Copy
Luchtfoto's: Spoor bij Utrecht Centraal

Spoornieuws #43

Elke werkdag verschijnen nieuwe blogs op prorail.nl. Lees hier de best gelezen items en interessant nieuws van deze en afgelopen week. 

Tweet
Deel
Post
Mail

Vanuit de lucht: succesvolle Ontknoping van Utrecht


Rond Utrecht Centraal heeft ProRail sporen verdubbeld, ontknoopt, vernieuwd en in rechte banen gelegd. Treinen kunnen het station nu sneller in- en uitrijden en er is ruimte voor méér treinen. Belangrijk, want het aantal treinreizigers blijft groeien. De luchtfoto's laten goed zien hoe strak het spoor er nu bij ligt. Klaar voor de toekomst.
Lees verder

Kamerbrief positionering ProRail


Staatssecretaris Sharon Dijksma van Infrastructuur en Milieu (IenM) heeft 24 oktober een brief naar de Tweede Kamer gestuurd, waarin zij de stand van zaken weergeeft rondom de positionering van ProRail binnen de spoorsector. Het besluit volgt mogelijk eind dit jaar.
Lees verder
ProRail vernieuwt: Nieuwe sporen voor Tata Steel

Video: ProRail vernieuwt, nieuwe sporen voor Tata Steel


Deze week zijn de keersporen voor Tata Steel in Beverwijk opgeleverd en in gebruik genomen. Afgelopen weekend is er hard gewerkt om de nieuwe sporen tijdig in dienst te krijgen. Door de ingebruikname van de keersporen kunnen goederentreinen, die uit de Velsertunnel komen, straks keren om naar Tata Steel te rijden. Hiermee ontlasten we straks de Zaanlijn van goederenvervoer en wordt er meer ruimte gemaakt voor reizigersvervoer op de toch al drukke Zaanlijn. Over een traject van ca. 1,3 kilometer is het spoor van 2 naar 4 sporen uitgebreid door de verlenging van het bestaande keerspoor en de aanleg van een nieuw keerspoor. Naast de aanleg van de nieuwe sporen zijn tevens geluidsschermen geplaatst en wordt een onderdoorgang aangelegd ter vervanging van de bestaande overweg Aagtenpoort. In de komende maanden wordt de onderdoorgang afgerond en de openbare ruimte heringericht waarna het project ‘maatregelen Beverwijk’ medio 2017 volledig wordt opgeleverd. 
Lees verder

Foto's: Spoorvernieuwing Eindhoven - Venlo vanuit de lucht


Wissels, overwegen, spoorstaven en dwarsliggers. Tussen Eindhoven en Venlo wordt deze week veel vernieuwd. Vanuit de lucht krijg je een goed beeld van de diverse werkzaamheden.
Lees verder

Treinverkeer Groningen - Weener sneller op gang


Al vanaf zondag 30 oktober kunnen reizigers weer gebruik maken van de treinverbinding tussen Bad Nieuweschans en Weener. ProRail paste hiervoor het beveiligingssysteem aan op het Nederlandse deel van het traject. En we zijn een maand eerder klaar dan gedacht!

 

Lees verder

Video: Bovenleiding Zwolle-Wierden klaar


Na 350 dagen werken in dag, avond, en nachtelijke uren zijn de werkzaamheden voor de aanleg van de bovenleiding van de spoorlijn Zwolle-Wierden klaar. 
Lees verder

Bekijk ook

Instagram
Facebook
LinkedIn
Twitter
YouTube
Lees online 
Geplande spoorwerkzaamheden
Aanmelden en archief
Vacatures

Copyright © 2016 ProRail, All rights reserved.

prorail.nl

Vragen of meldingen? Neem contact op met het team Publiekscontacten of uw contactpersoon bij ProRail.

afmelden     update mailvoorkeuren