Copy
Gelukt! Nieuwe Vechtspoorbruggen bij Weesp

Spoornieuws #45

Elke werkdag verschijnen nieuwe blogs op prorail.nl. Lees hier de best gelezen items en interessant nieuws van deze en afgelopen week. 

Tweet
Deel
Post
Mail

ProRail helpt de natuur een handje


ProRail beheert ruim 3.200 hectare spoorberm, vaak hooguit begroeid met eentonig gras. Dat kan beter, want diversiteit helpt de natuur. Daarom gaat ProRail de natuur helpen met een nieuwe zaaimethode. Pier Eringa gaf gisteren in Wijchen samen met wethouder Agnes Schaap het startsein.
Lees verder

Opgelet! Weekendwerk bij Schiphol en Zutphen


In het weekend van 12 en 13 november werkt ProRail onder meer aan spoorvernieuwing bij Schiphol en Zutphen. Dat heeft gevolgen voor het treinverkeer, dus check vóór vertrek je reisplanner.
Lees verder
ProRail Veiligheidscampagne voor jongeren van start met Sidney (Jandino Asporaat)

Video: Doe het veilig! 


31 oktober startte ProRail de nieuwe campagne 'Doe het veilig' om jongeren te wijzen op de veilig gedrag bij overwegen. Centraal in de campagne staat BN'er Jandino Asporaat. Hij wijst jongeren op gevaarlijk gedrag bij overwegen. In radiospots en via social media brengt hij de boodschap van ProRail aan de man. 
Lees verder
Luister de radiospot

Non-stop veiligheid campagne op het spoor


Veiligheid op het spoor gaat boven alles. Niet alleen voor reizigers, maar ook voor mensen die aan het spoor werken en naast het spoor wonen en in het verkeer met het spoor te maken hebben. Daarom werkt ProRail non-stop aan een veilig en betrouwbaar spoor en voeren wij campagne om de veiligheid van en op het spoor te verbeteren. 24 uur per dag, 7 dagen per week.
Lees verder

Zeven innovatieve ideeën getest om onbewaakte overwegen veiliger te maken


62 oplossingen kwamen er binnen op onze oproep voor slimme ideeën om niet actief beveiligde overwegen (NABO’s) veiliger te maken. Na twee rondes worden zeven ideeën nu samen met de marktpartijen getest.
Lees verder
Doe het veilig: Mevrouwtje wat doet u nu

Video's: Campagnespotjes 


Nog even snel oversteken terwijl de rode lampen branden en de bellen rinkelen. We zien het nog te vaak gebeuren. Levensgevaarlijk! Vorig jaar waren er in totaal 33 aanrijdingen op overwegen. Dit jaar staat de teller op 20. Bekijk de campagne en spotjes op prorail.nl/doehetveilig.

GLOW zet station Eindhoven in de schijnwerpers


Het vernieuwde station Eindhoven speelt een prominente rol tijdens het lichtevenement GLOW dat morgen van start gaat. Meest opvallend is het plafond in de nieuwe passage. Dat wordt door de organisatie van GLOW beschouwd als een evenement op zich; wat ons betreft een prachtig compliment!
Lees verder

Slimme sensoren helpen bij problemen op het spoor


Dankzij draadloze sensoren op de treinrails kunnen we in de toekomst sneller inspelen op problemen door onder meer winterweer. Door het plaatsen van smart sensoren op onze infrastructuur en ze aan te sluiten op een speciaal draadloos communicatienetwerk kunnen we van alles op afstand meten: temperatuur, trillingen, versnellingen, luchtdruk en vocht.
Lees verder

Wat doen vorst en ijzel met het spoor?


Koning Winter deelt midden in de herfst de eerste kleine speldenprikjes uit. In bepaalde delen van het land werd de eerste vorst gemeten. Op het spoor heeft het weer nog niet tot noemenswaardige problemen geleid. Als het gaat vriezen is ProRail alert op problemen op het spoor.
Lees verder

Video: Gelukt! Nieuwe Vechtspoorbruggen bij Weesp


Met enorme precisie en groot vakmanschap is afgelopen weekend de tweede nieuwe spoorbrug over de Vecht in Weesp ingevaren. De bruggen zijn stiller en kunnen sneller open en dicht. Bovendien is er nu ruimte voor meer treinen. Bekijk de foto's & video!

Bekijk ook

Instagram
Facebook
LinkedIn
Twitter
YouTube
Lees online 
Geplande spoorwerkzaamheden
Aanmelden en archief
Vacatures

Copyright © 2016 ProRail, All rights reserved.

prorail.nl

Vragen of meldingen? Neem contact op met het team Publiekscontacten of uw contactpersoon bij ProRail.

afmelden     update mailvoorkeuren