Copy
7 december wordt station Utrecht Centraal geopend!

Spoornieuws #46

Elke werkdag verschijnen nieuwe blogs op prorail.nl. Lees hier de best gelezen items en interessant nieuws van deze en afgelopen week. 

Tweet
Deel
Post
Mail

Koninklijk bezoek aan Utrecht Centraal


Jongens, heb je het al vernomen? Makkers staakt uw wild geraas. Want Hare Majesteit Koningin Mathilde van België en Hare Majesteit Koningin Máxima brengen een bezoek aan station Utrecht Centraal op 30 november. En ze komen met de trein. Een zeer eervolle aanloop naar de opening op 7 december.
Lees verder

Weekendwerk in Twente


Voor komend weekend wordt regen en wind verwacht. Weer dus om lekker thuis te blijven. Dat geldt niet voor  onze aannemers, die ook in het weekend van 19 en 20 november door het land heen op verschillende plekken het spoor vernieuwen. 
Lees verder

Wie heeft de mooiste herinnering aan Utrecht Centraal?


Samen met Metro hebben we een selectie van tien herinneringen aan het station gemaakt. De drie mooiste winnen en die keuze is aan jou! Lees ze in onze blog en stem op onze poll!
Lees verder

Startschot voor sluitstuk spoorvernieuwing Utrecht


Het spoornetwerk rond Utrecht is op tal van plaatsen ontknoopt, verdubbeld, vernieuwd en gestroomlijnd. Bedoeld om ruimte te maken voor meer treinen. Het laatste stuk spoorverdubbeling is op komst, mèt een nieuwe spoorbrug over het Amsterdam-Rijnkanaal.
Lees verder

Kom trouwen voor één dag: op Utrecht Centraal


Trouwen voor een dag, ja je mag! Op 7 december wordt station Utrecht Centraal geopend. Trudy en Robert geven elkaar op deze dag écht het ja-woord. Maar wat zij kunnen, kun jij ook.
Lees verder
Plaatsing tunneldek Spooronderdoorgang Kanaalweg Leiden

Video: 1400 ton aan Leids tunneldek op z’n plek gereden


Daar ligt 'ie dan; de nieuwe tunnel van de Kanaalweg onder het Leidse spoor bij Leiden Lammenschans door. Zaterdag 12 november hebben we het 1400 ton wegende, 34 bij 20 meter grote tunneldek op z’n plek gereden. Daarmee zijn de werkzaamheden voor de spoorwegonderdoorgang nog niet klaar. Midden volgend jaar rijden de eerste auto’s en fietsers door de tunnel in plaats van over het spoor.
Lees verder

Bekijk ook

Instagram
Facebook
LinkedIn
Twitter
YouTube
Lees online 
Geplande spoorwerkzaamheden
Aanmelden en archief
Vacatures

Copyright © 2016 ProRail, All rights reserved.

prorail.nl

Vragen of meldingen? Neem contact op met het team Publiekscontacten of uw contactpersoon bij ProRail.

afmelden     update mailvoorkeuren