Copy
Foto's station Arnhem Centraal

Spoornieuws #48

Elke werkdag verschijnen nieuwe blogs op prorail.nl. Lees hier een selectie van de best gelezen items en interessant nieuws van deze en afgelopen week.

Tweet
Share
Share

Station Schiphol wordt station Schiphol Airport


Op station Schiphol stappen dagelijks 87.000 reizigers in, over of uit. Dit aantal blijft toenemen, waardoor station Schiphol op termijn uit zijn jasje groeit. Daarom gaan we volgend jaar meer ruimte maken op de perrons. Bovendien wordt de reisinformatie beter toegesneden op de internationale reiziger. Vanaf medio december heet het station daarom ‘Schiphol Airport’.
Lees verder

Willem van Oranjetunnel Delft wint Betonprijs 2015


Hoe bouw je een spoortunnel, midden in een stad met een historisch centrum? Voor die vraag stond ProRail een paar jaar geleden. Inmiddels ligt de Willem van Oranjetunnel in Delft er en rijden er geen treinen meer dwars door de stad (althans, niet zichtbaar). Vanwege deze prestatie heeft de tunnel de Betonprijs 2015 gewonnen.
Lees verder

Overweg gesloten in Bilthoven


23 november: een belangrijke datum voor Bilthoven. Op symbolische wijze sloten we de overweg Leijenseweg, zodat we de derde tunnel onder het spoor kunnen bouwen. Bilthoven wordt zo weer een stuk veiliger. 
Lees verder

Lekker: de E van Eindhoven


Ze waren niet aan te slepen: de chocoladeletters E die werden uitgedeeld aan reizigers op station Eindhoven. En dat allemaal ter ere van de ingebruikname van de nieuwe passage.
Lees verder

Kunst in nieuwe fietstunnel bij Amsterdam Centraal


De fiets- en voetgangerstunnel in Amsterdam is zaterdag onder grote belangstelling geopend. Er zijn inmiddels al duizenden fietsers doorheen gegaan. De verbinding tussen het centrum en de veerponten is 110 meter lang. Dat is lang, maar lang niet alles...
Lees verder
Videoterugblik op de opening van station Arnhem Centraal.
Twitter
Instagram
Facebook
LinkedIn
YouTube
Automatisch afbeeldingen laden? Voeg mail@prorail.nl toe aan je adresboek.

Copyright © 2015 ProRail, All rights reserved.

prorail.nl

Vragen of meldingen? Neem contact op met het team Publiekscontacten of uw contactpersoon bij ProRail.

afmelden     update mailvoorkeuren