Copy
Wow, Breda vanuit de lucht

Spoornieuws #31

Elke werkdag verschijnen nieuwe blogs op prorail.nl. Lees in deze XL editie de best gelezen items en interessant nieuws van deze en de afgelopen twee weken. 

Tweet
Deel
Post
Mail

Foto's: Werk aan het spoor bij Schiphol


ProRail werkt deze week met honderden mensen aan de spoorverdubbeling tussen Schiphol en Duivendrecht. Dag en nacht. Dat leverde op de eerste dag al prachtige foto's op. Bekijk ze in onze blog of op Facebook.
Lees verder

Video: Werk bij Schiphol in sneltreinvaart


Van 1 tot en met 9 augustus 2016 werken we aan het spoor rondom Schiphol. In deze periode sluiten we de nieuwe sporen tussen Schiphol en Duivendrecht aan op de bestaande sporen. Een belangrijke mijlpaal in het bereikbaar houden van Schiphol per spoor.

In deze video zie je mooi welke de werkzaamheden zijn verricht tussen 1 en 3 augustus. Meer informatie over het project vind je op prorail.nl/ovsaal
Lees verder

Nieuwe directeuren bij ProRail


Deze maand starten vier nieuwe directeuren bij ProRail. Daarmee is de nieuwe topstructuur bij ProRail nagenoeg rond. Sinds april 2016 kent ProRail een topstructuur die voorziet in een Raad van Bestuur en een Executive Committee (ExCo).
Lees verder

Minder ongelukken op overwegen


Het is de afgelopen jaren een stuk veiliger geworden op overwegen. Het aantal dodelijke ongevallen op spoorwegoverwegen is de afgelopen dertig jaar met 80 procent gedaald. In 1986 kwamen er nog 68 personen om na een botsing met een trein op een overweg. 
Lees verder
Groningen Spoorzone Verleden – Heden – Toekomst “de Vork”

Video: Verrassende archeologische vondsten bij project Groningen Spoorzone


Boven Haren, vlakbij Groningen legt ProRail een nieuw opstelterrein aan. Voorafgaand aan de werkzaamheden troffen we door archeologisch onderzoek bijzondere vondsten in de bodem. Dit zet de geschiedenis van het gebied in een ander daglicht.
Lees verder

50% energiebesparing door LEDverlichting op stations


ProRail gaat een groot deel van de verlichting op stations verbeteren. In 2020 is alle verouderde verlichting vervangen door LEDverlichting. Daarmee wordt gemiddeld 50% energie bespaard en de kwaliteit van het licht sterk verbeterd.
Lees verder
Pianoaudities  voor opening Station Breda op 8 september 2016!

Video: Pittige audities voor opening station Breda


Wie mogen er donderdag 8 september meespelen op het grote podium tijdens de opening van het gloednieuwe station in Breda?
Lees verder

Bekijk ook

Instagram
Facebook
LinkedIn
Twitter
YouTube
Lees online 
Geplande spoorwerkzaamheden
Aanmelden en archief
Vacatures

Copyright © 2016 ProRail, All rights reserved.

prorail.nl

Vragen of meldingen? Neem contact op met het team Publiekscontacten of uw contactpersoon bij ProRail.

afmelden     update mailvoorkeuren