Copy

Možda Vam je sadržaj maila lakše pogledati na webu? Kliknite ovdje.

HRVATSKI ZBOR SPORTSKIH NOVINARA
facebook twitteryoutubegoogle postani član arhiva

SRETAN 2. SRPNJA - SVJETSKI DAN SPORTSKIH NOVINARA

Svjetski dan sportskih novinara, 2.srpnja, ove nas je godine dočekao u velikom slavljeničkom ozračju. Ove godine, naime, HZSN slavi 70 godina postojanja – piše Jura Ozmec, predsjednik HZSN-a.

Obilježili smo taj događaj svečanim Saborom 6.travnja, a prošloga smo tjedna povodom Dana državnosti dobili iz ruku Predsjednice RH Povelju Republike za zasluge u promicanju sporta.  Uskoro bi, nadamo se, Grad Zagreb trebao Tomislavu Židaku odati priznanje i dati njegovo ime prilaznoj cesti prema gradskom stadionu u Maksimiru.

Ponosni smo, naravno.

No, od ponosa se ne živi, s ponosom ćemo teško osigurati sve ono što se trudimo već 70 godina napraviti; bolje uvjete svim sportskim novinarima, lakše kontakte sa sportašima i sportskim djelatnicima, veće plaće, sigurniji radni staž i karijeru. Nismo u tome usamljeni niti smo po tome specifični. Tako je u cijelome svijetu, no to ne znači da se ne moramo i dalje truditi i dalje raditi na tome. I ove godine smo naš dan, Svjetski dan sportskih novinara podijelili s onima kojima je teško, s onima o kojima šira društvena zajednica jako rijetko ili malo brine, s onima kojima treba i financijska pomoć. I ove godine, s prijateljima iz AK Žumberak te iz Atlantic Grupe, a uz medijski poguranac velikog broja portala, radija i televizija organizirali smo humanitarnu utrku „Kišni čovjek“ . Sve što se zaradi od prijava za utrku donirat ćemo, zajednički, Centru za autizam u Zagrebu. Prvo da se za njih malo više čuje, da zajednica shvati njihove probleme, a usput da financijski pomognemo koliko možemo.

Jer, kao i kad pratimo sportaše, kad smo vezani za neke sportske događaje, nikad nismo i ne trebamo mi, sportski novinari, biti u prvome planu. U prvom su planu oni ... Ipak, ne samo na Svjetski dan sportskih novinara, od ove godine sportski novinari širom svijeta imaju priliku biti u prvom planu i dodatno zaraditi. AIPS, Svjetska udruga sportskih novinara, pokrenuo je „AIPS nagrade“ za najbolje svjetske sportske novinare i fotoreportere. Nemojte zanemariti i tu vrijednu nagradu, nemojte da vaši tekstovi, prijenosi, blogovi, dokumentarci ili fotografije ne budu dio ovog natječaja, koji traje do listopada. Javite se!

Biti sportski novinar zapravo je puno više od samog obavljanja posla. To svi mi koji se sportskim novinarstvom bavimo znamo.

I zato sretan vam svima Svjetski dan sportskih novinara!

JURA OZMEC,
predsjednik HZSN

HZSN06-001.JPG
    Hrvatskom zboru sportskih novinara...
Prigodom Dana državnosti, Predsjednica Republike Hrvatske, gospođa Kolinda Grabar Kitarović dodijelila je...
readmore.jpg
kisni-covjek.jpg
    SUDJELUJTE NA HUMANITARNOJ UTRCI „KIŠNI...
Atletski klub Žumberak i Hrvatski zbor sportskih novinara (HZSN) te portal Trčanje.hr i Sportska televizija...
readmore.jpg
kvesici.jpg
    Braća Kvesići opet oduševili! Ivan uzeo...
U razmaku od 15-ak minuta hrvatski karatisti Ivan i Anđelo Kvesić osvojili su zlatnu i srebrnu medalju...
readmore.jpg
... više vijesti na www.hzsn.hr ...
HRVATSKI ZBOR SPORTSKIH NOVINARA     
Perkovčeva 2, 10000 Zagreb, Hrvatska     
Tel: +385 1 482 8333 Fax: +385 1 482 8332     
hzsn@hzsn.hr     
kontakt
NAŠA putnička agencija :
BTravel
Prijatelji HZSN-a
atlantic vagor Studentski centar Karlovac Hostel Bedem select grawe TD sitotisak vivatip cotrullis zak oryx tpr lin svezakucuidom maing karlovacko korana badel sportska hrvatska


This email was sent to <<Email Adresa>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Hrvatski zbor sportskih novinara · Perkovčeva 2 · Zagreb 10000 · Croatia