Copy
Dagje goederen in het Rotterdams havengebied voor winnaars Eureka!Cup

Spoornieuws #25

Elke werkdag verschijnen nieuwe blogs op prorail.nl. Lees hier de best gelezen items en interessant nieuws van deze en afgelopen week. 

Tweet
Deel
Post
Mail

Innovaties die het verschil maken


ProRail zoekt continu naar innovatieve oplossingen om het spoor veiliger, betrouwbaarder, punctueler, duurzamer en kostenefficiënter te maken. Deze week komen onze innovaties voorbij op de Trans Europees Netwerk voor Transport-conferentie. Twee innovaties vallen op: Routelint en goederentreinen met een automatische piloot.
Lees verder

Op het spoor van het EK 2016: België


Hoe zit het eigenlijk met het spoor van de deelnemende EK-landen? Vorige week namen we Frankrijk onder de loep. Deze week kijken we naar het spoor van de Rode Duivels, die vanavond hun laatste wedstrijd uit de groepsfase spelen.
Lees verder
Open dag Haags Startstation Erasmuslijn

Video: Open dag Haags Startstation Erasmuslijn


Zaterdag 18 juni opende het projectteam van de HSE (Haags Startstation Erasmuslijn) één keer haar deuren voor publiek. Zo’n 750 nieuwsgierige bezoekers namen een kijkje in het nieuwe RandstadRail-station. Namens de gemeente Den Haag is ProRail opdrachtgever van dit bouwproject.
Lees verder

Veel vertraging door spoorlopers


Spoorlopers veroorzaken dagelijks meer dan drie en half uur vertraging per dag. Ruim een kwart van alle treinvertragingen wordt veroorzaakt door mensen die onbevoegd op en langs het spoor lopen.Het afgelopen jaar kreeg ProRail 2.774 meldingen van spoorlopers. 
Lees verder

ProRail op koers voor doelstellingen CO2- en energie-efficiency


ProRail heeft de afgelopen vijf jaar een grote daling gerealiseerd in de CO2-emissie. De doelstelling voor 2020 blijft een besparing van 65 kiloton CO2 ten opzichte van 2010.
Lees verder
Ingenieur Wisse (93) bezoekt de Moerdijkbrug

Video: Grote wens in vervulling
Ingenieur C.L. Wisse (1923) bezoekt ‘zijn’ Moerdijkbrug


Plotseling lag er een brief op het bureau van de jonge Kees Wisse. "Ter behandeling." Zo kreeg hij de opdracht om in de jaren vijftig de Moerdijkbrug te vervangen, nadat deze in de Tweede Wereldoorlog vernield was. De enorme klus werd zijn levenswerk. Jaren later had ingenieur Wisse, nu 93 jaar, de grote wens nog één keer de spoorbrug te bezoeken. Met zijn familie. Die wens is in vervulling gegaan.
Lees verder

Bekijk ook

Instagram
Facebook
LinkedIn
Twitter
YouTube
Lees online 
Geplande spoorwerkzaamheden
Aanmelden en archief
Vacatures

Copyright © 2016 ProRail, All rights reserved.

prorail.nl

Vragen of meldingen? Neem contact op met het team Publiekscontacten of uw contactpersoon bij ProRail.

afmelden     update mailvoorkeuren