Copy
Megakraan bij Utrecht Centraal ☀

Spoornieuws #38

Elke werkdag verschijnen nieuwe blogs op prorail.nl. Lees hier de best gelezen items en interessant nieuws van deze en afgelopen week. 

Tweet
Deel
Post
Mail

Megakraan in actie in Utrecht


Naast het spoor in Utrecht staat een joekel van een kraan, ook wel 'een beest' van een kraan genoemd. De kraan komt in actie om de kolommen voor de nieuwe Moreelsebrug over het spoor te hijsen.
Lees verder

Grote spoorvernieuwing Eindhoven - Venlo


In de herfstvakantie gaan we grote delen van het spoor vernieuwen tussen Eindhoven en Venlo. Dat is nodig om het spoor in goede conditie te houden zodat treinen er veilig en comfortabel overheen kunnen blijven rijden. De werkzaamheden starten op 22 oktober en duren tot en met 30 oktober. De gevolgen voor het treinverkeer zijn ingrijpend.
Lees verder
Station Amsterdam Centraal in de nacht | ProRail

Video: Amsterdam in de nacht


180.000 reizigers bezoeken dagelijks station Amsterdam Centraal, na Utrecht Centraal het drukst bezochte treinstation van Nederland. Dag en nacht is het een komen en gaan van mensen. En net als de stad Amsterdam, slaapt ProRail nooit. Want ‘s nachts als het een stuk rustiger is, gaan wij aan de slag. En niet alleen in het station, ook op de sporen eromheen. Kijk maar eens!
Lees verder

Steeds meer interesse spoorstudie


Het aantal studenten voor de hbo-minor Railtechniek neemt toe. Dertig studenten zijn dit schooljaar gestart met de opleiding die nu vijf jaar bestaat. ProRail is er sinds het begin bij betrokken.
Lees verder

Startschot voor Driebergen-Zeist


Het stationsgebied van Driebergen-Zeist wordt de komende jaren volledig vernieuwd. Op vrijdagmiddag 16 september gaven we op feestelijke wijze het startsignaal.
Lees verder

Da’s goed nieuws voor de das!


Met de bouw en het intensieve gebruik van spoorwegen, vaarwegen en autowegen zijn de natuurgebieden in Nederland in de afgelopen decennia versnipperd geraakt. Daardoor hebben dieren en planten soms een onnatuurlijk klein leefgebied. Het Meerjarenprogramma Ontsnippering (MJPO) brengt daar verandering in.
Lees verder
Feestelijke opening station Harderwijk

Video: Opening station Harderwijk


Vrijdag 16 september openden we station Harderwijk. Kijk de video, met de feestelijke acts en enthousiaste reacties van reizigers!
Lees verder

Bekijk ook

Instagram
Facebook
LinkedIn
Twitter
YouTube
Lees online 
Geplande spoorwerkzaamheden
Aanmelden en archief
Vacatures

Copyright © 2016 ProRail, All rights reserved.

prorail.nl

Vragen of meldingen? Neem contact op met het team Publiekscontacten of uw contactpersoon bij ProRail.

afmelden     update mailvoorkeuren