Copy
  • Kibbelkabinet doet aan profilering op kap van kwetsbare mantelzorgers
  • Steun voor Ecolo-Groen verruiming definitie palliatieve zorg
  • Vroedvrouwen: de bal ligt in het kamp van de minister
  • 8 juni - André Cicolella - Hormoonverstoorders aan banden leggen: het kan!
View this email in your browser

Schrijf je hier in op de nieuwsbrief van Anne Dedry

KIBBELKABINET DOET AAN PROFILERING OP KAP VAN KWETSBARE MANTELZORGERS

De regeringspartijen vinden het nodig om zich te profileren op de kap van een kwetsbare maar essentiële schakel in onze gezondheidszorg. Deze mensen verdienen naast ondersteuning ook volwaardige sociale rechten. Dit kibbelkabinet biedt hen echter geen van beide aan.

Ecolo-Groen organiseerde op 24 april een rondetafel over mantelzorg met experten uit het middenveld en stelde haar wetsvoorstel ter ondersteuning van mantelzorgers voor. Meer info op mijn website

STEUN VOOR VOORSTEL ECOLO-GROEN VERRUIMING DEFINITIE PALLIATIEVE ZORG

In de commissie Volksgezondheid zijn de parlementsleden bereid om het wetsvoorstel van Ecolo-Groen over de verruiming en verbetering van palliatieve zorg te bespreken over de partijgrenzen heen. Het kabinet van de minister steunt het voorstel en het zal wellicht in juni opnieuw besproken worden. Het wetsvoorstel vind je hier
“Commercieel draagmoederschap geen oplossing voor kinderwens”

VROEDVROUWEN: DE BAL LIGT IN HET KAMP VAN DE MINISTER

Toen prinses Kate twee jaar geleden van haar eerste kindje beviel, was er dezelfde commotie rond de snelle terugkeer naar huis na de bevalling. Terwijl alle verloskundigen het erover eens zijn dat elke vrouw na een natuurlijke bevalling (zonder complicaties) na 24 u veilig en wel met haar baby de materniteit kan verlaten.

En daar heb je geen leger nanny’s en huisbedienden voor nodig,  een goed georganiseerde thuiskraamzorg en goede afspraken tussen ziekenhuis en eerste lijn volstaan ruimschoots. Mijn opiniestuk hierover lees je hier.

Op 8 mei nam ik het ook op voor verpleegkundigen en vroedvrouwen in de plenaire zitting van het federaal parlement. Het debat (met video) vind je ook terug op mijn website.

Share
Tweet
Forward
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website