Copy
așa că guess who's back?
 
Aici puteți apăsa ca să citiți ce-am mai scris până acum.
 
Mă scuzați, știrile mele au fost într-o vacanță prelungită prin țările calde, le-a fost bine până au început să primească telegrame cu ultimatumuri de la admiratori: hai înapoi, că 2016le ăsta își face de cap cu vești nefaste, vrem și noi să ne tratăm browser-ele cu tab-uri mai prietenoase.
Aici sunt. Să începem.

Gif-ul de sus e al lui Laurène Boglio, să știți.
 


#De la noi din ogradă

 
 • Un nou locatar al Colorhood-ului este Ana Ban Ana, adorabila care se ocupă cu îmblânzirea Cailor Verzi pe Pereți, pe care-i știți de câțiva ani buni. Ana și-a pus bateriile de ilustrator și a început să facă niște minunății pe care aveți voie să le luați acasă. Exemplu:


   
 • Artpi continuă seria de orașe imaginare: ne-a făcut KO cu cea mai recentă ilustrație pe care ne-a adus-o la atelier. Gata, e pe site.
   
 • La sfârșitul lui septembrie, am sărbătorit-o pe Mura cu un eveniment de lansare care s-a lăsat cu praf de cretă în palme și gropițe în obraji: caligrafie live pe terasa de la Expirat Halele Carol, unde invitații au făcut cunoștință cu lucrările ei.
   
 • Andreea Dobrin Dinu m-a fascinat pe viață cu ilustrațiile pe care ni le-a trimis tocmai din Hamburg. Culori, forme, veselie, tot ce trebuie:


   
 • Saddo a fost ultra-productiv în ultimele luni: arta lui învelește cărți, acoperă pereți întregi din locuri publice (în Barcelona, Viena, Sibiu, București) sau mai puțin publice. Abia aștept s-ajung la J’ai Bistrot în Târgu Mureș să văd wallpaperul cu porcușori.
   
 • Livia Coloji aleargă de colo-colo și face tot felul de magii: a avut recent o expoziție delicioasă în Portugalia, s-a implicat acum într-un proiect internațional pentru susținerea educației și a fetelor curajoase, ține tot felul de prezentări și ateliere creative pentru oameni mici și oameni mari. Abia aștept să mă teleportez la ea să stăm la povești.
   
 • Madi Andronic a ilustrat afișul Festivalului Kinodiseea, probabil l-ați văzut deja prin oraș și v-a plăcut.
   
 • George Roșu a dat Brașovul din mână pe Clujul de după gard. Și-i place. Deja s-a expus prin oraș, aseară a avut vernisaj la Cărturești – 1986: Când s-a întors bunica mea din Germania. O serie de desene-texte care-ți înmoaie inima și te trimit într-o călătorie fără bilet printre visele din copilărie, când îți doreai să spargi ecranul televizorului să-ți iei de acolo jucăriile sau dulciurile preferate. Îmi doream. Dar nu mă puteam hotărî, dacă apărea ceva mai bun în reclama următoare și-mi părea rău? Iar m-am scufundat în amintiri, e vina ta, George Roșu. Eu am avut acces VIP la expoziție, online, să sperăm că artistul o va face disponibilă în viitorul apropiat și publicului neclujean. 
   
 • Vali Petridean a mai ilustrat încă o carte de poezii scrisă de Carmen Tiderle – În orașul Bucurville. Dacă puneți mâna pe ea (pe carte, nu pe Carmen), s-ar putea să râdeți mai mult și mai zgomotos decât se cuvine, ilustrațiile completează perfect versurile și te lovesc sub centură cu supradoze de hlizeală.
   
 • Aitch, Mădălina Andronic, Carine Arnakis, Cristina Barsony, Matei Branea, Kitra, Alina Marinescu, Saddo, Maria Surducan sunt câțiva dintre ilustratorii noștri care au fost invitați să expună în cadrul News From Nowhere, la POINT Art Hub, în București. Expoziția e deschisă până pe 8 ianuarie 2017, iar vernisajul e mâine seară, de la 7.
 

#Alte arte, alți artiști și nu numai

 
 • Uneori mă uit la acest Pământ de sus: glittering.blue. Cu excepția unui supertaifun, totul pare OK de la distanța aia.
   
 • Cred că Planet Earth e de vină, dar tot dau peste hărți frumoase: de aici se pot downloada pdf-uri printabile cu hărți topografice (mi se pare că doar America e mapată), iar aici, fiți atenți, e o colecție de endpaper maps – hărți printate pe primele și ultimele pagini ale cărților, sigur ați mai văzut. 
   
 • Sute de cuvinte pentru iubitorii de cuvinte.
   
 • Un longread pentru oamenii cu literele, nu scriitorii, ceilalți – typographerii, despre cum pot fonturile să ne salveze viața (titlu cheesy, I know).
   
 • Poftiți aici: museumofwifi.com. Cuiva i-au plăcut atât de mult denumirile wifi-urilor de cartier încât s-a gândit să le adune într-o colecție online.
   
 • Eek. Cum arătau cele mai faimoase site-uri când au apărut pe lume
   
 • Nu dormim aproximativ 1000 de minute pe zi, aici e și un grid printabil cu 100 de căsuțe cu câte 10 minute de trăit, prin care ne putem monitoriza minutele și zilele, dacă am luat-o un semi-pic razna.
   
 • Referințe artistice plantate în episoadele BoJack Horseman.
   
 • Și, wait fir it, Khaleesi, complotul plasării de artă conceptuală pe platourile serialului Melrose Place. Member Melrose Place? Membeeer.
   
 
Hasta la vista. Și, rogu-vă, dați și voi mai departe dacă vă place, ca să nu mai fiu tentată să hibernez mai mult decât e cazul.
 
Ia cu tine și inima, inima mea. Bine, nu a mea, a Murei:
30 flowers in a heart,
de Mura
30 flowers in a heart, de Mura
Colorhood

Cu drag & drop, 
Ramona Chirica
 
Newsletter dedicat comunității pasionaților de ilustrații și povești din România.
Nu uita de follow și inimă și like și pin:
Facebook
Facebook
Instagram
Instagram
Tumblr
Tumblr
Pinterest
Pinterest
Website
Website
Copyright © 2015 Colorhood.com, Toate drepturile rezervate.
Primești newsletter-ul ăsta pentru că ți-a plăcut la un moment dat de noi (sperăm că nu ți-a trecut).

Ne poți scrie la adresa:
hello@colorhood.com

no more goodies for me    still interested, but 
 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Artficionada · Bucharest, Sector 5 · Bucharest 000111 · Romania

Email Marketing Powered by Mailchimp