Copy

Spoornieuws #34

Elke werkdag verschijnen nieuwe blogs op prorail.nl. Lees hier een selectie van de best gelezen items en interessant nieuws van deze en afgelopen week.

Tweet
Share
Share

Halvering koperdiefstal op het spoor


Goed nieuws voor de reiziger. Het aantal koperdiefstallen is ten opzichte van vorig jaar drastisch gedaald. Waren er in het eerste half jaar van 2014 nog 127 diefstallen, in 2015 is dat aantal gedaald naar 54. Een daling van 57%. De maatregelen tegen koperdiefstal werpen hun vruchten af en daar gaan we dan ook mee door.
Lees verder

Sneller vaststellen loos alarm


Rookmeldingen in de Schipholspoortunnel hebben een enorme impact op het treinverkeer. Als het dan achteraf een onterecht alarm blijkt te zijn, is dat gewoon extra vervelend voor reizigers. Daarom vraagt ProRail aan deskundigen te onderzoeken of het mogelijk is onterecht alarm vast te stellen zonder direct het treinverkeer stil te hoeven leggen.
Lees verder

Mannen, opgelet!


Fwiet fwiew! Het heeft een jaar geduurd bij de natuurbrug Weerterbergen, maar hij is eindelijk gesignaleerd: de kamsalamander. De “Brad Pitt” onder de salamanders gebruikt de poel bij de natuurbrug sinds kort om zijn leefgebied en daarmee zijn zoekgebied naar mooie vrouwtjes te vergroten. Dus ben je mannelijk, heb je een staart en loop je op korte kleine pootjes: Wees gewaarschuwd, want er loert een knappe concurrent op de vrouwtjes!
Lees verder

Treinpad opgediend voor restauranttrein


Neem een vleugje treinpad. Een snufje locomotief en een flinke lepel historisch rijtuig. Goed roeren en enkele uren laten rijden. Zie daar, een nieuwe treindienst is gebakken: het Panorama Rail Restaurant van Railpromo, een nieuwe aanbieder van treindiensten. We hebben komende maanden elke week een treinpad gereserveerd.
Lees verder
Twitter
Instagram
Facebook
LinkedIn
YouTube
Lees ProRail mail online

Bekijk het archief 

Geplande spoorwerkzaamheden
Copyright © 2015 ProRail, All rights reserved.

prorail.nl

Vragen of meldingen? Neem contact op met het team Publiekscontacten of uw contactpersoon bij ProRail.

afmelden    update mailvoorkeuren