Copy
Nieuwsbrief december 2017
View this email in your browser
Informatie bijeenkomsten Windpark Egchelse Heide
De informatie bijeenkomsten voor omwonenden en belangstellenden om uitleg te geven omtrent Windpark Egchelse Heide zijn zeer positief geweest. Buurtbewoners kregen in Beringe, Meijel en Egchel informatie over de windmolens en alle aspecten die hiermee te maken hebben. De initiatiefnemers, de drie agrariërs Bongers, Hubers en Rooijakkers, Aelmans Adviesgroep, Greentrust en Coöperatie Peel Energie hebben gezamelijk de bijeenkomsten opgezet en bemand.

Wind levert Peel en Maas meer dan energie.
 “Nu weet ik tenminste op welke wijze een windpark functioneert en voor onze gemeenschap profijt kan opleveren. Windpark Egchelse Heide kiest voor een aanpak die echt iets voor de omgeving betekent”, aldus een kritische bezoeker van de laatste informatiemarkt van Windpark Egchelse Heide. Dezelfde persoon vervolgt: “Het is meer dan de eigen groene stroom”. Het is krachtig de woningen in de directe omgeving van de windmolens op voorhand te verduurzamen en het windparkfonds dat de komende 15 jaar de financiën biedt voor duurzame projecten waar we zelf een stem in hebben. Dit is uniek voor Peel en Maas.  Met recht aanjager van duurzaamheid binnen Peel en Maas”.
De gekozen aanpak van de initiatiefnemers van Windpark Egchelse Heide om 3 informatiemarkten te organiseren, heeft geresulteerd in de nodige 1-op-1 gesprekken. De toelichting vanuit de gemeente op de beleidsregels voor windenergie werkte verhelderend. Er was aandacht voor omwonenden die hun zorgen uitten over zaken als geluid en slagschaduw.  Tevens hebben bewoners uit de omgeving - aan de hand van zogenaamde visualisaties - een beter beeld gekregen van hoe het er uit gaat zien.
“Het is best intensief om in een kort tijdsbestek op 3 dagen van 16.00 – 20.00 uur met een groep van plm. 15 personen, de mensen te woord te staan, maar het was meer dan de moeite waard”, aldus projectleider Adrie van Oerle. ‘Bovendien hebben we de nodige aanmeldingen kunnen noteren voor deelname aan de klankbordgroep. Voor een project als een windpark is het belangrijk dat er een groep is die kritisch mee wil kijken en de ‘ogen en oren’ van de omgeving zijn”.
Peel Energie uit name van Jo van den Beucken kijkt eveneens met voldoening terug op de 3 informatiemarkten: “De insteek was om in gesprek te komen met de omgeving. Als dat in deze fase van het project direct leidt tot nieuwe afnemers van groene stroom via Peel Energie en aanmeldingen om financieel te gaan participeren in het windpark, is dan mooi meegenomen”.
 
Gemeente Peel en Maas heeft op 18 december ingestemd met de Voorwaardelijke Vergunning voor Windpark Egchelse Heide. Het plan ligt voor de zienswijze ter beschikking van 27 december tot 7 februari 2018 in het Huis van de Gemeente in Panningen.
Sunny voor nieuwe klanten
Nieuwe lokale klanten van Peel Energie ontvangen bij start levering van lokale, duurzaam opgewekte energie tijdelijk 3 Sunny's cadeau per aansluiting elektra of gas. Te besteden bij een aantal aangesloten bedrijven in de Gemeente Peel en Maas, o.a. Jumbo Panningen, People's Farm Maasbree.
De ruileenheid is bedacht en ontworpen door de heer Hans Kolk. De Sunny-economie omvat het duurzaam opwekken, gebruiken, ruilen en opslaan van energie. De Sunny heeft een waarde van 8400 kiloJoules, gebaseeerd op de dagelijkse energiebehoefte van een volwassen persoon. Hiermee wordt de Sunny gekoppeld aan duurzame energiebronnen, zowel in kWh als in Joules. De Sunny vertegenwoordigt een waarde van € 5,00 per stuk. Meer informatie over de Sunny op www.sunny-economy.com
Klanten Peel Energie krijgen eigen Online Omgeving
In de Nieuwsbrief van oktober hebben we u geïnformeerd over de introductie van het persoonlijke dossier waar u kunt inloggen bij  Peel Energie |om. Er blijken echter nog enkele kinderziektes in het programma te zitten waardoor de eigen Online Omgeving nog niet beschikbaar is. We hopen dat dit snel opgelost kan worden. Klanten ontvangen hierover nog persoonlijk bericht.
Na het inloggen zijn de persoonlijke gegevens zichtbaar en bestaat de mogelijkheid hier wijzigingen in aan te brengen. De Online Omgeving bevat de : Persoonlijke gegevens, Meterstanden, Termijnbedragen, Facturen en Aansluitingen. De dienstverlening vanuit Duurzame Energie Unie - Peel Energie is hierdoor verbeterd. Op termijn zullen de mogelijkheden nog verder uitgebreid worden. Klanten hebben nu zelf snel inzicht in hun gegevens. Natuurlijk blijft het mogelijk de klantenservice van Peel Energie te raadplegen voor vragen of opmerkingen via info@peelenergie.nl 
Energieleveranciers getest op duurzaamheid
Voor het derde jaar op rij staat =om, voorheen de Duurzame Energie Unie, op de eerste plaats in de lijst van duurzaamste energieleveranciers. 100% Nederlandse stroom en vergroend gas.
Bericht uit de Consumentengids november 2017.
Tevens heeft de Autoriteit Consument & Markt (ACM) een onderzoek gedaan naar de energierekeningen van de leveranciers. Deze moeten begrijpelijk en controleerbaar zijn voor de klant. Uit het onderzoek is gebleken dat er slechts 16 van de 40 energieleveranciers voldoen aan de eisen. OM behoort tot de groep die aan alle eisen voldoet. De 24 andere leveranciers zullen hun facturen moeten aanpassen op korte termijn om hun leveringsvergunning te behouden.
Peel Energie Loket
Om onze service uit te breiden zal het Peel Energie Loket m.i.v. november elke éérste zaterdag van de maand open zijn van 10.00 tot 12.00 uur. U kunt vrijblijvend binnenlopen voor informatie op gebied van energie en duurzaamheid. 
Andere bezoektijden na telefonische afspraak, telefoonnummer 077-3030670.
Adres: Ninnesweg 50, Panningen
Het bestuur van Coöperatie Peel Energie dankt alle leden en klanten voor het vertrouwen in 2017 en wenst iedereen een goed, gezond en energiek 2018
Peel Energie actief op Twitter
Peel Energie is actief op Twitter. Wil je ons volgen, ga dan naar @PeelEnergie2014 of kijk op onze website www.peelenergie.nl. Geef je menig en re-tweet!
Contact?
Ons e-mail adres is: info@peelenergie.nl
Afspraak maken Peel Energie Loket: telefoonnummer 077-3030670
 @PeelEnergie2014
@PeelEnergie2014
www.peelenergie.nl
www.peelenergie.nl


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Coöperatie Peel Energie U.A. · Industrieterrein 4 · Postbus 7201 · Panningen, Li 5981 AA · USA

Email Marketing Powered by Mailchimp