Copy
Het laatste nieuws, mooie foto's en interessante video's

Spoornieuws #12

Elke werkdag verschijnen nieuwe blogs op prorail.nl. Lees hier de best gelezen items en interessant nieuws van deze en afgelopen week. 

Tweet
Deel
Post
Mail

Maak jij van station Breda het “Beste Gebouw 2017"?


De nieuwe openbaarvervoerterminal Breda maakt kans het Beste Gebouw van het Jaar 2017 te worden. Op 19 mei is de uitreiking van deze prestigieuze prijs. Heb jij al gestemd?
Lees verder

Spoormonitor gepubliceerd


Deze week publiceerde ACM de Spoormonitor. Daarin wordt aandacht geschonken aan diverse ontwikkelingen in de spoorsector en worden resultaten gepubliceerd van een onderzoek onder spoorvervoerders en belangenorganisaties naar hun visie op spoorvervoer.
Lees verder
Piet van den Ende Piet droomde er als kleine jongen van om bij het spoor te werken. ‘Met mij hoef je over niets anders te praten dan het spoor. Zijn enthousiasme bracht hij over: zijn zoon en kleinzoon werken allebei bij ProRail.

Bye bye Hoekse Lijn


ProRail en NS nemen in de nacht van 31 maart op 1 april afscheid van de Hoekse Lijn. Tot en met zondag 26 maart as. staat de tentoonstelling over deze lijn in de hal van station Rotterdam Centraal.
Lees verder

Zweedse meetwagon neemt Hollandse spoorbodem op de korrel


Ontmoet de ‘Rolling Stiffness Measurement Vehicle'. Een innovatieve Zweedse meetwagon met allerlei moderne toeters en bellen om de bodem onder het spoor te onderzoeken. Dit jaar zoeft de wagon geregeld over de Hollandse sporen om meer te weten te komen over trillingshinder.
Lees verder
Dag van de Meteorologie: 24 uur per dag monitoren
Vandaag is de Dag van de Meteorologie. ProRail volgt de weersverwachtingen op de voet. 24 uur per dag, zeven dagen in de week monitoren onze meteorologen de voorspellingen. Is er een 'weerevent' op komst? Dan trekken de meteorologen tijdig aan de bel en bereiden we maatregelen voor.

Bekijk ook

Instagram
Facebook
LinkedIn
Twitter
YouTube
Lees online 
Geplande spoorwerkzaamheden
Aanmelden en archief
Vacatures

Copyright © 2017 ProRail, all rights reserved.

prorail.nl

Vragen of meldingen? Neem contact op met het team Publiekscontacten of uw contactpersoon bij ProRail.

afmelden     update mailvoorkeuren