Copy
Welkom in de fietsflat Hengelo

Spoornieuws #27

Elke werkdag verschijnen nieuwe blogs op prorail.nl. Lees hier de best gelezen items en interessant nieuws van deze en afgelopen week. 

Tweet
Deel
Post
Mail

79 miljoen treinkilometers, ruim 90% op tijd


2016 is op de helft. Tijd om terug te kijken wat er op het spoor allemaal gebeurd is. Er is veel nieuwe infrastructuur opgeleverd. In totaal zijn er ruim 79 miljoen treinkilometers gemaakt door zo'n 50 vervoerders op het Nederlandse spoor. In het eerste halfjaar reed 90,7% van de reizigerstreinen gemiddeld op tijd.
Lees verder

Meer cameratoezicht op stations


Op 30 kleine en middelgrote stations, waaronder Almere, Amsterdam Sloterdijk, Tilburg en Rotterdam Zuid, worden nieuwe camera’s opgehangen. De nieuwe camera’s zijn een belangrijke stap in de aanpak van geweldsincidenten op en rond het spoor. 
Lees verder

Vervoersknoop Bleizo in de startblokken


Eind 2018 komen spoor, RandstadRail, buslijnen, de A12 en fietsroutes samen bij Bleiswijk-Zoetermeer. Gemeente Zoetermeer en ProRail werken samen om het nieuwe station over de A12 aan te leggen. 
Lees verder

Volgende stap Betuweroute


ProRail werkt verder aan de Betuweroute en de aansluiting op Duitsland. Doel: meer goederenvervoer via deze lijn en daarmee ontlasting van de alternatieve routes. De volgende stap in de aansluiting met onze buren is aanpassing van de bovenleiding. Het gaat om het gedeelte tussen globaal genomen Zevenaar en de grensstreek.
Lees verder

Tip

The Green Quest missie 8 bij ProRail is geslaagd. Kijk vanmiddag om 15.00 uur hoe ProRail nog duurzamer wordt via de livestream op de BNR Facebookpagina of check bnr.nl en prorail.nl
 

Inschuiven spoorviaduct bij N31 Harlingen

Schitterende timelapse bouw grootste spoorviaduct Friesland


ProRail bouwt het spoor over de N31. Onlangs schoven we het gigantische spoordek op zijn plaats en is het grootste spoorviaduct van Fryslân een feit. Kijk hier naar de schitterende video
Lees verder

Bekijk ook

Instagram
Facebook
LinkedIn
Twitter
YouTube
Lees online 
Geplande spoorwerkzaamheden
Aanmelden en archief
Vacatures

Copyright © 2016 ProRail, All rights reserved.

prorail.nl

Vragen of meldingen? Neem contact op met het team Publiekscontacten of uw contactpersoon bij ProRail.

afmelden     update mailvoorkeuren