Copy
Nieuwsbrief december 2018
View this email in your browser
Gemeente Peel en Maas overgestapt op lokale stroom van Peel Energie | om

De gemeente Peel en Maas stapt voor haar energievoorziening voor een gedeelte over op lokaal opgewekte stroom. Maar liefst veertien locaties van de gemeente krijgen vanaf begin 2019 hun stroom voortaan geleverd via energiecoöperatie Peel Energie | om. Dit lokale burgerinitiatief timmert hard aan de weg om zoveel mogelijk inwoners over te laten stappen op nieuwe energie. Dat is energie die in de eigen buurt is opgewekt uit duurzame energiebronnen, zoals zonne- en windenergie. Daarmee komt de gemeente weer een stap dichter bij een duurzaam Peel en Maas en stimuleert ze hiermee ook de inwoners om de energiedoelstellingen van de Rijksoverheid te halen.
 
Peel en Maas streeft er samen met inwoners en het bedrijfsleven naar om de gemeente in 2050 energieneutraal te krijgen. Daarom heeft zij een bewuste keuze gemaakt voor de afname van lokaal opgewekte energie: “Als gemeente Peel en Maas zetten wij stevig in op verduurzaming. Daarom konden we natuurlijk niet achterblijven en hebben we gekozen voor de meest lokale en groenste energie van Nederland via Peel Energie | om. Het mooie is dat we hiermee niet alleen onze eigen stroomvoorziening verduurzamen, maar ook die van onze inwoners. Omdat dit collectief geen winstoogmerk heeft, steken zij hun winst weer in nieuwe duurzame projecten in onze gemeente. Zo is het een win-winsituatie.”
 
Peel Energie | om zal de stroom lokaal gaan leveren aan de gemeente. Daarvoor is zij op dit moment bezig met de ontwikkeling van Windpark Egchelse Heide. Met de vijf windturbines binnen dit project kan de coöperatie voorzien in 75% van het particuliere stroomverbruik binnen de gemeente.  Peel Energie | om is trots om nu ook de gemeente te mogen verwelkomen: “Steeds meer inwoners van Peel en Maas zien het nut in van lokale duurzame energie. Als enthousiaste burgers wekken wij onze eigen energie op voor iedereen in de gemeente. Zodat we niet meer afhankelijk hoeven zijn van de grote energiereuzen of energie uit het buitenland. We willen iedereen in Peel en Maas meekrijgen. Dat de gemeente nu voor ons kiest, is een prachtige bevestiging van het vele werk dat we de afgelopen jaren hebben verzet. We hopen dat nu ook meer inwoners zich bij ons aansluiten, zodat we steeds grotere stappen kunnen gaan zetten voor de realisatie van onze eigen energievoorziening en zo energieneutraal worden.”
 
Over Peel Energie | om
 
Peel Energie | om is een van de bijna 40 lokale energiecoöperaties die zich hebben verenigd in om | nieuwe energie (al vier jaar op rij verkozen tot groenste energieleverancier van Nederland). Peel Energie | om wekt lokaal stroom op voor de inwoners van Peel en Maas en omstreken. Zij krijgen daarom 100% duurzame energie uit hun eigen buurt geleverd. Het collectief waar de coöperatie toe behoort, heeft geen winstoogmerk. Daarom worden de energieprijzen, vergeleken met andere leveranciers, steeds goedkoper en kan de opbrengst worden gebruikt om nieuwe energieprojecten te ontwikkelen. Meer informatie is te vinden op www.peelenergie.nl.
Energieprijzen 2019
De prijsstijgingen voor energie inkoop hebben zich tot medio oktober voortgezet, maar sindsdien lijkt de markt over zijn top te zijn en schommelt het heen en weer. De grondstoffen zijn wat in prijs gedaald met als gevolg dat de tarieven voor stroom en gas in de maand december iets lager zijn dan in november. Met de winter voor de deur is het onwaarschijnlijk dat de tarieven van stroom en gas verder zullen zakken aangezien er rekening moet worden gehouden met de beschikbaarheid bij de energiecentrales.
Zeker is dat de overheid de Energiebelasting en Opslag Duurzame Energie gaat verhogen per 1-1-2019. De kosten van de geleverde stroom en gas gaan voor de consument flink omhoog tot mogelijk enkele honderden euro's per jaar per huishouden. De werkelijke kostprijs van energie is slechts een derde van het bedrag, het overige tweederde deel zijn de opslagen en btw voor de overheid. De heffingskorting wordt verlaagd naar € 311,62 per jaar in 2019.
Peel Energie |om heeft de vaste leveringskosten per 1-10-2018 al verhoogd voor de vaste tarieven. Per 1-1-2019 wordt de stijging ook doorgevoerd bij de variabele tarieven. De consument betaald  € 39,60 per product per jaar, hiermee zijn we nog steeds goedkoper dan de meeste andere energieleveranciers. De netbeheerkosten (Enexis) worden doorberekend, voor elektra € 0,630894 en voor gas € 0,467423 per dag inclusief btw.
De klanten van Peel Energie |om hebben al persoonlijk bericht ontvangen over de wijzigingen per 1 januari 2019.
Coöperatie Peel Energie U.A. bedankt alle leden en klanten voor hun vertrouwen in 2018 en wenst iedereen gezellige Kerstdagen en een voorspoedig maar vooral een duurzaam 2019 toe.
Peel Energie actief op Twitter
Peel Energie is actief op Twitter. Wil je ons volgen, ga dan naar @PeelEnergie2014 of kijk op onze website www.peelenergie.nl. Geef je menig en re-tweet!
Contact?
Ons e-mail adres is: info@peelenergie.nl
telefoonnummer 077-3030670
 @PeelEnergie2014
@PeelEnergie2014
www.peelenergie.nl
www.peelenergie.nl


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Coöperatie Peel Energie U.A. · Industrieterrein 4 · Postbus 7201 · Panningen, Li 5981 AA · USA

Email Marketing Powered by Mailchimp