Copy
Doorpakken op Utrecht Centraal

Spoornieuws #28

Elke werkdag verschijnen nieuwe blogs op prorail.nl. Lees hier de best gelezen items en interessant nieuws van deze en afgelopen week. 

Tweet
Deel
Post
Mail

Fotoblog: Doorpakken op Utrecht Centraal


ProRail vernieuwt de sporen rond Utrecht, zodat er in de toekomst meer treinen kunnen rijden. We werken van 9 tot en met 17 juli negen dagen achter elkaar, dag en nacht. Met ruim 800 man vernieuwen we perrons, wissels, seinen en bovenleidingen. Voor hen geen bouwvak dus. Onze fotograaf ging een kijkje nemen.
Lees verder

Aanpak tegengaan koperdiefstal op het spoor werkt


De aanpak om het aantal koperdiefstallen tegen te gaan werpt zijn vruchten af. De eerste helft van dit jaar waren er ongeveer 90 gevallen van koperdiefstal. De afgelopen jaren daalde het aantal drastisch. In 2011 registreerde ProRail 516 gevallen van koperdiefstal. Met een gerichte aanpak zijn we er in geslaagd het aantal diefstallen en pogingen daartoe omlaag te krijgen.
Lees verder

ProRail doet aangifte tegen dronevlieger


ProRail heeft aangifte gedaan tegen een dronevlieger. De dronevlieger voerde in mei een nachtvlucht boven het rangeerterrein Kijfhoek uit.
Lees verder

Pokémon? Niet op het spoor!


Net als op andere plekken in Nederland zijn er ook bij het spoor meldingen gemaakt van gevaarlijke situaties rond Pokémon spelers. Op de spoorbrug over de IJssel en te dichtbij het spoor bij Delft en Hoofddorp zijn spelers op zoek naar de fantasiebeestjes gesignaleerd. ProRail heeft met spellengigant Nintendo contact opgenomen om te zorgen dat Pokémon zich niet meer op of langs het spoor laat zien. 
Lees verder

Nieuwe entree voor station Tilburg


Een historisch moment voor Tilburg vandaag. Met de ingebruikname van de noordelijke entree heeft het station voor het eerst in de geschiedenis een interwijkverbinding en kunnen reizigers door het station van noord naar zuid.
Lees verder
Transformers in Heino

Video: Transformers in Heino 


In opdracht van de provincie Overijssel elektrificeren we de spoorlijn Zwolle-Wierden. Onlangs werden in Heino de transformatoren met een grote kraan op hun plaats gehesen.
Lees verder

Bekijk ook

Instagram
Facebook
LinkedIn
Twitter
YouTube
Lees online 
Geplande spoorwerkzaamheden
Aanmelden en archief
Vacatures

Copyright © 2016 ProRail, All rights reserved.

prorail.nl

Vragen of meldingen? Neem contact op met het team Publiekscontacten of uw contactpersoon bij ProRail.

afmelden     update mailvoorkeuren