Copy

Možda Vam je sadržaj maila lakše pogledati na webu? Kliknite ovdje.

HRVATSKI ZBOR SPORTSKIH NOVINARA
facebook twitteryoutubegoogle postani član arhiva

Sponzorirani tekst

studentski centar

STUDENTSKI CENTAR I HOSTEL BEDEM U KARLOVCU NAJPOSJEĆENIJA SU MJESTA BROJNIM STUDENTIMA

- Potražnja za studentskim poslovima od strane poslodavaca je veća nego što ima raspoloživih studenata i maturanata – kaže Željko Šančić, ravnatelj SC-a Karlovac.  

Donošenjem novog Zakona zagarantirana je minimalna satnica od 23, 44 kune, a Zakonom su u studentske poslove uključeni i izvanredni studenti koji na taj način mogu doći do povremenog posla preko studentskog servisa. Najčešći poslovi koje studenti rade su slaganje polica u trgovačkim centrima, rad u skladištu, pomoć u hotelima, hostelima i ugostiteljskim objektima poglavito na moru u sezoni. Poslodavci potražuju više radnika putem studentskog servisa nego što ima raspoloživih studenata i maturanata za takvu vrstu zarade.

- Korisnost rada preko studentskog servisa nije samo ekonomska kako bi studenti i maturanti osigurali dodatna financijska sredstva za svoje potrebe. Taj rad je značajan jer se mladi upoznaju sa svijetom rada i tržištem rada, dobivaju radne navike ali i otkrivaju svoje sposobnosti za daljnji nastavak školovanja i za odabir adekvatnog zanimanja kojim će se u budućnosti baviti. Dakle takav oblik rada je i odgojan – objašnjava Šančić.

U Karlovcu i Jastrebarskom ima sve više zainteresiranih za ovakav oblik povremenog i privremenog zapošljavanja.

- Prošlu smo godinu u ta dva centra ostvarili 11% više posredovanja nego pretprošle. Ove godine za prvih osam mjeseci posredovanje je bolje za 17% u odnosu na isto razdoblje prošle godine, istaknuo je ravnatelj Studentskog centra Karlovac – kaže Željko Šančić.

Hostel Bedem tijekom akademske godine otvara svoja vrata studentima, a u tom razdoblju na raspolaganju ostalim gostima stoje sobe “Bedem”, odnosno 4 smještajne jedinice u koje mogu smjestiti osam osoba. Čim akademska godina završi i studenti polože svoje posljednje ispite, Hostel Bedem u razdoblju od 1. srpnja do 1. listopada puni svoje kapacitete s turistima iz raznih dijelova Hrvatske i svijeta. Do sada “Bedem” je ostvario 2106 noćenja, 975 gostiju, što bi značilo da je svaki gost u prosjeku proveo 2,16 dana u hostelu. Najmnogobrojniji strani gosti dolaze iz Njemačke i Poljske.

6-Seniori_NK_Dobra_i_Veterani_HNS_Large.JPG
    Novigradska Dobra obilježila 50 godina...
Nogometni klub Dobra iz Novigrada na Dobri proslavio je 50 godina postojanja. Revijalni turnir odigrali su...
readmore.jpg
akademija.jpg
    Zagrebački nogomet proslavio je 100 godina...
Svečanom akademijom prikazana je povijest najvažnije sporedne stvari u metropoli – piše Slavko...
readmore.jpg
bojan-vrucina-001.jpg
    PRIČA ZA NOGOMETNE ROMANTIČARE: Ikona...
Niželigaški svijet bio je izuzetno uspješan za dvojicu bivših igrača prve lige, legende Slavena Belupa i...
readmore.jpg
... više vijesti na www.hzsn.hr ...
HRVATSKI ZBOR SPORTSKIH NOVINARA     
Perkovčeva 2, 10000 Zagreb, Hrvatska     
Tel: +385 1 482 8333 Fax: +385 1 482 8332     
hzsn@hzsn.hr     
kontakt
NAŠA putnička agencija :
BTravel
Prijatelji HZSN-a
atlantic vagor Studentski centar Karlovac Hostel Bedem select grawe TD sitotisak vivatip cotrullis zak oryx tpr lin svezakucuidom maing karlovacko korana badel sportska hrvatska


This email was sent to <<Email Adresa>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Hrvatski zbor sportskih novinara · Perkovčeva 2 · Zagreb 10000 · Croatia