Copy
Share
Tweet
Forward

Volksgezondheid niet gebaat met constant geruzie over tabaks- en alcoholplan

Met al dat geruzie over tabak en alcohol slaagde de regering er eind 2016 maar niet in om een degelijk tabaks- en alcoholplan op tafel te leggen: er is geen sprake van een totaalverbod op reclame, noch een leeftijdsverhoging van 16 tot 18 jaar, noch een verbod op aroma’s en additieven, noch een verbod van verkoop in automaten. En dat terwijl experten keer op keer aangeven dat deze maatregelen essentieel onderdeel uitmaken van een effectieve totaalaanpak. De gezondheid van de bevolking mag niet ondergeschikt zijn aan meningsverschillen binnen de regering.

Steeds meer antipsychotica en antidepressiva

Uit cijfers die ik opvroeg bij Volksgezondheid, blijkt een alarmerende toename bij kinderen vanaf 6 jaar. Onder de 6 jaar is er ook een groter gebruik van antipsychotica, maar een vermindering van antidepressiva. Ook geneesmiddelen tegen ADHD zitten serieus in de lift: voor alle minderjarigen samen steeg het aantal dosissen methyfenidaat van 2,28 tot 4,28 miljoen. 
Maar geneesmiddelen zijn niet altijd de beste manier om de geestelijke gezondheid te beschermen. Ze kunnen wel het werk van een psycholoog ondersteunen. Daarom pleiten wij - samen met vele experten - voor een dringende terugbetaling van de psychotherapie. Medicatie moet therapie ondersteunen en niet omgekeerd zoals nu te vaak het geval is.
"Wijkgezondheidscentra werken goed: daar besparen is hun werken amputeren"
Tijdens het debat over de besparingen in de wijkgezondheidscentra vroeg ik minister De Block waar haar belofte is gebleven om de patiënt niet te raken.
Wist je dat... ik een nieuwjaarsbrief schreef aan Maggie De Block?
Neem een kijkje op de website van Sampol Magazine of lees hem op mijn website.
15 jaar geleden stond ik te betogen om rimpeldagen in te voeren, ze werden toen ook ingevoerd onder paars-groen en nu sta ik opnieuw op de barricade om de afschaffing ervan tegen te houden #wittewoede
Volg mij op Facebook
Volg mij op Facebook
Volg mij op Twitter
Volg mij op Twitter
Mijn website
Mijn website

Krijg jij de nieuwsbrief van Anne Dedry nog niet? Klik en schrijf je in.This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Groen · Sergeant De Bruynestraat 78 - 82 · Anderlecht, Brussel 1070 · USA

Email Marketing Powered by Mailchimp