Copy
Spoornieuws week 44!

Spoornieuws #44

Elke werkdag verschijnen nieuwe blogs op prorail.nl. Lees hier een selectie van de best gelezen items en interessant nieuws van deze en afgelopen week.

Tweet
Share
Share

Reactie ProRail op vertrek staatssecretaris IenM


Staatssecretaris Mansveld is gisteren opgestapt. Een reactie van president-directeur Pier Eringa: "We hebben respect voor de manier waarop de staatssecretaris haar politieke verantwoordelijkheid inzake het Fyra dossier heeft genomen. We hebben altijd plezierig en constructief met haar samen gewerkt om de prestaties op het spoor verder te verbeteren. De samenwerking met haar opvolger willen we op deze manier voortzetten.”
 

Spaghetti Express opent tussen Moerdijk en Milaan


De economie trekt aan en dat merken we op het spoor. Steeds meer goederenvervoerders vragen ons om treinpaden, de ruimte op het spoor om treinen te laten rijden. Vorige week is een nieuwe verbinding geopend tussen Moerdijk en Milaan met de bijnaam: Spaghetti Express.
Lees verder

Amai, hoe doen de Belgen dat?


Best een eng filmpje van de Belgen. Maar de boodschap is kraakhelder: blijf weg van het spoor als je er niets te zoeken hebt. Levensgevaarlijk! Op Facebook hebben al meer dan 50.000 mensen de video van Infrabel bekeken.
Bekijk de video

Nieuwe omleidingsperiode 3e spoor Duitsland


Vanaf vrijdag 23 oktober wordt er in Duitsland opnieuw gewerkt aan de aanleg van een derde spoor tussen Zevenaar en Oberhausen. De werkzaamheden duren tot medio december. Een deel van het goederenvervoer maakt in deze periode gebruik van andere grensovergangen.
Lees verder

Wauw! Bouw station Arnhem 


Een jaar geleden was station Arnhem nog een grote bouwput. Nu legt de aannemer de laatste hand aan het prachtige, futuristische gebouw en tellen wij af tot de opening. Tijd voor een bijzondere terugblik op de bouw van 2014 tot nu.
Lees verder
Twitter
Instagram
Facebook
LinkedIn
YouTube
Automatisch afbeeldingen laden? Voeg mail@prorail.nl toe aan je adresboek.

Copyright © 2015 ProRail, All rights reserved.

prorail.nl

Vragen of meldingen? Neem contact op met het team Publiekscontacten of uw contactpersoon bij ProRail.

afmelden    update mailvoorkeuren