 mei 2016!
Lees meer over 'RED Classic'

Youngtimer Event 


Het evenement voor auto’s uit de jaren 70/80/90, zal dit jaar plaatsvinden op zondag 22 mei. 

5e verjaardag
Het evenement viert dit jaar haar vijfde verjaardag en dit zal niet ongemerkt voorbij gaan. Organisator Alberto Radstake: “Meer dan ooit ademt Youngtimer Event 2016 de festivalsfeer van de jaren 70, 80 & 90. Zo is er live muziek, een waar autopodium en zijn er vele nieuwe onderdelen in de maak, die ik graag nog even geheimhoud.”

bijzondere mix
De kracht van het evenement blijft natuurlijk ongewijzigd: een bijzondere mix van glorie en vergane glorie uit de youngtimer periode. Alle merken zijn vertegenwoordigd: van Fiat tot Ferrari, en van Mini tot Mercedes. Veelzijdigheid alom! 

youngtimer concours
Het Youngtimer Concours kent ook dit jaar weer een thema: reispaleizen. Van Lexus LS400 tot Daimler Double Six, en van 560 SEL tot Quattroporte: ieder merk voerde toentertijd een topmodel. Deze en andere luxe paarden kunnen zich inschrijven voor deelname. Auto’s worden gejureerd op staat, presentatie en originaliteit. 
 
Lees meer over 'Youngtimer Event' op 22 mei

24 Uur van Classic Park


Twee maanden voordat Classic Park in Boxtel een weekend lang in het teken zou staan van een echte trapautorace, heeft de organisatie besloten de 24 Uur van Classic Park af te blazen. Er zijn tot op heden onvoldoende teaminschrijvingen binnengekomen om een spannende race te kunnen garanderen. 

De 24-uursrace met door spierkracht aangedreven pedal cars stond gepland voor 18 en 19 juni dit jaar, het weekend waarin ook de legendarische 24 Uur van Le Mans verreden wordt. De inschrijving stond open voor teams van vrienden, collega's of sportclubs die de uitdaging van een echte duurrace voor het goede doel wel aandurfden.

Kijk op onze 'Agenda' voor uitgebreide informatie over onze festivals. Wij presenteren daar altijd de actuele en complete festivalagenda 2016, zodat u een prima overzicht heeft van de festivals. Een aantal festivals zijn gratis toegankelijk, voor de andere festivals zijn de entreetickets online verkrijgbaar. Deze informatie is per festival vermeld. Heel graag tot ziens bij Classic Park in Boxtel.
Classic Park Festivalagenda 2016
 
Datum Festival / Event
1 mei SCARB Alfa Romeo meeting
15 mei Red Classic
22 mei Youngtimer Event 2016
5 juni Generation Mini
12  juni Nationale Cabriodag
19 juni Classic Cars & Coffee
26 juni Tradition BMW
3 juli Swedish Connection
10 juli Concorso Italiano
17 juli Collection Française
31 juli Beetles in Boxtel
28 augustus Best of British
4 september Japan Classic Day
11 september Ford Mustang Family Day T.M.C.N.
18 september American Day
25 september Esperienza Alfa Romeo
1 oktober Particuliere verkoop
2 oktober PUUR. Park Porsche
9 oktober Edition Audi
16 oktober Supercars & Classics
versie 30 april 2016
Kijk voor meer en actuele informatie in de agenda op onze website.
Ga direct naar onze online 'Festivalagenda'

Lamborghini Diablo


Onderstaand een aantal foto's van onze Lamborghini Diablo die van een nieuwe laklaag is voorzien. De grijze lak, de originele kleur, heeft veel metallic flakes wat  in zonlicht een zeer mooi effect geeft. De kleurencombinatie van interieur en exterieur van de Diablo is door de eerste eigenaar goed gekozen en geeft de auto, in combinatie met de krachtige vormgeving, een prachtige uitstraling!

Lamborghini Diablo’s zijn zeer gevoelig voor aluminium corrosie. Dit begint met spinnetjes onder de lak en eindigt in grote gecorrodeerde plekken. Bijna elke Diablo heeft er last van. In de beginfase zijn deze spinnetjes niet goed waarneembaar, zeker niet voor de leek. Als de corrosie niet tijdig aangepakt wordt vraagt herstel de nodige pecunia.

Bij aankoop van onze Diablo stelden wij vast dat de Lamborghini door binnenslapen slechts last  had van minimale corrosie en de carrosserie was dan ook nog gaaf. Het interieur verkeert in een uitmuntende (nieuwstaat) conditie, wat voor een Diablo uniek te noemen is. Carrosserie en interieur maakten dat wij besloten om de Diablo een nieuwe laklaag te geven. Geen simpele “respray” maar een door vakmensen aan te brengen nieuwe laklaag waarvoor de auto grotendeels van zijn plaatwerk werd ontdaan. Wij vonden de auto er na aflevering door het autospuitbedrijf prachtig uitzien en dat vonden meer bezoekers van Classic Park. Praktisch direct vond de Lamborghini een koper en bij het  maken van deze tekst staat de auto bij de nieuwe eigenaar in de garage. 

Shop op Facebook


De shop bij Classic Park heeft sinds kort ook een eigen Facebookpagina!
Regelmatig zullen op deze pagina de leukste nieuwe artikelen, spetterende acties en andere nieuwtjes met betrekking tot de winkel gepost worden. Wil je dus als eerste op de hoogte zijn van alles wat met de shop te maken heeft, like dan onze pagina: www.facebook.com/ClassicParkShop

Classic Park

Koppenhoefstraat 14, 5283 VK Boxtel
T +31 (0)411 - 60 50 00

info@classicpark.nl

 
Share
Tweet
Forward
Share
+1
Copyright © 2016 Classic Park, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences