Copy
Nieuwsbrief oktober 2017
View this email in your browser
Week van de Duurzaamheid van 8 t/m 14 oktober 2017
Energiebeurs Beringe wederom geslaagd
In oktober 2016 is de coöperatie Peel Energie het project "de Wijk in " gestart in Beringe met een informatieavond voor bewoners van de Gemeente Peel en Maas en in het bijzonder voor de inwoners van Beringe. In navolging hiervan vond er op zaterdag 9 september de Energiebeurs in Gemeenschapshuis de Wieksjlaag plaats. De standhouders met diverse duurzame producten waren zeer tevreden over de opkomst en belangstelling van de bezoekers.
Tijdens de Energiebeurs is ook de Sunny gelanceerd. De ruileenheid is bedacht en ontworpen door de heer Hans Kolk. De Sunny-economie omvat het duurzaam opwekken, gebruiken, ruilen en opslaan van energie. De Sunny heeft een waarde van 8400 kiloJoules, gebaseeerd op de dagelijkse energiebehoefte van een volwassen persoon. Hiermee wordt de Sunny gekoppeld aan duurzame energiebronnen, zowel in kWh als in Joules. De Sunny is niet gemaakt van fossiele producten maar van zetmeelproducten en geproduceerd m.b.v. stroom van eigen zonnepanelen.
Nieuwe lokale klanten van Peel Energie ontvangen bij start levering van lokale, duurzaam opgewekte energie 3 Sunny's cadeau per aansluiting elektra of gas. Te besteden bij een aantal aangesloten bedrijven in de Gemeente Peel en Maas. De Sunny vertegenwoordigt een waarde van € 5,00 per stuk.
Klanten Peel Energie krijgen eigen Online Omgeving
Vanaf oktober is het mogelijk voor klanten van Peel Energie om in te loggen naar hun gegevens in de eigen Online Omgeving. De klanten zullen bericht ontvangen met de persoonlijke gebruiksnaam en wachtwoord. Inloggen gaat via de website www.samenom.nl de nieuwe naam van de Duurzame Energie Unie.
Na het inloggen zijn de persoonlijke gegevens zichtbaar en bestaat de mogelijkheid hier wijzigingen in aan te brengen. De Online Omgeving bevat de : Persoonlijke gegevens, Meterstanden, Termijnbedragen, Facturen en Aansluitingen. De dienstverlening vanuit Duurzame Energie Unie - Peel Energie is hierdoor verbeterd. Op termijn zullen de mogelijkheden nog verder uitgebreid worden. Klanten hebben nu zelf snel inzicht in hun gegevens. Natuurlijk blijft het mogelijk de klantenservice van Peel Energie te raadplegen voor vragen of opmerkingen via info@peelenergie.nl 
Mijlpaal behaald: 100ste klantaansluiting actief
In het uitbreidingsplan Giel Petershof, op Klaassenhof in Egchel, is onlangs gestart met de bouw van de woning van Peter Hanssen en Inge van de Berg. Peel Energie levert de stroom op deze bouwaansluiting. Een memorabel moment: de eerst bouwaansluiting voor de lokale energieleverancier Peel Energie en tevens de 100ste klant die aangesloten  wordt.
De lokale Omproep Peel & Maas geeft aandacht aan dit heuglijke feit in de uitzending van Blik op de Maand. 
Coöperatie Peel Energie wenst Peter en Inge veel succes en woongenot in hun duurzaam te bouwen woning voorzien van lokale energie.
Windmolenpark Egchelse Heide
Het college van B&W van Peel en Maas heeft op 18 september j.l. ervoor gekozen de vergunningsaanvraag van Windpark Egchelse Heide, waarin coöperatie Peel Energie deelneemt, in behandeling te nemen. Dat betekent dat Windpark Beringe als terugvaloptie gaat dienen. Wethouder Paul Sanders: "Egchelse Heide zit een stuk verder in de procedure, heeft al diverse onderzoeken afgerond en de vergunning is al in maart aangevraagd. Voordat er daadwerkelijk gebouwd kan worden zal er eerst meer draagvlak onder de omwonenden gecreërd moeten worden."
De 5 windmolens komen in lijnopstelling langs de Haambergweg te staan, parallel aan de windmolens van Windpark Neer. Op het grondgebied van Egchel zijn 2 windmolens en in Beringe zijn 3 stuks gepland. De molens verbinden als het ware de dorpen Egchel, Panningen en Beringe. Het project wordt ontwikkeld op een van de weinige plekken in Limburg waar een windmolenpark kan/mag worden ontwikkeld. Het project is van en voor de inwoners van Peel en Maas. Het windmolenpark biedt straks voordelen waarvan de gehele gemeente Peel en Maas duurzaam kan meeprofiteren. De direct omwonenden vanuit de project uitrol, de inwoners van Peel en Maas kunnen participeren in de windmolens. Een groot deel van de winst komt beschikbaar voor het stimuleren van duurzaamheidsprojecten in Peel en Maas.
Naast het communicatietraject moet nu ook de financiering geregeld gaan worden.

Naamwijziging Duurzame Energie Unie op 26 september 2017
Het duurzaamste energiecollectief van Nederland krijgt een nieuwe naam. De Duurzame Energie Unie wordt =om.  Kort en krachtig, onderscheidend, helder als de zon, fris als de wind. Samen sterk, samen om. De 35 lokale energiecoöperaties waarvan Peel Energie er één is, gaat mee met de naamswijziging. Onze nieuwe naam in dit samenwerkingsverband is Peel Energie | om
De nieuwe website www.samenom.nl is in de lucht. Hier kunt u alle informatie vinden van de groenste energieleverancier in Nederland en ook aanmelden om klant te worden van Peel Energie kan via deze website. Uiteraard kan dat ook nog steeds via onze eigen website www.peelenergie.nl
De huidige diensten van de Duurzame Energie Unie, = om blijven gehandhaafd en zelfs uitgebreid met een Online Omgeving voor de klanten.
 
Peel Energie Loket
Om onze service uit te breiden zal het Peel Energie Loket m.i.v. november elke eerste zaterdag van de maand open zijn van 10.00 tot 12.00 uur. U kunt vrijblijvend binnenlopen voor informatie op gebied van energie en duurzaamheid. 
Andere bezoektijden na telefonische afspraak, telefoonnummer 077-3030670.
Adres: Ninnesweg 50, Panningen
Peel Energie actief op Twitter
Peel Energie is actief op Twitter. Wil je ons volgen, ga dan naar @PeelEnergie2014 of kijk op onze website www.peelenergie.nl. Geef je menig en re-tweet!
Contact?
Ons e-mail adres is: info@peelenergie.nl
Afspraak maken Peel Energie Loket: telefoonnummer 077-3030670
 @PeelEnergie2014
@PeelEnergie2014
www.peelenergie.nl
www.peelenergie.nl


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Coöperatie Peel Energie U.A. · Industrieterrein 4 · Postbus 7201 · Panningen, Li 5981 AA · USA

Email Marketing Powered by Mailchimp