Copy
Share
Tweet
Forward
Share

Nieuwsbrief augustus 2016


Beste lezers,
 
In deze nieuwsbrief staan de Rolls-Royce Camargue en de Japan Classic Day centraal. Tevens blikken wij terug op gehouden events.

Allereerst vragen wij uw aandacht voor diverse interessante auto’s, die nieuw in onze collectie zijn gekomen, van onder andere de merken Rolls-Royce, MG, Citroën, Daimler, Porsche en Mercedes-Benz.
In the spotlight: Rolls-Royce Camargue
De Camargue (1975-1986) was de eerste naoorlogse Rolls-Royce die niet door het Britse bedrijf zelf werd ontworpen. Paolo Martin van het Italiaanse Pininfarina was verantwoordelijk voor het design van deze luxe-coupé dat, met zijn voor een Rolls-Royce hoekige en strakke belijning, zeer uiteenlopende reacties opriep. Interessant detail is dat het ontwerp van het dashboard is geïnspireerd op de instrumenten van een vliegtuig. De carrosserie werd vervaardigd door Mulliner Park Ward. De naam Camargue verwijst naar de Zuid-Franse kuststreek.

De automobiel werd in een zeer gelimiteerd aantal (529 stuks) gebouwd en was bij zijn lancering de duurste in serie geproduceerde auto. De Rolls-Royce kostte het zesvoudige van de toentertijd duurste Mercedes-Benz. Het was ook de eerste auto ooit met een volledig automatische airconditioning, naar verluidt had Rolls-Royce acht jaar gewerkt aan de ontwikkeling van dit systeem. In de jaren ’80 is een klein aantal Camargues geheel in het wit uitgevoerd, niet alleen het interieur en de lak waren wit maar ook alle normaliter verchroomde delen, met uitzondering van de grille. 

De Camargue deelde zijn platform met de Silver Shadow en Corniche maar was langer, breder en zwaarder dan de Silver Shadow. De bekende 6750cc V8-motor produceerde 220 pk (161 Kw) en was goed voor een topsnelheid van 192 km/h.

De Rolls-Royce Camargue die Classic Park aanbiedt is in 1977 nieuw geleverd in de Verenigde Staten en is sinds enige jaren in Europa. Een aantal jaren geleden is de auto overgespoten in de originele, fraaie bruine metallic kleur. De Camargue is verder niet gerestaureerd en heeft ook nog zijn oorspronkelijke interieur en notenhouten dashboard. Er staan slechts 31.920 mijlen (51.370 km) op de teller.

Technisch is de auto in zeer goede staat en heeft zojuist een beurt gehad. Daarbij zijn veel vitale onderdelen vervangen zoals remslangen, V-snaren, filters, vloeistoffen en de banden (White-Wall) rondom. De airco werkt zoals het hoort en de auto rijdt fantastisch.

Deze auto is ook te zien tijdens het festival  'Best of British' op zondag 28 augustus 2016. 
Bekijk de Rolls-Royce Camargue van Classic Park

Terugblik: 'ZONborrel'

Categorie
Borrelavond – Verenigde Ondernemers Contacten Boxtel - VOC & SPIN Boxtel.
 
Over dit project
Aantal gasten: 200
 
Wat een avond! Op donderdag 14 juli kwamen 200 ondernemers bij Classic Park die tijdens de ZONborrel live aanwezig waren bij de bekendmaking van de finalisten van de BOT (Boxtelse Ondernemers Trofee) 2016.

Classic Park feliciteert de finalisten en maakt een diepe buiging voor alle genomineerden. Wat een inzet en wat een passie bij alle ondernemers! 

Terugblik: 'Stam + De Koning'

Categorie
Start van de 'Bouwvak' 
 
Over dit project
Aantal gasten: 100
 
Op een zeepkist de bouwvak in!
Op vrijdag 29 juli was het Eindhovense Bouwbedrijf Stam + De Koning bij Classic Park te gast om op een leuke wijze de Bouwvakantie in te luiden.

Na een lekkere lunch werd het technische talent van alle werknemers ingezet om een snelle zeepkist te bouwen. Door verschillende spelletjes te winnen konden de teams shoppen in de speciale winkel om zo hun zeepkist nog meer te pimpen. Wat resulteerde in fantastische exemplaren!  Uiteindelijk moest er natuurlijk ook nog geracet worden, waarna er natuurlijk maar één terechte winnaar kon zijn.

Het fanatisme zorgde ervoor dat iedereen inmiddels behoorlijk trek had gekregen. Gelukkig bood de OerBBQ daarvoor de perfecte oplossing! Iedereen heeft genoten van de heerlijke stukken vlees die deze mannen met veel liefde vanaf de vroege ochtend bereid hadden. Deze bouwvakkers konden op geen betere manier hun bouwvak beginnen!
 

Japan Classic Day  


Op zondag 4 september 2016 organiseert Classic Park voor de derde keer het festival Japan Classic Day. Japan Classic Day wordt altijd druk bezocht door eigenaren en liefhebbers van elk type Japanse auto: klassiek, modern en/of exclusief. Tijdens deze dag is er speciale aandacht voor Mazda's met wankelmotor. De RX-7 club zal hiervoor een unieke collectie presenteren in de congresruimte. Deze collectie bestaat o.a. uit een Cosmo S110, R100, R130, RX-2,3,4,5,7 en 8! Deze prachtige collectie is zeker de moeite waard om Classic Park op 4 september te bezoeken.   

Meer informatie over over het festival Japan Classic Day leest u op onze website.  
Wie kent deze nog? Reclame It's a giant Suzuki.
Lees meer over 'Japan Classic Day' op 4 september

Terugblik: Concorso Italiano 


Op zondag 10 juli vond de eerste editie van Consorso Italiano bij Classic Park plaats. Het was een heerlijke zomerse dag in Italiaanse sferen met mooie Italiaanse bolides! Door de aanwezigheid van 1.500 bezoekers kijken wij terug op een zeer geslaagd festival.   
Classic Park Festivalagenda 2016
 
28 augustus Best of British
4 september Japan Classic Day
11 september   Ford Mustang Family Day T.M.C.N.
18 september American Day
25 september Esperienza Alfa Romeo
1 oktober Particuliere verkoop / Classic Cars & Coffee
2 oktober PUUR. Park Porsche
9 oktober Edition Audi
16 oktober Supercars & Classics
versie 5 augustus 2016
Kijk voor meer en actuele informatie in de agenda op onze website.
Ga direct naar onze online 'Festivalagenda'

Classic Park Shop: Sale 30%!

Nu in de winkel in Boxtel én online 30% korting op geselecteerde artikelen. Van een zomerse outfit uit de McGregor GP Monaco collectie, tot stijlvolle leren tassen van Claudio Ferrici!

Webshop: http://shop.classicpark.nl/
Facebook: https://www.facebook.com/ClassicParkShop/

Classic Park

Koppenhoefstraat 14, 5283 VK Boxtel
T +31 (0)411 - 60 50 00

info@classicpark.nl

 
Share
Tweet
Forward
Share
+1
Copyright © 2016 Classic Park, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences