Copy
Iar m-am inundat cu tab-uri. 
Se scurg și pe pereții vecinilor:    
 
Aici puteți apăsa ca să citiți în browser ce-am scris până acum.
 
Un posibil slogan pentru acest newsletter: 
posibil săptămânal, probabil bimensual.
Am lipsit săptămâna trecută, m-am gândit să nu mă pierd printre acele mailuri, dar săptămâna asta nu mi-am dat voie să chiulesc. Și pentru că mă simt cu musca pe căciulă, aduc cadouri.
Primul: 11 pitici desenați de polonezul Jerzy Flisak în urmă cu 50 de ani, pitici care nu au văzut internetul până azi. I-am pozat și i-am adunat pe toți la un loc. Și pe retrograd, și pe progresist, și pe pudic, și pe autostopist. Unul dintre ei mulge o albină: 

 

          Ce s-a mai întâmplat pe la noi prin ogradă 

 
 • Mi-a plăcut mult HEHEHE-ul lui Paul Dersidan, pe care l-am văzut pentru prima dată la RDW.  
   
 • Nini a făcut un comic despre curățenie, revelații și dimineți adevărate care nu se pupă cu diminețile din cărți. Relatable & adorable. 
   
 • Oana Ispir a ilustrat o carte de Robert Șerban, se lansează la Bookfest, la Editura Cartier: Cele patru aripi ale bunicii
   
 • Alina Marinescu a pictat o căsuță de cafea, aici e un timelapse simpatic cu tot procesul. 
   
 • Lea Rasovszky a modelat o Laura Codruța nedormită. Lucrarea din ceramică a fost fotografiată de Alex Gâlmeanu și transformată în copertă memorabilă pentru următorul număr DOR. Aici e și articolul, iar aici vă puteți abona sau chiar face cadou revista plus ateliere de storytelling cu oamenii care-o aduc pe lume. 
   
 • Un poster nice de la Pose Radu.
   
 • Vineri, de 1 iunie, expun o nouă rundă de 5 poezii alături de 5 ilustrații create special pentru ele de 5 oameni talentați. Poeziile alese au tangențe cu copilăria, iar pe una dintre ele o vedeți în premieră aici și acum: ilustrația semnată de Adelina Butnaru pentru poezia 'Snow' de David Berman. Traducerea poeziei în culorile și formele astea proaspete cu moșteniri de Thierry Noir m-a hipnotizat un pic, s-o urmăriți pe Adelina, e one of our best. Vineri, nu uitați, încă 4 minunate. 

   
 • O campanie frumos ilustrată de Agi Iota - Mândru să fiu fermier. Încurajează copiii să aplice la licee agricole, aceste școli stigmatizate aiurea de peste douăzeci de ani.
  Way to go, Agi!
  Din același film, dar pentru toate vârstele, un longlonglongread despre 
  How to pick a career (that actually fits you)
   
 • Kitră a așezat niște artă pe obloanele Deutsche Bahn Akademie din Berlin. 
   
 • George Roșu a avut expoziție la RCC în Londra: Almost News
   
 • Ilustrația asta de la Summerkid. Aș vrea s-o am în ramă, pe tricou sau tatuaj temporar. 
   
 • Cristina și Mura au participat la un mic târg în weekend. Ocazie cu care au pregătit porțelanuri de colecție, puteți să le întrebați dacă mai au rațe, corbi, crocodili, veverițe, dinozauri, sunt excelente. Pe Mura puteți s-o cunoașteți mâine seară la întâlnirea lunară A city made by people
   
 • Închei partea asta cu vorbele lui Mirko Ilic, pe care m-am bucurat să le găsesc zilele trecute pe un perete de la Palatul Universul. 
   

         Alte arte, alți artiști și nu numai 

 
 • Din când în când, e bună și-o diagramă mai veche la casa omului:
  Do you have a problem in your life? 

   
 • Am văzut aseară un fulger pupând turnul Eiffel pe frunte și mi-am amintit de harta fulgerelor, la care mă mai uit câteodată, nu știu exact de ce. 
   
 • Apropo de obiceiuri un pic mai ciudate, există o persoană care-și numără strănuturile de 11 ani - a început să le indexeze aici din iulie 2007
  Sneezecount makes each sneeze matter. Aici e un podcast despre Sneezecount, e extraordinar, n-aș fi crezut vreodată că o voce care citește un buletin strănutologic ar putea să fie archnemesisul țipetelor care se iau la întrecere în creierul meu zilele astea. 
  Tot el m-a făcut să-mi pun pe lista lecturilor de vacanță și 'Molloy', de Samuel Beckett, cu o singură bucățică de monolog:

  "I can't help it, gas escapes from my fundament on the least pretext, it's hard not to mention it now and then, however great my distaste. One day I counted them. Three hundred and fifteen farts in nineteen hours, or an average of over sixteen farts an hour. After all it's not excessive. Four farts every fifteen minutes. It's nothing. Not even one fart every four minutes. It's unbelievable. Damn it, I hardly fart at all, I should never have mentioned it. Extraordinary how mathematics help you know yourself."  
   
 • Vedeți? De asta-i frumoasă viața: pentru că poți să menționezi casual-cultural flatulența într-o scrisoare către o mie de oameni pe care nu-i cunoști și care nici nu se așteptau la asta. OK, gata, hai să uităm un pic și să ne amintim cu toții adevăratele fețe ale celui mai cunoscut simbol al conversațiilor scrise de când cyberlumea: 

  Desen de unica Roz Chast, una dintre preferatele mele de la New Yorker. 
   
 • Acest loc se autointitulează "the dumbest publishing platform on the web". Write something, hit publish, and it's live. 
   
 • Dincoace avem o platformă de crowdfunding pentru idei de rahat, pardon my turkish: flopstarter.com is a real crowdfunding site. "So far we have had hundreds of submissions to the site, all of them useless. All projects will be completed if funded."  
   
 • Alte lucruri inutile și fascinante: o grămadă de versiuni ale butonului de volum care se-ntrec în complicățenie și urâțenie. 
   
 • Tumblr-ul ăsta pune pe hartă locuri care apar în scene din filme. 
   
 • Iar GirlsOnTops celebrează vocile femeilor din industria cinematografică. Vreau și eu unul cu Agnès Varda. 
   
 • thelongestpoemintheworld.com e un stream infinit de tweeturi (live) care rimează, pus pe picioare pe net de Andrei Gheorghe. 
   
 • Un profil recent al uneia dintre preferatele mele: Maira Kalman. Autor, ilustrator, creator de bucurii pentru toate lumile și vârstele posibile. Introducerea pe care i-o face Rumaan Alam e perfectă:
  "Children are weird. I was going to say "most children," but I think this is a rare universal law. The world is algebra, and young minds are solving for different unknowns. Children's literature - the product of adult guesswork - often fails to account for its audience's slippery grasp on the world. Kids find sad things hilarious and humor to be frightening. Some writers understand this, and understand too that kids hear music (much like Cylons; I've long suspected my kids are aliens) and need books that sing to them. Maira Kalman writes such books." 
  Bonus 1: Art and the power of not knowing 
  Bonus 2: Cărțile ei se găsesc la Cărturești & Friends, Vlad are grijă să nu lipsească de pe rafturi. 

   
 • Îmi place mult Roy Lichtenstein și m-am bucurat când mi-a apărut în feed o fotografie pe care i-a făcut-o Laurie Lambrecht, în studioul lui, în 1991. V-o arăt și vouă:
      
 • În vacanța de vară care se coace din ce în ce mai aproape de nasurile noastre, apare un serial nou sub bagheta lui Matt Groening: Disenchantment - "the lovechild of The Simpsons and Game of Thrones". Eu abia aștept să văd care-i treaba cu prințesa bețivă și drăcușorul ei de companie pe nume Luci. Luci. 
   
 • Matt Groening a fost coleg de școală cu geniala Lynda Barry, care-l zgândărea cu tot felul de farse funny. Au rămas prieteni ever since, și-n interviul ăsta se vede. Îmi place la nebunie cum definește Lynda arta:
  "If there's a coffee stain, and you see something in it, that's a drawing. You didn't necessarily draw it with your hand but you made that. And that's an old, old thing. In terms of evolution, it's the immune system that allows the body to fight off a bacterial infection. I believe that the arts are like an external immune system. I believe that they have a biological function."
  Iar aici e o lecție despre cum s-o iubești pe Lynda & alte revelații în mai puțin de 4 minute:
  I can't draw
 
Hasta la vista. Și, dacă vă place newsletterul ăsta, share-uiți-l c-un prieten. 
PS: Încă suntem în proces de mutare a atelierului, deci așa s-ar explica liniștea din
cartier. Dar revenim soon, sperăm, cu noutăți. 
 
Colorhood

Cu drag & drop, 
Ramona Chirica
artficionada.ro
 
Newsletter dedicat comunității pasionaților de ilustrații și povești din România. 
 

Nu uita de follow și inimă și like și pin:
Facebook
Instagram
Pinterest
Website
Copyright © 2018 Colorhood.com, Toate drepturile rezervate.
Primești newsletterul ăsta pentru că ți-a plăcut la un moment dat de noi (sperăm că nu ți-a trecut). Dacă nu mai vrei să ne cuibărim în inboxul tău, te poți dezabona oricând apăsând butonul de unsubscribe de mai jos. 

Ne poți scrie la adresa:
hello@colorhood.com


no more goodies for me    still interested, but 
 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Artficionada · Bucharest, Sector 5 · Bucharest 000111 · Romania

Email Marketing Powered by Mailchimp