Copy
Prachtige foto's van werkzaamheden bij Leeuwarden Werpsterhoeke via Max Bögl

Spoornieuws #42

Elke werkdag verschijnen nieuwe blogs op prorail.nl. Lees hier een selectie van de best gelezen items en interessant nieuws van deze en afgelopen week.

Tweet
Share
Share
Levensgevaarlijk! Spoorduikers bij station Diemen

Aangifte tegen spoorboomduikers

 
ProRail heeft aangifte gedaan tegen een groep jongeren die onder gesloten spoorbomen door is gedoken en het spoor is overgestoken. Een jongen is hierbij door een trein geraakt. ProRail accepteert dit gedrag niet en wil hiermee een duidelijk signaal afgeven. De jongeren brengen namelijk niet alleen zichzelf in gevaar, maar ook anderen zoals treinreizigers. Bovendien plegen ze een strafbaar feit. 
Lees verder

Verbeterplan financiën in volle gang


Het is geen chaos, maar de financiële administratie van ProRail kan beter. Er is inmiddels een verbeterplan gestart en er zijn maatregelen getroffen.
Lees verder

Door met acties tegen koperdiefstal


De metaalbranche is nog altijd niet af van een aantal 'rotte appels.' Dat blijkt uit een reportage van EditieNL waar wij aan mee hebben gewerkt. Er wordt nog wekelijks koper gestolen langs het spoor. Dat zorgt voor veel vertragingen en hinder voor de reizigers en goederenvervoerders op het spoor.
Lees verder

Herfstcampagne 


Er wordt in de herfstvakanties weer volop aan het spoor gewerkt. De campagne "ProRail vernieuwt" legt in woord en beeld uit waar, waarom en hoe we sporen en stations vernieuwen. Wij informeren reizigers zodat zij niet voor verrassingen komen te staan en adviseren om kort voor vertrek de reisplanner van de vervoerders te checken voor een actueel reisadvies.
Lees verder

Kikvorsman in Ede


Wat doet een kikvorsman bij de bouw van een tunnel? Voor de aanleg van de onderdoorgang in Ede is gisteren 550 m3 onderwaterbeton gestort. En daarvoor hadden we de ogen nodig van een duiker.
Lees verder

Regionaal spoorvervoer de dupe van tekorten bij ProRail?


De media stonden er vorige maand vol van. ProRail heeft een tekort van een half miljard euro waar het regionaal spoorvervoer de dupe van wordt. Klopt dat? Nee. Het is duidelijk geworden dat er tot 2028 beperkte ruimte is in de rijksbudgetten voor alle ambities die bovenop het huidige programma kenbaar zijn gemaakt voor regionaal spoorvervoer. 
Lees verder
Twitter
Instagram
Facebook
LinkedIn
YouTube
Copyright © 2015 ProRail, All rights reserved.

prorail.nl

Vragen of meldingen? Neem contact op met het team Publiekscontacten of uw contactpersoon bij ProRail.

afmelden    update mailvoorkeuren