Copy
Mă scuzați dacă deranjez,
butonul de dezabonare e mai jos. 
 
Aici puteți apăsa ca să citiți în browser ce-am scris până acum.
Ilustrație © Eleonora Arosio
 
Știu c-a mai fost Eleonora în header, dar nu pot să mă abțin. Dac-aș avea cum, mi-aș umple casa numai cu ilustrațiile ei. Mood-ul ăsta de floarea-soarelui perpetuă îl am de câteva săptămâni, de când reușesc să dorm cât un arici (10,1 ore). Sau cât un delfin (10,4 ore). Sau cât o rață (10,8 ore). Asta după câteva luni de dormit, în cel mai bun caz, cât o oaie (3,8 ore).
Când nu dorm, mai fac câte-o expoziție, mă mai îngrop în acte greu de tradus, mă enervez în șoaptă pe internet, apoi mă scufund în istoriile lumii pe care o înțeleg din ce în ce mai puțin, mă bucur de ploaie prin balcon și mai fac una-alta cu speranța unui fulger mai revelator. Gând la gând, se mai întâmplă să aud că și alții se comportă la fel, și nu-i chiar rău:
"Something really important I've learned about creative practice is that very often, quantity leads to quality. Which is to say this: make a lot of crap, and eventually, some of it won't be." (Mitch Goldstein


"Beautiful things grow out of shit. Nobody ever believes that. Everyone thinks that Beethoven had his string quartets completely in his head — they somehow appeared there and formed in his head — and all he had to do was write them down and they would be manifest to the world. But what I think is so interesting, and would really be a lesson that everybody should learn, is that things come out of nothing. Things evolve out of nothing. You know, the tiniest seed in the right situation turns into the most beautiful forest. And then the most promising seed in the wrong situation turns into nothing. I think this would be important for people to understand, because it gives people confidence in their own lives to know that’s how things work." (Brian Eno, via Austin Kleon)

În concluzie, în vara asta îmi propun să mă bucur în continuare de partea rece a pernei (în germană se cheamă kissenkuhlelabsal)
, să produc a lot of shit și să-i culeg roadele prin toamnă. Ceea ce vă doresc și vouă :) 

 

          Ce s-a mai întâmplat pe la noi prin ogradă 

 
 • Am deschis o nouă expoziție de ilustrație la Receptor - Cărturești and Friends:
  Și poveștile merg în vacanță. Împreună cu Cărturești, am invitat 5 ilustratori să-și imagineze personaje literare celebre în ipostaze hedoniste, de vacanță. Îi avem pe Romeo și Julieta, pe Don Quijote și Rocinante, Sherlock Holmes și Dr. Watson, Moby Dick și Gregor Samsa, imaginați de Ana Bănică (Ana Ban Ana), Oana Ispir, Dragoș Boțcău, Mura și Adelina Butnaru. Vă invit la o sesiune de quinetoterapie (pe Quinet 9), să vedeți ilustrațiile și să răsfoiți bunătățile pe care le aduce Vlad, oricând până la sfârșitul lui august. 

   
 • Adelina povestește aici cum a ilustrat Sfaturi pentru fetițe de Mark Twain, cartea care a câștigat premiul cel mare anul trecut la Cele mai frumoase cărți. BTW, dacă aveți cărți frumoase, puteți să le înscrieți în concurs până pe 3 august.
   
 • Ana Ban Ana va urca pe scena Creative Mornings vineri, să povestească despre viața de freelancer, despre ilustrații și activism. Am încurajat-o să spună și povestea cu mafioții, hehe. 
   
 • George Roșu este aproape NSFW.
   
 • Tot ce-mi doresc de ziua mea care se apropie e să trăiesc în ilustrația asta a Alinei Marinescu
   
 • La Timișoara se întâmplă un festival pe nume Ceau, Cinema! Festival de Buzunar. Identitatea lui de anul ăsta a fost ilustrată de Răzvan Cornici, iar Lia Pfeiffer și Dan Ungureanu i-au dus ilustrațiile mai departe transformându-le în trofee 3D.
   
 • Și tot prin Timișoara o auzim pe Ana Kun povestind în engleză despre ce mai face și desface. Iar aici e o lucrare #fărănumăr la care lucra și când s-a pricopsit cu mine în vizită, anul trecut. 
   
 • Kitră a comis o artă nouă în Hamburg: puteți vedea Babel dacă ajungeți pe-acolo până pe 19 august. 
   
 • Saddo nu se mai satură de cățărat pe pereții lumii: recent a pictat câteva murale pentru Matka (o asociație tare nice care vrea să facă învățatul mai frumos și mai catchy pentru copii), iar acum pare să fie în Seattle, cu alte treburi mărețe
   
 • Aici e un gif cu Electric Castle de la Mircea Pop. 
   
 • Îmi doresc foarte mult această ilustrație minunată de la Mădălina. Also, mi-a șoptit cineva că are un newsletter nou, unde o să anunțe tot felul de delicatessen. Rare și bune, eu m-am abonat 

   

   

         Alte arte, alți artiști și nu numai 

 
 • Când mergi la muzeu și ți-ai dori să vezi mai multe etichete For kids
   
 • Îmi place mult arta asta neintenționată: graffitiremovals.org.
   
 • Apropo de artă neintenționată: știți ce e un Thomasson? Un Thomasson este o relicvă arhitecturală, inutilă, dar care, cumva, e lăsată să existe. Exemple aici. România e țara Thomasson-ilor, vă dați seama. 
   
 • mnmll.ist e o (minima)listă cu lucruri minimaliste. 
   
 • HOMER vs HOMER de Eike König e cevaaaaa. 
   
 • "The Erasures" - o colecție de picturi pe pânză un pic cam șterse.
   
 • Iar aici sunt niște panouri și bucăți de signalectică industrială traduse fermecător în ulei pe pânză de Kellie Talbot. 
   
 • Între timp, a apărut un font pentru oamenii care suferă de dislexie
   
 • Of, infograficul ăsta de la Mr. Bingo. De asemenea, prosopelul People who voted for Brexit who are now dead și pernuța Trump.  

   
 • Also: "We need to remove the 'R' from Freelance, its causing some confusion."
  (Ryan Chapman
    
   
 • THIS: "People often make the mistake of confusing generosity with selflessness. As writer Caroline McGraw observes, “We’ve been conditioned to believe that being kind means being available 24/7.” Being an effective giver isn’t about dropping everything every time for every person. It’s about making sure that the benefits of helping others outweigh the costs to you."  Beat Generosity Burnout, Adam Grant and Reb Rebele. 
   
 • "Where there once was FOMO, there’s now contentment."  Social Media Sabbatical, Jarrett Fuller.
   
 • Annushka face torturi de artă la Moscova. Torturi comestibile, nu vă gândiți la altceva. 
   
 • Phillipa Rice scoate înc-o carte pe care-aș fi scos-o eu. Dac-aș fi fost Phillipa Rice. O ador, wish listed la prima vedere.
   
 • Nancy s-a întors și e delicioasă, Olivia Jaimes știe ce face.  
   
 • Un centenar de 100 (de mii) de ori mai frumos sărbătorit: lubalin100.com este site-ul care celebrează 100 de ani de la nașterea unuia dintre cei mai apreciați designeri/typographers din istorie - Herb Lubalin.
   
 • Pe 20 iulie s-au împlinit 49 de ani de la marele pas al omului pe Lună. Dar uitați și-un reminder (via Gray) despre gunoaiele lăsate pe-acolo, că oameni suntem.
   
 • Îmi plac radiourile de pe net, nicecream.fm ascult de când era în fașă, iar zilele astea am descoperit și milkywaves.live, care are playlisturi foarte bune, yum.
   
 • Pentru unul dintre cursurile de la Master am avut de cercetat un obicei alimentar. Mi-am ales semințele, hehe. Și aici sunt câteva highlight-uri din mini-cercetarea mea, dacă vreți să vedeți niște exemple de înrudiri între artă și semințe.
   
 • În încheiere, vă las niște drone înaripate: porumbeii care făceau fotografii din cer la începutul secolului XX. Such majestic!
   


   
 
Hasta la vista. Și, dacă vă place newsletterul ăsta (detalii despre el), share-uiți-l c-un prieten. 
PS: Încă suntem în proces de mutare a atelierului, deci așa s-ar explica liniștea din
cartier. Dar revenim la toamnă, sperăm, cu noutăți. 
 
Colorhood

Cu drag & drop, 
Ramona Chirica
artficionada.ro
 
Newsletter dedicat comunității pasionaților de ilustrații și povești din România. 
 

Nu uita de follow și inimă și like și pin:
Facebook
Instagram
Pinterest
Website
Copyright © 2018 Colorhood.com, Toate drepturile rezervate.
Primești newsletterul ăsta pentru că ți-a plăcut la un moment dat de noi (sperăm că nu ți-a trecut). Dacă nu mai vrei să ne cuibărim în inboxul tău, te poți dezabona oricând apăsând butonul de unsubscribe de mai jos. 

Ne poți scrie la adresa:
hello@colorhood.com


no more goodies for me    still interested, but 
 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Artficionada · Bucharest, Sector 5 · Bucharest 000111 · Romania

Email Marketing Powered by Mailchimp