Copy
Sper c-am apăsat pe butonul potrivit. 
 
Aici puteți apăsa ca să citiți în browser ce-am scris până acum.
© Ioana Șopov
Gif © Ioana Șopov 
 
M-am hotărât de curând să șterg pânza de păianjen de pe Mailchimp și să continui numărătoarea începută-n 2015. Se tot vorbește despre diete digitale pe la colțuri, diete pe care le-am ignorat până acum, având în vedere cu ce mă ocup. Mă rog, ca să funcționeze, probabil trebuia să primesc un semn dintr-un loc apropiat, nu de la alții", și ce loc să-mi fie mai apropiat decât propria-mi tărtăcuță.
Pentru că internetul social așa cum e acum nu e un loc care-mi aduce bucurie, o să mă retrag ușor-ușor în sihăstrie pe un blog personal și în acest newsletter săptămânal, cu motto-ul
nu sunați, ies eu din când în când". 

Cum zice Frank Chimero, un designer pe care-l citesc de ceva timp:
"If technology is increasingly a place where we live, it needs to have space for the soul."
Să mai punem lacătul pe camerele virtuale care sug sufletul din noi și să respirăm prin altele, mai aerisite. Aici e speech-ul lui recent din Norvegia (longread alert), merită un popas. 

 

 

Ce s-a mai întâmplat pe la noi prin ogradă

 
 • Ioana Șopov a făcut gif-ul de mai sus și tot ea a mai făcut și o colecție crazy de emotion stickers pentru Giphy. Dacă vreți să vedeți ce mai face, cum face, unde și de ce, să știți că are un vlog proaspăt și funny. 
   
 • Peste două luni și-un pic e Noaptea Muzeelor, să fiți informați din timp: afișul e ilustrat de Mura
   
 • Peste trei luni avem Street Delivery, iar de logo-ul de anul ăsta s-a ocupat frumos Paula Rusu. 
   
 • Doar ce-am ratat prima ediție a Bienalei de la Flavia - un eveniment nebun pus la cale de Ovidiu Hrin, împreună cu un prieten și-o mână de artiști timișoreni, care și-au expus arta printre tarabele cu șampoane, chiloți SH și alte năzdrăvănii din piața de vechituri, unde artiștii și-au asortat strigăturile cu cele din jur - „Artă contemporană luați cu brațuuul!". Va urma. 
   
 • Mai rămânem un pic în Timișoara, unde, între 17 martie și 21 aprilie, poate fi vizitată o expoziție cu ilustrații semnate de Carine Arnakis: The Journey
   
 • Aici Cristi Popesco stă de vlogrbă o oră cu Sorina Vazelina
   
 • A apărut și poate fi răsfoit Ghidul ilustrat al comunismului românesc", o inițiativă necesară în contextul în care în spațiul public se share-uiesc tot mai apăsat mituri care idealizează eronat perioada socialistă. Au contribuit cu ilustrații: Dan Perjovschi, Saddo, George Roșu, Ana Kun, Livia Coloji, Răzvan Cornici, Dragoș Boțcău, Topirceanu Bogdan și Andreea Ilisăi. 
   
 • Visual Playground se întâmplă anul ăsta între 28 august și 8 septembrie, să nu uitați să vă puneți centurile. (Și să pregătiți portofolii bune-bune.)  
   
 • La cea mai mică galerie din București - Receptor, unde pun eu la cale expoziții de ilustrație din când în când, puteți vizita I move — to keep things whole, până la sfârșitul lunii martie. Asta dacă vreți să vedeți niște poezie monocromă în ilustrațiile semnate de Cristi Iacob, cel mai discret artist care a studiat energie nucleară pe care l-am cunoscut vreodată. 

Alte arte, alți artiști și nu numai

 
 • A Five Minutes Guide to Better Typography - un ghid super simpatic (și util) pentru cei care-și mai pun întrebări despre fonturi și semne și despre cum ar trebui s-arate tot ce se naște la fiecare bătaie de taste. 
   
 • Cel mai frumos motivațional peste care am dat luna asta, despre cum muncim (greșit): Simon Sinek: Intensity vs Consistency, animat superbissim de Jocie Juritz. 
  "It's not about intensity, it's about consistency. You can't get into shape by going to the gym for 9 hours. It won't work. But if you work out every single day for 20 minutes you will absolutely get into shape." 

   
 • Pentru designerii și ilustratorii care vor să participe la un fundraising global pretty cool: până pe 24 aprilie puteți să înscrieți lucrări anonime pentru 7 piese noi pe secret-7.com 
   
 • Idee de cadou pentru prietenii din generația noastră obsedată de plante de apartament, care... uită de plantele de apartament, ahem: Flat Plants. Scuza mea se bazează pe nu cere și nu ți se va da" (plantele nu urlă la mine când le e sete, așa că uit de ele, ce să fac, sunt o monstera). 
   
 • De pe Tattly.com se pot cumpăra tatuaje temporare ilustrate de mulți dintre artiștii mei vii preferați. Visam acum câțiva ani să fac și eu o colecție locală, cine știe, poate reușesc să-i adun într-o vară. Azi îmi plac animalele lui Oliver Jeffers șiii cred că mi-aș lipi pe-o mână și-un Feminist Masked Avenger de la Guerrilla Girls. 
   
 • What is beauty? O frumusețe de animație de Anna Ginsburg, must-see. 
   
 • "But who are we to say that ‘twerk’ and ‘selfie’ are not valid forms of communication?"
  De pus deoparte: Athenaeum - picturile nedigitale ale lui Shawn Huckins. 

   
 • Pentru ultima bulină am păstrat legea lui Hofstadter
  "It always takes longer than you expect, even when you take into account Hofstadter's Law."
   
 
Hasta la vista. Și, dacă vă place newsletterul ăsta, share-uiți-l c-un prieten. 
PS: Încă suntem în proces de mutare a atelierului, deci așa s-ar explica liniștea din
cartier. Dar revenim soon, sperăm, cu noutăți. 
Colorhood

Cu drag & drop, 
Ramona Chirica
artficionada.ro
 
Newsletter dedicat comunității pasionaților de ilustrații și povești din România. 
 

Nu uita de follow și inimă și like și pin:
Facebook
Instagram
Pinterest
Website
Copyright © 2018 Colorhood.com, Toate drepturile rezervate.
Primești newsletter-ul ăsta pentru că ți-a plăcut la un moment dat de noi (sperăm că nu ți-a trecut).

Ne poți scrie la adresa:
hello@colorhood.com


no more goodies for me    still interested, but 
 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Artficionada · Bucharest, Sector 5 · Bucharest 000111 · Romania

Email Marketing Powered by Mailchimp