Copy

Spoornieuws #31

Elke werkdag verschijnen nieuwe blogs op prorail.nl. Speciaal voor jou maken wij een selectie van de best gelezen items en interessant nieuws van deze en afgelopen week.

Tweet
Share
Share

Ode aan de tijdelijke traverse


Vijf jaar lang bepaalde jij het beeld. Toen we aan je begonnen, wisten we al dat jouw verblijf bij ons tijdelijk zou zijn. Maar al op de tekentafel groeide de waardering. En toen je eenmaal voor ons stond, ging waardering over naar bekoring en uiteindelijk ook liefde.
Lees verder

Tunnelmoot schoon aan de haak in Harderwijk


Maanden aan voorbereiding zijn er vooraf gegaan. Vanaf woensdag 29 juli is het zover. Dan wordt in enkele dagen tijd het spoor bij het station en bij de Weisteeg in Harderwijk verwijderd om er twee tunnels te plaatsen.
Lees verder

Officieus record 15,6 km spoorvernieuwing


ProRail en aannemer Strukton staan aan de start van een officieuze recordpoging. Plan is om in 11 dagen in een keer ruim 15 kilometer spoor te vernieuwen. Daarvoor wordt alles uit de kast gehaald: een robottrein en andere groot materieel, en ruim 1200 diensten voor spoorwerkers. Het werk duurt van 30 juli tot en met 9 augustus.
Lees verder

Nieuwe tarieven voor vervoerders


ProRail gaat de berekening van de tarieven die vervoerders moeten betalen voor het gebruik van het spoor voor 2016 aanpassen. Dit na een uitspraak van de Autoriteit Consument & Markt (ACM). De nieuwe berekening doet meer recht aan het gebruik van lichtere treinen. Komende weken wordt te nieuwe berekening verder uitgewerkt en besproken met de vervoerders.
Lees verder
Twitter
Instagram
Facebook
LinkedIn
YouTube
Copyright © 2015 ProRail, All rights reserved.

prorail.nl

Vragen of meldingen? Neem contact op met het team Publiekscontacten of uw contactpersoon bij ProRail.

afmelden    update mailvoorkeuren