Copy
Share
Tweet
Forward

Snel naar huis na de bevalling kan niet zonder extra middelen voor thuiszorg

Pasbevallen vrouwen worden aangemoedigd om snel het ziekenhuis te verlaten. De medische nazorg door vroedvrouwen aan huis is verzekerd, maar de verloning is niet naar behoren. Wat bespaard wordt in het ziekenhuis moet integraal verschoven worden naar de thuiszorg. Bovendien ontbreekt het in sommige regio’s aan goed opgeleide kraamverzorgenden. Dat moet de Vlaamse regering oplossen. We kunnen perfect berekenen hoeveel vrouwen er jaarlijks bevallen, en hoeveel kraamverzorgenden nodig zijn in de thuiszorg. Welaan dan, wat Vlaanderen zelf kan doen, moet het nu ook realiseren.

Kaakoperaties aan de kaak gesteld

Kinderen en volwassenen krijgen alsmaar vaker het advies van sommige orthodonisten om naast blokjes ook een kaakoperatie te ondergaan om hun open beet te corrigeren, ook al is dat medisch niet nodig. Vorig jaar ondergingen in Vlaanderen meer dan dubbel zoveel patiënten een kaakoperatie als in Wallonië. Antwerpen is de provincie waar het meest geopereerd wordt. Sommige tandartsen profiteren van het systeem. Tijd om komaf te maken met deze wantoestanden in tijden van besparingen in de gezondheidszorg. Ik vroeg aan Minister De Block om de operaties die uit esthetische overwegingen worden uitgevoerd beter te controleren en niet terug te betalen. We hebben dringend nood aan een betere aanpak van overconsumptie en gesjoemel.
Geïnterneerden hebben recht op goede zorg en aangepaste verzorging. Het Forensisch Psychiatrisch Centrum in Gent heeft al vaak onder vuur gelegen in de media. Familieleden maken zich ernstig zorgen over het personeelstekort, maar ook de Vlaamse Zorginspectie is niet mals. Het is hoogtijd dat ministers De Block (Open VLD) en Geens (CD&V) deze signalen ernstig nemen, en zich er niet van af maken met de dooddoener dat de normen volgens de wet gerespecteerd zijn. Als dit ‘volgens de normen’ is, dan voldoen onze normen absoluut niet en moeten ze herbekeken worden. Herbekijk hier de video van mijn tussenkomst.
Op maandag 31 oktober kan je me vinden in hal 3 op de stand van Uitgeverij Lannoo op de Boekenbeurs in Antwerpen! Om 14.30 u geef ik een lezing over mantelzorg n.a.v. het boek Zorg zonder Naam (van Ons Zorgnetwerk) en van 15 tot 16 u zit ik aan de signeertafel. Als je deelneemt aan deze wedstrijd kan je me misschien gratis even bezoeken? Veel succes!
De voorbije maand nam ik deel aan twee belangrijke debatten op het Forum voor de Patiënt en de Mantelzorger en op de Huisartsenconferentie. Ik beantwoordde er vragen van vele patiënten en mantelzorgers. Ik ondervind dat er bij artsen een draagvlak groeit om te werken in interdisciplinaire eerstelijnspraktijken.
Volg mij op Facebook
Volg mij op Facebook
Volg mij op Twitter
Volg mij op Twitter
Mijn website
Mijn website

Krijg jij de nieuwsbrief van Anne Dedry nog niet? Klik en schrijf je in.This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Groen · Sergeant De Bruynestraat 78 - 82 · Anderlecht, Brussel 1070 · USA

Email Marketing Powered by Mailchimp