Copy

Možda Vam je sadržaj maila lakše pogledati na webu? Kliknite ovdje.

HRVATSKI ZBOR SPORTSKIH NOVINARA
facebook twitteryoutubegoogle postani član arhiva

PRIJATELJI HRVATSKOG ZBORA SPORTSKIH NOVINARA

sc hzsn


STUDENTSKI CENTAR KARLOVAC

MATURANTI I STUDENTI za vrijeme ljetnih praznika, preko studentskog servisa možete pronaći posao koji će vam ispuniti slobodno vrijeme i omogućiti zaradu.
POSLODAVCI zbog obima posla i godišnjih odmora nedostaje vam radne snage. Student servis omogućava zapošljavanje mladih ljudi koji brzo uče i ne boje se novih izazova. Davanja na neto plaću su samo 18%.

Tko može biti član studentskog servisa?
Sukladno Zakonu o obavljanju studentskih poslova (NN 96/2018) koji je stupio na snagu 8. studenog 2018. godine učlaniti se i postati izvođačem privremenih i povremenih poslova mogu maturanti, redovni i izvanredni studenti. Maturanti imaju to pravo najdulje tri mjeseca od završetka školske godine. Izvanredni studenti imaju pravo ukoliko nemaju zasnovan radni odnos i/ili ne obavljaju samostalnu djelatnost obrta, slobodnog zanimanja i/ili poljoprivrede i šumarstva.

Što slijedi kad se netko učlani u studentski servis, kako dolazi do realizacije studentskog posla?
Jedan dio studenata i maturanata dolazi s prijedlogom za sklapanje ugovora s već poznatim naručiteljem posla. Veći dio dobije informaciju od nas o poslovima koji se nude i odabiru ih sukladno svojim afinitetima i mogućnostima.
Prije početka obavljanja studentskog posla, između izvođača, posrednika i naručitelja posla sklapa se ugovor. Ugovor se sastavlja u tri istovjetna primjerka za razdoblje od mjesec, a najdulje 45 dana.

Novi zakon donio je neke promjene oko najniže cijene sata rada, uvećanja i oko vremena isplate?
Zakon kvalitetno vodi brigu o pravima izvođača radova odnosno o studentima i maturantima. Minimalna naknada za obavljanje studentskih poslova po satu izračunava se tako da se iznos minimalne brutoplaće u Republici Hrvatskoj, sukladno posebnome propisu, podijeli sa 160. Ministrica je za ovu godinu donijela odluku o minimalnoj naknadi koja iznosi 23,44 kuna.
Što se tiče dinamike isplate, naručitelj posla dužan je nama kao posredniku za račun izvođača isplatiti naknadu za obavljeni posao najkasnije 15 dana od završenog posla, a mi istu doznačujemo na račun izvođača sljedeći dan po uplati. Naglašavamo da izvođač ima pravo na 50-postotno uvećanje naknade za sate rada u dane državnog blagdana, za rad noću, za prekovremeni rad i za rad nedjeljom. Izvođač koji obavlja studentski posao najmanje šest sati dnevno ima pravo na plaćeni odmor od najmanje trideset minuta svakog dana obavljanja posla.

Zašto biti članom studentskog servisa baš u Studentskom centru Karlovac?
U studentskom servisu u Karlovcu, kao i u podružnicama u Zagrebu u Mihanovićevoj 28 te u Jastrebarskom na Strossmayerovom trgu 3, rade ljubazni zaposlenici koji korektno i pozorno pristupaju svakoj osobi.
Studentski centar Karlovac posluje pozitivno od svog osnutka sve do danas. Nikad nismo bili u blokadi ili u negativnom poslovanju. Sve svoje financijske obveze za poreze, doprinose i druga javna davanja ispunjavamo uredno. Za zaštitu prava izvođača radova imamo stalno angažiranog odvjetnika. Poštujući zakon i procedure trudimo se maksimalno izlaziti u susret i izvođačima i naručiteljima posla.
Za poslodavce smo od ove godine uveli uslugu dostave e-računa, tako da im štedimo vrijeme i ujedno olakšavamo i ubrzavamo proces plaćanja studentima.
U tijeku je uvođenje dodatne informatičke potpore radu koja će omogućiti izdavanje ugovora putem računala.
Svim našim članovima omogućujemo konkuriranje na sredstva koja prikupimo iz naknade posredniku u iznosu 0,5% netoiznosa naknade izvođaču – u svrhu financiranja kulturnih, športskih, znanstvenih i edukacijskih aktivnosti. Koristimo i ovu prigodu pozvati naše članove da se jave na javni poziv za financijska sredstva koji je objavljen ovih dana. Poziv možete vidjeti i na našim stranicama www.scka.hr. Ako netko ima dobru ideju, a nije naš član vrlo jednostavno to postane u roku jednog dana. Ako se ne stignete javiti na ovaj, idući javni poziv biti će opet na jesen.
Ujedno pripominjemo da imamo jako dobro razgranatu mrežu naručitelja posla kako u Karlovačkoj županiji tako i u Zagrebu i Zagrebačkoj županiji, i brojnim drugima, a posebice u područjima uz more.

Što bi još trebalo reći o Studentskom centru Karlovac?
Pored studentskog servisa moramo istaknuti i naš prelijepi Studentski dom u Karlovcu kojega preko ljeta pretvaramo u Hostel Bedem te tako doprinosimo i svekolikom društvenom životu. Za kvalitetu smještaja i ljubaznost našeg osoblja dobivamo vrlo pozitivne kritike pa smo preko bookinga i za prošlu godinu dobili izvanrednu ocjenu 9,4.
Ujedno smo u tijeku izrade projekata za još jedan studentski dom i za restoran studentske prehrane. Vjerujemo da ćemo u budućnosti po realizaciji tih kapitalnih zahvata biti još veći i bolji servis našim članovima i studentima.

Kontakti:
KARLOVAC: Frankopanska 5, 47000 Karlovac; tel: 047/609-710;
Fax: 047/609-721; www.scka.hr; e-mail: info@scka.hr
ZAGREB: Mihanovićeva 28, 10000 Zagreb; tel: 01/485-6305
 01/485-6306; fax: 01/485-6316; e-mail: servis@agm.hr
JASTREBARSKO: Strossmayerov trg 3, 10250 Jastrebarsko; tel/fax: 01/628-1900

ana-djerek.jpg
    Nakon Seligmana u Osijeku trijumfirala i...
Gradski vrt na noge je digao Robert Seligman koji je u 11. pokušaju napokon dočekao pobjedu u rodnom gradu,...
readmore.jpg
knjiga-kerze.jpg
    Predstavljena fotomonografija „Povijest...
U foyeru velebne zgrade Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku, načičkanom brojnim bivšim i sadašnjima...
readmore.jpg
sportski-i-bratski.jpg
    SPORTSKI I BRATSKI...
U samo dva dana dvojica hrvatskih trenera osvojila su naslove prvaka u državama Azije i Europe, sa super...
readmore.jpg
drasko-2.jpg
    SMISAO HRVATSKOG RUKOMETA...
Bio je petak, trinaesti. Petak, 13. travnja 2007. Više od dvanaest godina prošlo je od tog historijskog...
readmore.jpg
hrvatska-nogomet.jpg
    Želimo jak turizam, a ne znamo iskoristiti...
Mnogi od nas, a ponajviše političari, vole reći da su sportaši najbolji hrvatski ambasadori i da ni u...
readmore.jpg
... više vijesti na www.hzsn.hr ...
HRVATSKI ZBOR SPORTSKIH NOVINARA     
Perkovčeva 2, 10000 Zagreb, Hrvatska     
Tel: +385 1 482 8333 Fax: +385 1 482 8332     
hzsn@hzsn.hr     
kontakt
NAŠA putnička agencija :
BTravel
Prijatelji HZSN-a
atlantic vagor Studentski centar Karlovac Hostel Bedem select grawe TD sitotisak vivatip cotrullis zak oryx tpr lin svezakucuidom maing karlovacko korana badel sportska hrvatska


This email was sent to <<Email Adresa>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Hrvatski zbor sportskih novinara · Perkovčeva 2 · Zagreb 10000 · Croatia