Copy
Nieuwsbrief juni 2018
View this email in your browser
Algemene Verordening Gegevensbescherming
Nu de nieuwe Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) is ingegaan op 25 mei a.s. willen we graag hierop ingaan.
Je hebt in het verleden contact gehad met coöperatie Peel Energie U.A. en je emailadres achtergelaten om de Nieuwsbrief te ontvangen. De bij ons bekende persoonsgegevens van jou bestaan enkel uit je naam en emailadres.
Wij geven geen adressen door aan andere partijen.
Wil je de Nieuwsbrief blijven ontvangen en op de hoogte blijven van activiteiten van onze coöperatie en duurzame ontwikkelingen, hoef je geen verder actie te ondernemen.
Je kunt je ten alle tijden afmelden onderaan deze nieuwsbrief.
Het Peel Energie Loket is tijdelijk gesloten van juni tm augustus i.v.m.verhuizing en vakantieperiode.
Voor vragen stuur een email naar info@peelenergie.nl
 
Start nieuw project "Zon voor Asbest"
Op 17 mei j.l. is op feestelijke wijze de aftrap verricht voor het project "Zon voor Asbest". Door de samenwerking van Peel Energie en Leudal Energie is het mogelijk om een start te maken met het saneren van 6200 m2 asbest op daken van agrarische bedrijven in de gemeente Peel en Maas en Leudal. Het project ligt aan de Boerderijweg in Neer en Karissendijk in Egchel. In totaal doen zeven agrarische bedrijven mee aan deze pilot. Na het verwijderen van de asbest zullen er in totaal 6300 zonnepanelen geplaatst worden. Wethouder Paul Sanders, Duurzaamheid, verrichtte de aftrap door een stuk asbest te verwijderen van de koestal op de Karissendijk 14, natuurlijk volgens de voorschriften asbestverwijdering en met voldoende veiligheidsmaatregelen.
Het project ZVA aan de Boerderijweg kent meerdere doelen nl:
- de asbestsanering wordt terugbetaald door mbv zonnepanelen opgewekte stroom,
- het opgewekte vermogen op de daken 1.620 MW per jaar(groene energie) is beschikbaar voor gemeente Leudal en gemeente Peel en Maas,
- de start van de asbestsanering waarvan het laatste asbestdak in 2024 verwijderd moet zijn. 
 
Alle asbesthoudende daken moeten in 2024 gesaneerd zijn, dat heeft de Tweede Kamer vastgelegd. Door de samenwerking van Peel Energie met Leudal Energie is een uniek project tot stand gekomen over de gemeentegrenzen heen. Volgens planning zijn de daken eind juli asbestvrij en kunnen er zonnepanelen geplaatst worden. 
Gemeente Peel en Maas energieneutraal maken
De Gemeente Peel en Maas, Coöperatie Peel Energie en middelbare school het Bouwens hebben gezamelijk aan een groot aantal studenten van de Technische Universiteit Eindhoven de vraag voorgelegd: Hoe kunnen we onze gemeente in 2030 energieneutraal maken? 
De gemeente Peel en Maas wil de uitslagen gebruiken in hun Duurzaamheidsvisie 2030.
Door de studenten is, vanaf de aftrap in februari 2018, onderzoek gedaan bij een aantal ondernemers die al bezig zijn met energietransitie, zoals geothermie, wind- en zonne-energie. Wat is er noodzakelijk en wat is mogelijk, wat zijn de verbruiken binnen de gemeentegrenzen en hoe zijn deze verdeeld?
Het eindrapport van de TUE studenten is op 19 juni gepresenteerd in het Huis van de Gemeente en op het Bouwens voor aankomend studenten.
Kort samengevat blijkt het energieneutraal maken van een gemeente veel complexer te zijn dan verwacht. Niet alleen op financieel vlak, maar ook als plattelandsgemeente met veel glastuinbouw. Het gasverbruik is enorm hoog en kan door de veel duurdere alternatieven voorlopig moeilijk vervangen worden. Opslaan van energie en transport via netwerken voor een stabiele levering bij alle klanten moet nog verfijnd worden.
De Gemeente, ondernemers, particulieren en coöperatie Peel Energie moeten samen aan de slag om de weg naar de Duurzaamheidsvisie 2030-2050 te realiseren. Samen omdenken en samen hieraan werken.
Klantenportaal is actief
De klanten van coöperatie Peel Energie kunnen sinds kort inloggen om hun gegevens in te zien en te wijzigen. OM energie heeft de portal landelijk ingevoerd  om hun klanten meer inzicht te geven in eigen gegevens, verbruik, facturen, voorschot en dergelijke. In de toekomst zullen er nog meer mogelijkheden bijkomen. Alle klanten hebben inmiddels de inlogcodes ontvangen en kunnen ermee aan de slag. De klantenservice via info@peelenergie.nl blijft natuurlijk ook bereikbaar voor vragen.
Urgenda organiseert de Elfwegentocht
Stichting Urgenda, o.a. bekend van de duurzame voettocht naar de Klimaattop in Parijs, organiseert nu de Elfwegentocht naar Friesland. Doel hiervan is de bewustwording en het afsluiten van al het fossiele verkeer. Telkens vanaf een andere provinsie naar Friesland met allerhande vervoersmiddelen.
Volg de Elfwegentocht van Urgenda dagelijks op de NOS televisie na Nieuwsuur van 1 tm 14 juli.
Peel Energie actief op Twitter
Peel Energie is actief op Twitter. Wil je ons volgen, ga dan naar @PeelEnergie2014 of kijk op onze website www.peelenergie.nl. Geef je menig en re-tweet!
Contact?
Ons e-mail adres is: info@peelenergie.nl
Afspraak maken Peel Energie Loket: telefoonnummer 077-3030670
 @PeelEnergie2014
@PeelEnergie2014
www.peelenergie.nl
www.peelenergie.nl


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Coöperatie Peel Energie U.A. · Industrieterrein 4 · Postbus 7201 · Panningen, Li 5981 AA · USA

Email Marketing Powered by Mailchimp