Copy
Nieuwsbrief september 2018
View this email in your browser
Maandelijks overzicht van verbruik
In de Nieuwsbrief van juni 2018 heeft u gelezen dat het klantenportaal actief is. Klanten kunnen hier inloggen en hun persoonlijke gegevens bekijken en wijzigigen. De volgende stap is het maandelijks toezenden van een email met de verbruiken en het kostenoverzicht. Dit is alleen mogelijk bij klanten met een "slimme meter", die uitgelezen kan worden door de netbeheerder. De stroom- en gas verbruiken kunnen worden vergeleken met de verbruiken van het vorafgaande jaar (indien deze data beschikbaar is). Ook het geschatte jaarverbruik kunt u terugvinden op dit overzicht.
Peel Energie |om komt hiermee tegenmoet aan de wensen van klanten die graag regelmatig een overzicht en controle willen houden op hun energieverbruik.
Verhoging vaste leveringskosten
Met ingang van oktober 2018 zullen de vaste leveringskosten verhoogd worden van € 36,- naar € 39,60 per jaar, per aansluiting. Deze kosten zullen door andere energieleveranciers ook verhoogd worden wegens oplopende kosten. In vergelijking met een aantal andere leveranciers komt ook na de prijsstijging Peel Energie |om met de meest gunstige kosten voor vaste leveringen.
Op www.peelenergie.nl staat een overzicht van de actuele tarieven en leveringskosten.
Het Peel Energie Loket is tijdelijk gesloten i.v.m. verhuizing naar een nieuwe lokatie.
Voor vragen stuur een email naar info@peelenergie.nl
 
Mysteryland deels op lokale zonne-energie
Op het voormalige Floriadeterrein in de gemeente Haarlemmermeer heeft op 24,25 en 26 augustus Mysteryland plaatsgevonden. Het festival draaide voor 25% op duurzame energie opgewekt door zonnepanelen op een naastgelegen opslagloods. Organisator ID&T is daarvoor een samenwerking aangegaan met de gemeente Haarlemmermeer, Recreatieschap Noord Holland, ondernemer Jos Koeckhoven en lokale energieleverancier Tegenstroom |om. De ambitie is uitgesproken om binnen drie jaar volledig op duurzame stroom te draaien. Tijdens het festival werd de stroom opgeslagen in vier Green Batteries en gebruikt voor de stroomvoorziening op de camping. Hiermee werd 7250 liter dieselolie bespaard en 19 ton CO2 minder uitgestoten.
Voor de volgende editie van Mysteryland zullen deze cijfers minimaal verdriedubbeld worden.

Foto:Jur Engelchor
De zonnepanelen op de opslagloods van Jos Koeckhoven met op de achtergrond het campingterrein en het team dat zonnestroom mogelijk maakte.
Windpark Egchelse Heide
Achter de schermen wordt hard gewerkt aan de uitwerking van Windpark Egchelse Heide. De ingediende zienswijzen van dit project liggen bij de bestuursrechter en zullen medio januari behandeld worden door de rechtbank. Afhankelijk van de uitspraak zal de start van de vijf windmolens mogelijk zijn in de tweede helft van 2019.
Dutch Earth Week 2018
Op initiatief van de Provincie Limburg vindt in de week van 8 tot 14 oktober de Dutch Earth Week 2018 plaats, met als thema in 2018 : Turn it!
Het doel is met name voor burgers en bedrijven bewustwording te creëren over de energietranistie, verandering naar gasloos en circulariteit. Dit begint bij jezelf en op je werk. Durf anders te denken en te doen. Er worden in diverse Limburgse steden  lezingen en activiteiten over dit onderwerp georganiseerd, zie www.dutchearthweek.nl 

Dag van de Duurzaamheid 2018 is op woensdag 10 oktober.
Een mooie dag om klant en/of lid te worden van Peel Energie, de lokale energiecoöperatie die gaat voor een energieneutrale en duurzame gemeente Peel en Maas.
Aanmelden kan via www.peelenergie.nl 
Jij doet toch ook mee !!
Peel Energie actief op Twitter
Peel Energie is actief op Twitter. Wil je ons volgen, ga dan naar @PeelEnergie2014 of kijk op onze website www.peelenergie.nl. Geef je menig en re-tweet!
Contact?
Ons e-mail adres is: info@peelenergie.nl
Afspraak maken Peel Energie Loket: telefoonnummer 077-3030670
 @PeelEnergie2014
@PeelEnergie2014
www.peelenergie.nl
www.peelenergie.nl


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Coöperatie Peel Energie U.A. · Industrieterrein 4 · Postbus 7201 · Panningen, Li 5981 AA · USA

Email Marketing Powered by Mailchimp